Συναυλίες

LiVE! THSL, Tapeworm Electric @ ΙΛΙΟΝ Plus

 
   Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα, που να ακολουθεί την κυκλοφορία ενός δίσκου, από εκείνο της μεταφοράς του αυτού δίσκου στη σκηνή. Ο Θανάσης Λαμπράκης, ο THSL της καρδιάς μας, είχε κυκλοφορήσει το “Memories Of A Dream” πριν λίγο καιρό, περίπου έναν χρόνο πίσω. Είχαμε πληροφορηθεί ότι τα τραγούδια του μπουκέτου προετοιμάζονταν για να αποδοθούν ζωντανά και η μέρα και ώρα έφτασαν. Ο δημιουργός και η επίλεκτη ομάδα του ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στα μεσάνυχτα και για την επόμενη ώρα μας πήραν μαζί τους στο ταξίδι τους. Καλοπροβαρισμένοι όλοι τους, κουμπωμένοι όπως πρέπει, καλοί μουσικοί όλοι τους έτσι κι αλλιώς, έπαιξαν, το διασκέδασαν και μας έκαναν να αισθανθούμε εξαιρετικά. Οι μελωδικές μανούβρες, τα μετρήματα σε μονούς χρόνους κατά διαστήματα, οι αρμονίες και οι καλεσμένοι επί σκηνής.
 
labrakis2274

   Και ήταν μπόλικοι αυτοί οι καλεσμένοι. Παρέλασε όλο σχεδόν το «καστ» του άλμπουμ, όλοι τους στάθηκαν στην πρόσκληση του Λαμπράκη να κάνουν κάτι παρέα. Να γράψουν και να πράξουν μαζί του. Και ήταν όλοι τους ένας κι ένας. Και για το τελείωμα, μια έκπληξη. Δύο τραγούδια από το δεύτερο άλμπουμ των Lightfold, το σπουδαίο “Deathwalkers”. H μπάντα καταχειροκροτήθηκε, οι φιλοφρονήσεις πήραν κι έδωσαν και το Σάββατο ξημέρωσε ακόμα καλύτερο. Είναι σπουδαίος μουσικός ο Θάνος. Είναι σπουδαία αυτά που έχει ήδη κάνει και επιφυλασσόμαστε για τα επόμενα γιατί γνωρίζουμε πως στα συρτάρια του έχει ΠΟΛΥ υλικό. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα μιλάμε για τις καινούργιες μελωδίες, τα καινούργια τραγούδια και κατ’ επέκταση τις καινούργιες συναυλίες.
 
labrakis2275

No Way Out – Anna Alexandridou (Mute Tale), Bleed – Kostas Tokas (Reload, Power Crue), Bitterness – Kostas Tokas, Memories Of A Dream – Panagiotis Parthos Papageorgiou (Parthian Shot, Knights Of Palermo), Nightmare Of Death – Panagiotis Parthos Papageorgiou & Penny Rizou (National Assemble Of Greece), Pain Of Despair – Giorgos Thomaidis (Reflection, Wisdom), Redeem My Soul – Kallia Grinia (Solo Artist), Once Upon A Time – Anna Saranti (Solo Artist), When The Darkness Blinds My Eyes – Kostas Tokas, Do You Regret? – Mora (ex Dimlight), Save Me – Kostas Tokas, The Collector – Panagiotis Parthos Papageorgiou
 
labrakis2276

   Τη βραδιά άνοιξαν οι Tapeworm Electric, οι οποίοι μας άρεσαν πολύ. Θα έβαζα τη λέξη «ξετρέλαναν», αλλά… αλλά σας γράφω βλακείες και δεν το θέλω. Μας ξετρέλαναν λοιπόν τούτοι εδώ. Ροκ από αγαπημένες δεκαετίες (λέγε με 70’s, παιδί μου, δεν θα σε μαλώσω), με μοντέρνα ματιά και αριστοτεχνικό παίξιμο. Μου ήλθαν στο μυαλό εικόνες και ήχοι από τα δύο πρώτα άλμπουμ των Rainbow, από το μασίφ μουσικό προφίλ των υπέρ-άλμπουμ των Deep Purple. Με ένα κορίτσι στη φωνή και τους υπολοίπους κυρίους να ακροβολίζονται εκατέρωθεν, η μπάντα κέφαρε, μας προέτρεψε να το κουνήσουμε – όχι θα το αφήναμε – και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
tapeworm2214

Hold On, Worms, Fire, Down The Street, Butterfly, Islands In The Sky, Blurry Lights, Moonshine, Out Of Luck, From Can To Can’t, Running Up That Hill (Kate Bush), Devil, Loosen Up, Sulphur
 
tapeworm2216

   Η σκηνή, σε δύο επίπεδα, είναι ιδανική για τέτοια LiVE. Μπορείς να στήσεις άνετα, μπορείς να κινηθείς άνετα και το όλο «πακέτο» βοηθά για τη διεξαγωγή καλών ζωντανών εμφανίσεων. Το είδαμε και το ευχαριστηθήκαμε, μαζί με τον φοβερό ήχο που είχαν και τα δύο σχήματα. Δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά ήξεραν τι ήθελαν, όσον αφορά τον ήχο τους. Είναι ότι με την αρωγή ενός σπουδαίου ηχολήπτη, όλα αυτά βγήκαν προς τα έξω με θαυμάσιο τρόπο. Και όπως ξέρετε και σεις, όταν ο ήχος είναι καλός, τότε όλα είναι καλά.

   Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδες και οι δύο μπάντες. Να ακούσουμε κι άλλα και μάλιστα χρονικά κοντά σε τούτο το LiVE. Είναι διψασμένα τα παιδιά και αυτό φαίνεται. Και η δική τους δίψα προκαλεί και σιγοντάρει τη δική μας. Ευτυχώς.

Κώστας Κούλης
Φωτό TSHL: Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
labrakis2277
 
Joomla Social by OrdaSoft!