= LiVE! Βασίλης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Πέτρας
Συναυλίες

loogoo

LiVE! Βασίλης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Πέτρας

 
   Ο Βασίλης είναι η δική μας αγαπημένη σταθερά σε αυτή τη ζωή. Κάθε καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα «ανοίξει» και θα «κλείσει» τις καλοκαιρινές μας συναυλιακές βραδιές και τον χειμώνα πάλι τον ακολουθούμε πιστά, όπου και αν βρίσκεται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη πρώτη φορά που τον άκουσα, σε εκείνο το μικρό «κουτάκι» που λέγαμε τηλεόραση. Θυμάμαι τον πατέρα μου να κάθεται στον καναπέ και να κάνει ζάπινγκ, κάποια στιγμή στην οθόνη εμφανίζεται ένας τύπος που τρέχει και οι νότες τον ακολουθούν. Η φωνή που ακούν τα αυτιά μου με κάνει και τρέμω και βουτάω το τηλεκοντρόλ από τον πατέρα άγαρμπα. Μιλάω για το άλμπουμ «Διαίρεση» και το τραγούδι «Δεν υπάρχω». Ήταν για μένα καταλυτικό, ώστε να γνωρίσω και να αγαπήσω μέχρι θανάτου αυτόν τον καλλιτέχνη.

   Η εφηβεία ήταν δύσκολη, αλλά παρέα με τα τραγούδια του Βασίλη, την αγάπη για τη Rock μουσική, ενηλικιωθήκαμε, ξεκινήσαμε τις ζωές μας, το μέλλον που θα φτιάχναμε στα μέτρα μας, φοβηθήκαμε για όλα όσα γίναν για μας χωρίς εμάς, περάσαμε βράδια Σαββάτου που αναζητούσαμε τις Χαμένες Αγάπες στη Βικτώρια. Κάθε φορά που θα με φέρει ο δρόμος στη πλατεία Βικτωρίας, το μυαλό μου τραγουδά τους στίχους, δεν σταματά μέχρι να τελειώσει όλο το τραγούδι. Έχει χωθεί στον σκληρό «δίσκο» και δεν πρόκειται να διαγραφεί ποτέ.
 
vasilis2214

   Για όλους τους παραπάνω λόγους και πάρα πολλούς ακόμα για εμάς τους φαν, κάθε συναυλία του είναι γιορτή. Έτσι λοιπόν γεμίσαμε ασφυκτικά για άλλη μια φορά το θέατρο Πέτρας και απολαύσαμε μια ακόμα μοναδική βραδιά με τον αγαπημένο μας Βασίλη. Ναι, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο, αφού τόσα χρόνια τραγουδά σε εμάς για εμάς. Μιλά για τους φόβους μας, το μέλλον αλλά και το παρελθόν μας. Μιλά για όλα αυτά που μας απασχολούν, που μας κάνουν να χαμογελάμε. Είναι πάντα δίπλα μας και δεν κρατά απόσταση. Η αναγνωρισιμότητά του, η αγάπη του κόσμου του έδωσε φτερά αλλά όχι απόσταση. Να το πω πιο λιανά, δεν καβάλησε ποτέ κανένα καλάμι, παρέμεινε γήινος, παρέμεινε μοναδικός. Αυτή η στάση ζωής κάνει τον κόσμο να τον αγαπά τόσο και συνεχώς κερδίζει κοινό. Είδα νεαρές παρέες να βρίσκονται μπροστά μαζί με γονείς, μαζί με ανθρώπους κάθε ηλικίας και να πορώνονται σε κάθε τραγούδι, σε κάθε νότα. Το setlist χορταστικό και σωστά μελετημένο, ώστε να σπέρνει θύελλες. Δεν θα σας αραδιάσω τα τραγούδια που παίξανε σε αυτή τη γιορτή, άλλωστε είχα πετάξει το σημειωματάριό μου με το που ξεκίνησε η συναυλία. Οι αναμνήσεις και η δυναμικότητα της βραδιάς μετράνε και αυτά δεν μπορείς να τα ζήσεις με το μπλοκάκι στο χέρι.
 
vasilis2215

   Κακιώνω με τον εαυτό μου που μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να κάνω συνέντευξη μαζί του. Δεν το έφεραν οι περιστάσεις, αλλά ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρω.

Βασίλη, ζούμε για να σ’ ακούμε!
Τελεία και παύλα…
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Επερχόμενες συναυλίες
Τετάρτη 29 Ιουνίου, Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 14 Ιουλίου, Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας στο Βόλο
Σάββατο 23 Ιουλίου, Κάστρο Καράμπαμπα στην Χαλκίδα
Τετάρτη 3 Αυγούστου, Αρχαίο θέατρο Δίον
 
Joomla Social by OrdaSoft!