= LiVE! Sodom, Domination Inc., Fragments Of Despair @ Fuzz
Συναυλίες

loogoo

LiVE! Sodom, Domination Inc., Fragments Of Despair @ Fuzz

 
   Ωραία η αίσθηση ελευθερίας, έτσι; Έστω και με μάσκες. Έστω και με το σκανάρισμα του πιστοποιητικού. Βρήκα έναν φίλο μπαίνοντας. «Σαν να έχουν περάσει χίλια χρόνια». Στον αυτόματο η ατάκα από αμφότερους. Σαν να ήλθαμε από άλλο πλανήτη. Μένει τώρα να δούμε τι θα μας ξημερώσει αύριο. Προς το παρόν, τρεις μπάντες, άπειρο ξύλο και ένα venue που σιγά-σιγά γέμισε και ζέστανε.

   Προφανώς και το σιγά-σιγά δεν μας κάνει. Αν καταλαβαίνω καλά, πέρα από το ποσοστό που δούλευε ως αργά και δεν ήλθε από την αρχή, οι υπόλοιποι σνομπάρετε τις άλλες δύο μπάντες. Δηλαδή πληρώνετε και λέτε ότι πάτε μόνο για τους Sodom. Δεν λέω κάτι άλλο, θα σας χαρακτηρίσουν οι υπόλοιποι και μάλιστα στα γαλλικά.
 
fragments2214

   Στις οκτώ και μισή βγαίνουν στη σκηνή οι Fragments Of Despair. Πρώτο μπράβο για τον διοργανωτή, για την τήρηση του προγράμματος. Το κουαρτέτο βγαίνει και κοπανάει. Άγρια. Επηρεασμένο από τη γερμανική σκηνή και δη από μεγαθήρια όπως οι Kreator, ιδίως στα φωνητικά, το σχήμα δείχνει από το πρώτο λεπτό τα δόντια του. Έχοντας κυκλοφορήσει ένα ΕΡ και ένα άλμπουμ, το σχήμα με έδρα την Πάρο, έρχεται να πιστοποιήσει πως το παιρνωκεφαλικό Μέταλ κατοικοεδρεύει κάπου εδώ στην Ελλάδα μας. Γνήσιοι και τίμιοι, πολύ δυναμικοί και με εμφανή την εικόνα της καλοπροβαρισμένης μπάντας, οι τέσσερις έχουν έλθει, έχουν νικήσει και προετοιμάζονται για το επόμενο χτύπημά τους.
 
fragments2215

Welcome To Reality, Tormentor, 300 Abominations, Unholy Soldier, Kassandra’s Curse, Slaves Of Our Youth, Broken Lost Mistakes
 
domination2218
   Οι Domination Inc. ανεβαίνουν στη σκηνή. Είμαι από τους πλέον ένθερμούς οπαδούς του “Memoir 414”, αγαπώ αυτό που κάνουν και θεωρώ ότι το μέλλον τους ανήκει και μάλιστα δικαιωματικά. Αυτό που είδα βέβαια ήταν κάτι άλλο. Από μία μπάντα που έβγαλε ένα εκπληκτικό Thrash άλμπουμ, παρατήρησα τη μετάλλαξη σε ένα συγκρότημα που παίζει πλέον εκπληκτικό hardcore. Και όχι, δεν πονάει το δοντάκι μου πιο πολύ για το Core, οφείλω όμως να πω πως φωνητικά ο τραγουδιστής τους το έχει χίλια τα εκατό και πως το σχήμα σπέρνει είτε έτσι είτε αλλιώς. Κιθάρες κατάνα, μπάσο σεισμικό και ένας drummer σκέτο μυδράλιο. Από τη στιγμή που θέλουν να παίξουν έτσι, καλά κάνουν και τα σκυλιά δεμένα. Κατά τη διάρκεια του LiVE και μετά από συνεχείς παροτρύνσεις της ίδιας της μπάντας, ανοίγουν moshpit στο κοινό και όσοι παρακολουθούν κοπανούν και κοπανιούνται. Κλασσικά, αυτοί που δεν επιθυμούν «να εμπλακούν», προσπαθούν να πάνε λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω, για να μην φάνε καμιά ξώφαλτση. Και κλασσικά κάποιος πιτσιρικάς θεωρεί ότι είναι πολύ «κουλ» να βρει πάνω σε κάποιον «ανυποψίαστο» θεατή. Τα ίδια μια ζωή, δεν αλλάζει κάτι. Απλά, όσοι γερνάμε… παραξενεύουμε. Ούτε αυτό αλλάζει.
 
domination2219

Shiet's ‘Bout To Explode, Burn 'Em Down, To All The Ones, Dark City, Day VII: Deus Ignorance, The Eye, Rooster (Alice In Chains), Generation Hate, Sickening, Through The Scars

   Γενικά μιλώντας, το άχτι είναι κάτι που χτίζεται. Οι συνθήκες που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργούν απωθημένα και απίστευτες προσμονές. Μια από τις ιδανικότερες περιγραφές για όλα τα παραπάνω, είναι και αυτή που αφορά τη συναυλία των Sodom. Πόσο καλύτερα να περιγράψει κανείς το «άχτι», από μια συναυλία που έχει φάει δύο αναβολές λόγω των συνθηκών; Ευτυχώς που ο κύριος Angelripper ξέρει να γιατρεύει τέτοιες παθήσεις. Την Πέμπτη λοιπόν αφεθήκαμε στα μαγικά χέρια των Sodom και νιώσαμε πώς είναι να ξεσπάς από χαρά που – επιτέλους, μετά από τόσο καιρό - βλέπεις μια συναυλία που την περίμενες πώς και πώς.
 
sodom2214

   Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς... Οι Sodom απλά μας έδωσαν να καταλάβουμε τι σημαίνει live που πας για να αφήσεις εκεί τον σβέρκο σου. Απαξάπαντες ήταν καταιγιστικοί επί σκηνής, σε άψογη φόρμα και τρελό κέφι. Στο κέφι βέβαια συνέβαλε και ο κόσμος με το ασταμάτητο moshing, σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Οι δε ρυθμικές ιαχές «Sooodom! Soooodom!» ανέβασαν το κέφι του συγκροτήματος, που απλά ισοπέδωσε τη σκηνή για περίπου δύο ώρες. “Blasphemer”, “Sodomy And Lust”, “Agent Orange”, “Incest”, “Sodomized”, “Code Red”, “Ausgebombt”, ήταν μερικές από τις αφορμές που μας δόθηκαν για να φύγουμε με πονεμένο αυχένα. Kαι επειδή ο κύριος Angelripper δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τους Motorhead, κάποια στιγμή προς το τέλος, άλλαξε τη θέση του μικροφώνου του και το έβαλε στη γνωστή “ψηλή” θέση που το έβαζε ο κύριος που έδωσε το όνομά του στο Jack-cola, παίζοντας τις πρώτες νότες του “Iron Fist” και δείχνοντας τον δρόμο για το τι θα ακολουθήσει.

   Στο τέλος, τα χαμόγελα του κόσμου επιβεβαίωσαν το ότι αυτή η συναυλία ήταν κάτι περισσότερο από ό,τι όλοι περίμεναν. Ήταν μια συναυλία που θα θυμόμαστε για πάντα, ήταν άψογη, ήταν φάρμακο, ήταν η πιο γλυκιά διάλυση σβέρκου που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Η φωνή του Angelripper ήταν τόσο απίστευτα αναλλοίωτη από το πέρασμα του χρόνου, που νιώσαμε την ίδια ένταση με τον πρώτο δίσκο Sodom που αγοράσαμε ποτέ. Σας ευχαριστούμε άπειρα!
 
sodom2219

   Οι Sodom, μέσα σε γενικότερη αποθέωση και ατελείωτο χειροκρότημα, αφήνουν τη σκηνή γύρω στις δωδεκαμίσι. Θέμα για τους μη έχοντες αυτοκίνητο; Ναι, οφείλω να το ομολογήσω. Μάλλον θέλει λίγο φτιάξιμο ακόμα το πράγμα. Τα LiVE, χάρη στους Sodom, μπήκαν με το δεξί στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας και μακάρι να συνεχιστεί αυτό, αν και οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί, αφού οι «αποπάνω» μας δεν θέλουν να έχουμε χρήματα να δαπανούμε γενικά, πόσο μάλλον για συναυλίες. Δεν θα μιζεριάσουμε, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. “Now you go through a time of revival, Wisdom from above, A kingdom where you find your idol - Worship, liberty and love”.

Αθανασία Καρβουντζή, Ανδρέας Αδάμης, Κώστας Κούλης
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη

Blind Superstition, S.O.D.O.M., Sodom & Gomorrah, Tired And Red, Christ Passion, Sodomized, Agent Orange, Conflagration, Better Off Dead, Sodomy And Lust, Outbreak Of Evil, Euthanasia, Nuclear Winter, Incest, Caligula, The Harpooneer, Blasphemer, The Conqueror, Equinox, Iron Fist (Motörhead), Ausgebombt, Witching Metal, Bombenhagel
 
sodom2260
 
Joomla Social by OrdaSoft!