= LiVE! Mother Of Millions, Church Of The Sea @ Gagarin 205
Συναυλίες

loogoo

LiVE! Mother Of Millions, Church Of The Sea @ Gagarin 205

 
   To τρίο των Church Of The Sea βρίσκεται στη σκηνή. Πλήκτρα, κιθάρα και φωνή. Από δίπλα διάφορες μουσικές ατμόσφαιρες, με ήχους μυστικιστικούς, με κρουστά – και όχι μόνο – εφέ και μία γλυκιά διαδρομή εν τη γενέσει της. Η γυναικεία φωνή οδηγεί, καθοδηγεί και διαμορφώνει μία κατάσταση που ακούγεται οικεία, φιλική, παρασυρόμενη ίσως από μία γλυκιά αμηχανία. Σαν ένα soundtrack μακριά από τα «συνήθη». Ακούμε τραγούδια από το πρώτο άλμπουμ των παιδιών, “Odalisque”, το οποίο προφανώς θα παρουσιάσουμε σύντομα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το κοινό αντιδρά με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι κουνούν το κεφάλι στον ρυθμό, άλλοι τα πόδια τους, κάποιοι άλλοι προτιμούν να χορέψουν. Είναι μαγικό πράγμα αυτή η μουσική τελικά. Η αντίληψη, η αποδοχή και η «κατάποση» μπορούν να εξωτερικευθούν με χίλιους και έναν τρόπους. Οι COTS δείχνουν ότι κατέχουν με θαυμάσιο τρόπο ένα μοτίβο, το οποίο μπορεί να συγκινήσει. Μας ευχαριστούν, ευχαριστούν τους συντελεστές και τη διοργάνωση και εύχονται καλή συνέχεια. Ευχόμαστε με τη σειρά μας καλοτάξιδο να είναι το ντεμπούτο τους και να τους ξαναδούμε σύντομα στη σκηνή.
 
church2214

Sweet Surprise, XVIi, Raindrops, (A Story About) Preparation, Me As The Water, Me As A Tree, No One Deserves, Odalisque, At The Edge Of The World

   Οι Mother Of Millions είναι μία μπάντα που ξέρει να εξιτάρει παίζοντας δικά της πράγματα. Θλίψη, λυρισμός, Progressive μεγαλείο, άψογο δέσιμο, μοναδική ποιότητα. Η απέραντη οπτιμιστική απελπισία. Το κουαρτέτο βγήκε γύρω στις δέκα παρά είκοσι και από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι η δίψα για συναυλίες και η απίστευτη δόση τάλαντου και καλλιέργειας, θα δώσουν το απαραίτητο λάκτισμα στον πισινό μας, για να απολαύσουμε ένα μοναδικό LiVE. Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα απλά να εξάρω τον άνθρωπο που έκανε φώτα για το συγκεκριμένο σκηνικό που ζήσαμε. Δεν έχω ιδέα αν όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα πάνω στο κλικ ή αν ο άνθρωπος πίσω από τα κουμπιά έκανε εκείνη τη στιγμή πράγματα, αλλά ομολογώ πως πραγματικά σοκαρίστηκα. Τέλεια αντιστοιχία, τέλειος συνδυασμός. Σε κάποια σημεία μάλιστα, που το σχήμα έκανε παύσεις μέσα στα τραγούδια, έπεφτε «μαύρο» και εκεί πλέον νόμιζα ότι απλά ήμουν απέναντι από μία τεράστια οθόνη.

   Σε τρομερή φόρμα όλοι τους, έπαιξαν «δίσκος» τα κομμάτια τους και ακόμα περισσότερο. Όταν έχεις έναν τραγουδιστή που ακούγεται τεράστιος, όταν έχεις έναν εκρηκτικό drummer, που αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος σαν πιανίστας… Όταν κιθάρα και μπάσο οδηγούν με τόση άνεση… Τι να λέμε τώρα, τα παιδιά έχουν αναγάγει τη μουσική τους σε επιστήμη.
 
mother2214

   Στο “Artifacts” ζωντανεύουν οι μνήμες. Δεν το επιθυμούμε. Είναι πολύ οδυνηρό. Είχαμε μια κουβέντα για το θέμα πριν λίγο καιρό. Αναφερθήκαμε στο υπέροχο πλάσμα που δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η μουσική θέλει να γιατρέψει, αλλά δεν είναι δυνατό να το μπορεί πάντα. Το κοινό χειροκροτεί. Το κοινό δανείζει τη φωνή του, σιγοντάρει, κάνει φωνητικά. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα. Η φωνή του μπροστάρη μας δίνει στο spotlight. «Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε παρά πολύ, παιδιά». Και εμείς, κύριοι. Και εμείς. Να ευχηθούμε καλή αντάμωση και σύντομα; Να ευχηθούμε. Γιατί είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθείτε.

Intro, Amber, Spiral, Silence, Collision, Passage Jam, Where Do We Go From Here, Orbit, Soma, Rite, Anchor, No Light, Artifacts, Fire, Rome

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!