= Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (Live Report)
Συναυλίες

loogoo

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (Live Report)

xxlIMG 6383
   xxlIMG 6791Ούτε 5 μήνες μετά το χαμό του πολυαγαπημένου μας ερμηνευτή, η οικογένειά του και ο Δήμος Θεσσαλονίκης τήρησαν τη δική του προσωπική υπόσχεση και διοργάνωσαν τη χθεσινή συναυλία που είχε καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

   21.30 περίπου και το Καυταντζόγλειο γέμισε με κόσμο. Γύρω στους 30.000, Σαλονικιούς και μη, που ήρθαν να τιμήσουν τον τραγουδιστή βοηθώντας συγχρόνως σ’έναν πολύ αγαθό σκοπό. Όλα τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς το ήθελε ο ίδιος ο Μητροπάνος.

   Η βραδιά ξεκίνησε με ρίγη συγκίνησης όταν το πρώτο τραγούδι παίχτηκε από βίντεο με τον Δημήτρη που όλοι αγαπήσαμε. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, παρουσιαστής της βραδιάς, με φωνή που έτρεμε υπογράμμισε «...δε θέλουμε να παραδεχτούμε αυτή τη μεγάλη απουσία..». Πραγματικά αισθητή η απουσία του αγαπημένου καλλιτέχνη, ωστόσο πολύ έντονες ήταν οι παρουσίες όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη συναυλία. Όλοι τους μεγάλα ονόματα, θαυμαστές, φίλοι και συνεργάτες του Δημήτρη.

   xxlIMG 6739Γιάννης Κότσιρας και Λάκης Παπαδόπουλος μπήκαν δυναμικά στη σκηνή με το πολυαγαπημένο «Για να σ’εκδικηθώ» και ολόκληρο το στάδιο τραγουδούσε μαζί τους ανατριχιάζοντας. Στη συνέχεια ανέβηκαν με σειρά Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής και Γιάννης Μηλιώκας, όλοι τους αφιερώνοντας κομμάτια στο φίλο τους και τραγουδώντας τα από ψυχής.

   Ο Γιώργος Κατσαρός ερμήνευσε με το σαξόφωνό του τα «Κύθηρα» και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι ο Μητροπάνος δεν ήταν μόνο λαϊκός τραγουδιστής αλλά η φωνή του και οι δυνατότητές του αναδεικνύουν μια άλλη απόχρωση στην έννοια του λαϊκού τραγουδιού. Η συναυλία συνεχίστηκε με μουσική από Βαγγέλη Κορακάκη και υιό, με Δημήτρη Μπάση και Μανώλη Μητσιά, ενώ δεν μπορούσε να λείπει και ο Θάνος Μικρούτσικος. Οι μεγάλες επιτυχίες που απέδωσε η συνεργασία τους έκαναν και πάλι το κοινό να αναρριγήσει. Και πάλι βίντεο: ο Δημήτρης να ερμηνεύει τη«Ρόζα» χορεύοντας ζειμπέκικο. Ο Στέλιος Διονυσίου επίσης τραγούδησε χιλιοαγαπημένα τραγούδια καθώς η βραδιά έφτανε προς το τέλος της.

   xxlIMG 7051Τη συναυλία χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τον οποίο το κοινό υποδέχτηκε στη σκηνή με αποδοκιμασίες!!

   Ήταν μία υπέροχη βραδιά, φόρος τιμής στον ερμηνευτή που αγάπησε τόσο η πόλη μας και την οποία ο ευγενής σκοπός της την εξύψωσε ακόμη περισσότερο.

   Ευχαριστούμε το Δημήτρη για τα υπέροχα τραγούδια που μας χάρισε.

Μαρία Λώλου
Φωτογραφίες: Φώτης Τέλλογλου
* Ευχαριστούμε θερμά τον Παλμό για τις προσκλήσεις στις VIP θέσεις :)
IMG 6996
   IMG 6755Βραδιά ζεστή κι ο κόσμος συρρέει στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει τη συναυλία - αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, μια συναυλία που ο ίδιος είχε αρχίσει να σχεδιάζει με σκοπό την ενίσχυση των Κ.Α.Π.Η του Δήμου.
   Με μισή ώρα καθυστέρηση από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης, λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου, η συναυλία ξεκίνησε στις 21.30. Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια του ερμηνευτή καθώς και τους καλλιτέχνες που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Δ. Μητροπάνου.  

   «Είμαι φωτιά, κεραυνός κι αστραπή - η καταιγίδα που φέρνει βροχή - είμαι ένας ήχος που ζει στη σιωπή- άκου, έχω φωνή…» η φωνή του Μητροπάνου γεμίζει το στάδιο και από τις οθόνες προβάλλεται απόσπασμα με τον ίδιο να ερμηνεύει το τραγούδι του Τάκη Μουσαφίρη «Άκου». Η συγκίνηση διάχυτη και στη σκηνή εμφανίζεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος για την παρουσίαση της βραδιάς. Μετά από μια αμήχανη εισαγωγή για τον μεγάλο απόντα - παρόντα, ένας ένας οι συνάδελφοι - φίλοι του καλλιτέχνη, ανεβαίνουν στη σκηνή. Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Μηλιώκας, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Στέλιος Διονυσίου, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης ερμήνευσαν επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου.

   IMG 6827«Για να σ’ εκδικηθώ», «Θα φύγω νύχτα», «Εκδρομή», Πρώτο φθινόπωρο», «Πεθαμένες καλησπέρες», «Μια στάση εδώ», «Κύθηρα», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Θάλασσες», «Καλοκαίρια και χειμώνες», «Πες μου που πουλάν’ καρδιές» ήταν κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν και ερμηνεύτηκαν μαζί με τον κόσμο. Εξαιρετικά συγκινητική η στιγμή που προβλήθηκε απόσπασμα από συναυλία του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη στο Ηρώδειο με το κομμάτι του Θάνου Μικρούτσικου «Ρόζα». Το πλήθος, που άγγιζε τα 30.000 άτομα, ξέσπασε σε συνεχές και θερμό χειροκρότημα, τραγουδώντας  δυνατά τους στίχους του τραγουδιού.

   Τους καλλιτέχνες συνόδευε η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου – η δεύτερη οικογένειά του, όπως τους ένιωθε - και ακούστηκε σε πρώτη εκτέλεση το «Ζεϊμπέκικο για δύο», γραμμένο από τον Άκη Κούκο στη μνήμη του, με τη φωνή του Δημήτρη Μπάση.

   Οδεύοντας προς το τέλος αυτής της εξαιρετικά συγκινητικής βραδιάς ,το στάδιο πλημμυρίζει από τις φωνές των ερμηνευτών και του κόσμου, σε τρία τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Μητροπάνος, «Ο ξενύχτης», «Βοριάς είν’ η αγάπη σου» και «Θεσσαλονίκη».

   Ώρα 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και ο κόσμος αποχωρεί ενώ από τις οθόνες προβάλλεται video με το κομμάτι που ο Δημήτρης Μητροπάνος συνήθιζε να κλείνει τις συναυλίες του. «Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν… Αλίμονο…»...

Γεωργία Σάλιαρη
Φωτογραφίες : Φώτης Τέλλογλου

xxlIMG 7238
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες