= LiVE! Rock In Dio Vol. 10 @ Kyttaro Live
Συναυλίες

loogoo

LiVE! Rock In Dio Vol. 10 @ Kyttaro Live

 
   Το δέκα το καλό! Δέκατο Rock In Dio, το πρώτο μετά την πανδημία, μία ετήσια συνάντηση που αναγκάστηκε – και εκείνη – να περάσει δύο χρόνια «στον πάγο» εξαιτίας της λαίλαπας του καταραμένου ιού. Επειδή όμως «πού θα πάει, θα περάσει» και επειδή η μουσική από τη φύση της είναι ζωηρή και ατίθαση και δεν χαμπαριάζει από πολλά, η πεντάδα επέστρεψε, γέμισε το Κύτταρο και φιλοξένησε είκοσι και πλέον «έξτρα» τραγουδιστές, σε μία βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο με τις μαλαματένιες φωνητικές χορδές, στον μεγαλύτερο ΜΕΤΑΛ τραγουδιστή ΟΛΩΝ των εποχών. Μόνο Ronnie λοιπόν και η συναυλία κύλησε στα γνωστά δεδομένα. Τριάντα επτά τραγούδια setlist – ούτε καν τριάντα οκτώ, ρε αληταράδες; Ντροπή σας! Άψογη εμφάνιση από το κουιντέτο και έχω την αίσθηση πως ήταν η καλύτερη από ΟΛΕΣ τις φορές που τους έχω δει στη σκηνή τους εν λόγω κυρίους, πράγμα που σημαίνει ότι το καλύτερο LiVE τους θα είναι το αυτό, μέχρι το επόμενο φυσικά.

   Εξαιρετική επίσης εμφάνιση από όλους τους φιλοξενούμενους τραγουδιστές. Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά τραγούδησε ο καθένας τους, τίμησε τον RJD, έκανε την απαραίτητη φασαρία και επικοινώνησε ιδανικά με το κοινό. Από την πλευρά τους, οι Rock’N’Roll Children έδιναν τα απαραίτητα στοιχεία και συστάσεις για κάθε παιδί που ανέβαινε στη σκηνή. Από κει και πέρα ήταν γιορτή, ήταν πάρτι, ήταν ευκαιρία να βροντοφωνάξουμε στον θάνατο ότι δεν είχε καμία επιρροή και καμία επιβολή στον μεγάλο λάρυγγα της σκληρής μουσικής. Ο Dio – και το γράφω συνέχεια, με μεγάλη ευχαρίστηση και την αγάπη μου για ό,τι έχει κάνει καλλιτεχνικά – ΕΠΕΛΕΞΕ να γίνει αθάνατος. Δεν πέθανε ποτέ! Και καλά θα κάνουμε αυτό να το εμπεδώσουμε.
 
rockindio2214

   Θα μου επιτρέψετε μόνο να αναφερθώ σε έναν από τους φιλοξενούμενους τραγουδιστές, γιατί, πολύ απλά, τον θαυμάζω και τον ακολουθώ από πιτσιρικάς. Ο Harry “The Tyrant” Conklin, ο υπέρτατος βοκαλίστας των Jag Panzer και όχι μόνο – Tyrant, Satan’s Host, Titan Force – ο οποίος μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη εδώ και καιρό, ροβόλησε κατά δώθε, ανέβηκε στη σκηνή και την κατάπιε! Απίστευτες ερμηνείες, θεατρική εκφορά του λόγου και μία φωνή που θα λάμπει για πάντα. Είναι εξήντα χρονών και τραγούδησε λες και είναι δεκαοκτώ! Αξιότιμε κύριε Τύραννε, τα σέβη μου!

   Κατά τα άλλα; Φοβερός ήχος, ο οποίος αποτελεί πλέον εργοστασιακή ρύθμιση του Κυττάρου και ένας κόσμος που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί. Ξέρετε κάτι; Είναι πολύ κρίμα που τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται μόνο μια φορά τον χρόνο. Απ’ την άλλη όμως… Είναι υπέροχο που γίνονται. Ιδίως όταν τα χρήματα, όταν τα έσοδα από την προσέλευση, πηγαίνουν σε έναν καλό σκοπό. Αυτή τη χρονιά επιλέχθηκε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα. Και κάθε χρονιά θα επιλέγεται κάποιο άλλο. Σαν μία σειρά χρυσής ανιδιοτέλειας και απρόσκοπτης βοήθειας.
 
rockindio2216

   Όταν ξεκίνησε το ταξίδι του για την αθανασία ο Dio, θυμάμαι ότι για σχεδόν ένα μήνα δεν άκουγα τίποτα άλλο πέρα από δικές του δουλειές. Μόνο δικές του συνθέσεις και δημιουργίες, μόνο τραγούδια που ερμήνευσε εκείνος. Και όταν έφτανε στα ακουστικά μου το “Children Of The Sea”… Πάντα κάτι μου έκανε. Μετά έμαθα ότι ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψαν τότε όλοι μαζί. Εκεί, στην άκρια του χρόνου, όταν έψαχναν για τα αστέρια και τύφλωναν τον ουρανό. Πάντα τέτοια, κύριοι!

Κώστας Κούλης

ROCK 'N ROLL CHILDREN (Dio Tribute Band)
Γιάννης Παπανικολάου - φωνή
Μανώλης Τσίγκος - κιθάρα
Νίκος Αναστασιάδης - τύμπανα
Γιάννης Τσιμάς - μπάσο
Γιώργος Γεωργίου - πλήκτρα
 
rockindio2215
 
Οι φετινοί καλεσμένοι.
HARRY CONKLIN (Jag Panzer, Satan's Host, Titan Force, The Three Tremors)
ΤΑΣΟΣ ΛΆΖΑΡΗΣ (Fortress Under Siege, Steel Arctus, Iron Beast - Iron Maiden Tribute Band)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗΣ (InnerWish, ex-Fragile Vastness)
ΤΑΣΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ (Spitfire, Fire & Steel - A Manowar Tribute Band, Marauder)
ΣΤΡΑΤΗΣ STEELE (Endomain, ex - Elizadeth)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ (Ragenheart, ex - Customize! - The Hard 'n Heavy Factory)
ΑΡΗΣ ΠΥΡΡΗΣ (Cellar Stone)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΜΕΡΟΣ (vocal teacher, ex - Fortress Under Siege)
ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΓΚΟΣ (1550, ex - Danger Angel)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΊΒΑΣ (Silent Winter, Maidenance - Iron Maiden Tribute Band)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Illusory, The Broken Heroes - Saxon Tribute Band, Acousticover)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ (Noely Ryan, Remember Lizzy - Thin Lizzy Tribute, Saints And Sinners - Greek Whitesnake Tribute Band)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Wardrum)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ (Straight Shooters - Paul Rodgers Tribute , ex- Raw Silk)
ΠΑΝΟΣ ΒΙΝΤΖΙΛΑΙΟΣ (Soundtrack, Pulse R)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗΣ (SL Theory, It's All About The Music)
ΝΊΚΟΣ ΣΥΡΆΚΟΣ (Steamroller Assault, Badd Kharma)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΎΝΕΛΟΣ (Disharmony, Bigus Dickus - A Hard As A Rock covering machine)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΆΡΜΠΑΣ (GalliarD Syndrome, Grey vs Gray, Solo)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Sunlight, Deified, vocal teacher)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΤΊΝΗΣ (Solid Faith , ex - Lightfold)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΎΒΑΣ (Flying Mercury, Versus, Mystery, Dead or Alive - Bon Jovi Tribute Band)
 
Joomla Social by OrdaSoft!