Συναυλίες

LiVE! The Silent Wedding, Simplefast @ Temple

 
   Οι Simplefast καβαλάνε τη σκηνή χωρίς πολλά-πολλά. Γκάζι, δύναμη, φωνητικά που ξεριζώνουν από μία μενάρα κάθε φορά και το κέφι μίας μπάντας που έχει να παίξει καιρό, αναγκάστηκε να μείνει μέσα με την πανδημία και τώρα που πάμε να ελευθερωθούμε, δεν την κρατά τίποτα. Τρέξιμο, mid tempo, αλλαγές μέτρων, πολυβόλο drumming κατά βούληση, κιθάρες που καρφώνουν και σεισμικό μπάσο. Και ένας μπροστάρης που δεν σταματάει να λέει ευχαριστώ. Μου άρεσε πολύ να βλέπω κόσμο να κοπανιέται στον ρυθμό και μου άρεσε ακόμα περισσότερο, στο τελευταίο κομμάτι του σετ τους, όταν ο ένας από τους κιθαρίστες πήρε το μικρόφωνο, μας ζήτησε να «χωρίσουμε» στη μέση και η μία πλευρά να φωνάξει κατά παραγγελία, δίνοντας μετά τη σειρά της στην άλλη.
 
simplefast2214

   Μου θύμισε παλιές, όμορφες εποχές όλο αυτό. Κάπως έτσι δεν ήταν ο κόσμος στο Ruskin ή στο Cart, τέσσερις δεκαετίες πίσω; Κάπως έτσι δεν έγιναν τα «συνοδευτικά» πολύτιμο μέρος του LiVE μενού μίας μπάντας; Το ευχαριστήθηκα, συμμετείχα και στη συνέχεια δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο ίδιος κιθαρίστας κατέβηκε από τη σκηνή και έπαιξε όλο το υπόλοιπο τραγούδι ανάμεσά μας. Φωτογραφίες και επευφημίες στο φουλ τους. Εξαιρετικός επίλογος για μία μπάντα που τιμά την ελληνική σκηνή, τον εαυτό της και όλο τον κόσμο που ήλθε να τη δει.
 
simplefast2215

Magnitude (intro), Within Your Soul, The Liar's Truth, Nero Reborn, Destroyer, Tension, Divine Prophecy, Eternal
 
simplefast2216
 
   Η μουσική ξεκινά και τρία κορίτσια ανεβαίνουν στη σκηνή. Η χορογραφία που έχουν ετοιμάσει κινεί τα νήματα και ριζώνει μέσα μας βαθιά. Όλες αυτές οι κινήσεις προσδίδουν κάτι από το παρελθόν μας, κάτι απόμακρο και τόσο οικείο ταυτόχρονα, υπονοούν μια πάλη εσωτερική, μια ανάγκη επαφής. Οι The Black Harem, έτσι ονομάζεται η ομάδα των κοριτσιών, μας μαγεύουν και μας ανοίγουν τις πύλες για το “Ego Path”. Η μπάντα ανεβαίνει τελετουργικά στη σκηνή, βαθιές ανάσες στο ακροατήριο καθώς η αναμονή είχε φτάσει στο τέλος της. Οι The Silent Wedding, με το επικό τους άλμπουμ “Ego Path” είναι εδώ και είναι έτοιμοι για «μάχη».

   Τα φώτα στροβιλίζονται σε χρώματα, μεταξύ μας το κόκκινο ποτέ δεν μου κάθεται για τέτοιου είδους συναυλίες, αλλά τεσπά. Ο ήχος είναι καλός, όχι όμως όπως θα έπρεπε να είναι. Ίσως ο ηχολήπτης να έπρεπε να δώσει περισσότερη σημασία. Τα θεματάκια υπήρχαν και στους Simplefast, αλλά, όπως φαίνεται, δεν λύθηκαν. Το νέο άλμπουμ των Silent θίγει τη κοινωνία μας και την τωρινή μας υπόσταση. Είναι το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους, μέχρι να έρθει το επόμενο όλα αυτά. Η μπάντα κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό της σε αποδόσεις και ερμηνείες. Αυτό ακριβώς έκανε και το βράδυ της Παρασκευής. Πέρασε και ζωντανά όλο το feeling που βγάζει το νέο τους άλμπουμ.
 
silent2214

   Το ταξίδι στο “Ego Path” ήταν υπέροχο! O Μάριος με τη μεστή του φωνή, ο Γιάννης με τα κινηματογραφικά πλήκτρα, ο Ρένος, ο “Animal” άρχοντας των ντραμς, ο Τζίμης στις απόλυτα λυρικές κιθάρες και ο Γιώργης στο στιβαρό μπάσο, παρόλα τα ηχητικά κολλήματα, έδωσαν μια μαγευτική παράσταση. Στα δεύτερα φωνητικά ήταν η Christina Tsakiris και η Josephine Vlachou, που έδεσαν τόσο απολαυστικά με τη μπάντα.
 
silent2223

   Δεν ακούσαμε όμως μόνο τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει και εκπλήξεις για μας, δίνοντας έτσι μια αίσθηση όλης τους της πορείας τους στα μουσικά δρώμενα. Μια μαγική βραδιά για εκείνους και εμάς, τους οπαδούς που αγαπάμε αυτό το είδος της μουσικής, είχε φτάσει στο τέλος της. Μια λαμπρή στιγμή για τη μπάντα, μια συναισθηματική στιγμή για όλους εμάς, καθώς όλο αυτό μας θύμισε πώς ήταν η ζωή προ του covid. Η μουσική έσπασε τα δεσμά μας και ο νους μας κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια που επί δυόμιση χρόνια μας έχουν τεθεί. Αναπνεύσαμε, δώσαμε και πήραμε ζωή! Ελπίζω να ξαναδούμε σύντομα τους The Silent Wedding, καθώς μια φορά δεν είναι αρκετή για μια τόσο μεγάλη μπάντα που έχει κλειδώσει στις καρδιές μας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες Simplefast: Bonelli Arte
 
silent2217

The Eternal Enigma (intro), Time Of Darkness, The Endless Journey, The Sea Of Fate, Point Of No Return, Caught In The Web, Stealing The Sun, A Living Experiment, Shadows And Dust, Reveal The Rain, The Final Token, The Return (To Ithaca), Catharsis, Song Of The Dead, Loneliness, Silence, A Path to Nowhere (outro)
 
silent2224
 
Joomla Social by OrdaSoft!