= LiVE! The Live Tribute To Gary Moore
Συναυλίες

loogoo

LiVE! The Live Tribute To Gary Moore

 
   Μια γιορτή. Από εκείνους που αγαπούν για αυτούς που ποτέ δεν θα πάψουν να αγαπούν. Όσοι ανέβηκαν στη σκηνή το Σαββατιάτικο βράδυ, είναι άνθρωποι που έχουν κρατήσει ένα μέρος στην καρδιά τους ρεζερβέ για τον Robert William Gary Moore. Έχουν περάσει ένδεκα χρόνια περίπου. Δεν μας ενδιαφέρει! Και χίλια ένδεκα να είχαν περάσει, η αγάπη δεν ξεθωριάζει. Τα χρώματα δεν ξεβάφουν, ο νταλκάς δεν φεύγει. Ντουζίνες τραγούδια από την καριέρα του μεγάλου Ιρλανδού υπέρ-παίχτη και ένα κοινό που ήξερε, που ξέρει, που θα ξέρει, όσα φεγγάρια κι αν περάσουν.

   Blue Emerald η μπάντα που ξεκινάει τη γιορτή. Γυναικεία φωνή μπροστάρα και καθηλωτική, παίχτες που ξέρουν, που έχουν λατρέψει, που δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν. Έπαιξαν και ξανάπαιξαν, είχαν διάφορους καλεσμένους να παρελάσουν, είχαν κι εμάς να γκαρίζουμε από κάτω. Σε κάθε τραγούδι, σε κάθε κουβέντα από μικροφώνου. Το πάρτι είχε μετατρέψει το Κύτταρο σε παρέα. Να πεις ένα γεια, να χαμογελάσεις, να σκεφτείς ότι είναι εκεί και καραδοκεί κάθε στιγμή που θα ξεχαστείς και να σου περάσει απ’ το μυαλό ότι θα το ρισκάρεις. Και να είναι η ήττα μέσα στο πρόγραμμα. Τα παιδιά έπαιξαν γεμάτα, ήταν συγκινητικά και αποδείκνυαν πόσο οπαδοί του θεόρατου μπορεί να είναι. Δεν έχει τόσο-όσο εδώ. Έχει μόνο όσο-θέλουμε.
 
gary2244

   Η συνέχεια ανήκει στους Remember Lizzy. Παλιά ιστορία τούτοι εδώ. Κορυφαία μπάντα διασκευών των Δουβλινέζων, μουσικοί που μπορούν να παίξουν τα μπάντα, τρένο που πέρασε από τον σταθμό Noely Rayn και του άρεσε πολύ, σεξτέτο που κάνει φασαρία για εξακόσιους στρατούς. Καλεσμένοι, αφίξεις και αναχωρήσεις, τραγούδια, μουσική και ξανά πάλι ανακοινώσεις. Θα παίξουν και αυτό και εκείνο και το άλλο. Τίποτα δεν θα μείνει απ’ έξω απόψε; Αδύνατον, μια και ο απών-για-πάντα-παρών Gary Moore έβγαλε ένα ατελείωτο κομβόι από δίσκους. Θα χαρούμε όμως όλα τα αγαπημένα μας; Ναι, αυτό είναι το πιθανό. Ακούω το “Too Tired’. O πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Οι άλλοι έχουν ξεκινήσει από νωρίς. Οι διασκευές των πρωτοτύπων και οι διασκευές των διασκευών – πολλά από αυτά τα τραγούδια που έχει κάνει ο Gary Moore. Και το κοινό τα καταχάρηκε.

   Είχα μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Γιάννη, κάνα-δυο εβδομάδες πριν το LiVE αυτό. Ο Σίννης, όταν στήνει αυτή τη γιορτή, έχει κατά νου ένα πράγμα. Όλοι οι καλεσμένοι να είναι πωρωμένοι με τον Moore. Να είναι γκαριμουράκηδες. Να έχουν περάσει από τα forum, να έχουν θητεύσει σε γνώριμες «μονάδες», να έχει ποτίσει η αγάπη τους για τον υπέροχο κιθαρίστα και δημιουργό. Και ήταν πολύ φυσικό να παίξουν όλοι αυτοί οι καλεσμένοι με μοναδικό τρόπο, αφού ο τρόπος αυτός υπαγορευόταν από αγάπη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια γιορτή αγάπης. Τίποτα λιγότερο.
 
gary2245

   Να ευχηθώ υγεία και μακροημέρευση; Να ευχηθώ τα καλύτερα και μόνο; Να γεμίσω με ευχές τους ανθρώπους που διοργάνωσαν και έτρεξαν; Να τις περάσω στη συνέχεια στους θεατές, που βγήκαν και το χάρηκαν; Κάπως έτσι γίνονται αυτές οι καταστάσεις θεσμοί. Και κάπως έτσι παραμένουν. Με τον κόσμο, την αγάπη, την προσπάθεια που επιβραβεύεται. Και του χρόνου, κύριοι!

Κώστας Κούλης

Στις κιθάρες :
Λάκης Ραγκαζάς (Mystic Prophecy, Devil's Train), Άγγελος Περλεπές (Mystery), Άλεξ Φλούρος (SL Theory), Μανόλης Τσιγκος (InnerWish, RnR Children), Μιχάλης Γαλιάτσος (Nightfall), Μιχάλης Τσουκαλάς (Dark Engine), Γιώργος Γούτης (Why Not, Sabbath Universe), George Kappa (SiXforNinE), Παναγιώτης Αρσένης (Flashback Band, Motivo Blue), Χρήστος Ηλιόπουλος (Doppler Effect), Γρηγόρης Αποστολόπουλος (Soundtruck), Spy Das (The Vulcan Itch, Μama Sings Fire), Γιάννης Νίγδελης (SL Theory), Τάκης Τζανιμης (Keepers of jericho (Helloween tribute), Reignstar), Θοδωρής Αλεξίου (plastic people, Teo and the boogie sinners), Αποστόλης Σταματοπουλος (Moaning Silence) κ.α.
 
Στις φωνές :
Vicky Bee (Plastic People), Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Μama Sings Fire), Μιχάλης Καρασούλης (SL Theory), Γιάννης Καλύβας (Mystery, Flying Mercury), Αγγελική Ροσσολάτου (Fast Truck) , Άρης Πύρρης (Cellar Stone), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Sunlight, Deified), Μιχάλης Σμέρος, Μιχάλης Τζώρτζης, Γιώργος Ασπιωτης (Kingdragon) κ.α.
 
Στα ντραμς :
Πέτρος Παπαπέτρος (Flying Mercury) και
special guest των Βlue Emerald θα είναι ο Fotis Benardo (SiXforNinE).
 
gary2246
 
Blue Emerald :
Θανάσης Γκιόκας (Dark Engine) : Ηλεκτρική κιθάρα
Ηρακλής Μπουζιώτης (SiXforNinE) : Μπάσο
Vicky Bee (Plastic People) : Φωνή
Γιάννης Σκυλάς (Plastic People) : Πλήκτρα
Λεφτέρης Καφετζής (Straight Shooters) : Ντραμς
 
Remember Lizzy :
Μιχάλης Δανδουλάκης : Φωνή
Πάνος Παπαπέτρος : Ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Σίννης : Ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Ραγκαζάς : Μπάσο
Μάνος Γαβαλάς : Πλήκτρα
Άκης Γαβαλάς : Ντραμς
 
gary2247
 
Joomla Social by OrdaSoft!