= LiVE! Mayhem, Mortiis, Diablery @ Fuzz
Συναυλίες

loogoo

LiVE! Mayhem, Mortiis, Diablery @ Fuzz

 
   Πόσο τέλειο είναι να τηρούνται τα προγράμματα στο ακέραιο και να φεύγεις όντως την ώρα που αναγράφεται στην ανακοίνωση του διοργανωτή! Και πόσο τέλειο είναι να φεύγεις έχοντας δει τρεις σπουδαίες καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε έναν εξίσου σπουδαίο χώρο. Γύρω στις οκτώ και είκοσι (και δεκαεπτά είπατε; Μάλιστα) εφορμούν οι δικοί μας Diablery. Hoodies καλύπτουν τα κεφάλια των μελών και μία φιγούρα λιβανίζει γύρω τους. Μυστικιστικό, εξάπτει τη φαντασία και…
 
diablery2214
 
   Και πολλά λες, εσέ, εδώ οι τύποι ξεκίνησαν να σπάζουν και να διαλύουν. Ατελείωτη μπλακοντεθίλα, με υψηλές ταχύτητες, όλα τα χαρακτηριστικά του ιδιώματος και έναν μπροστάρη, ο οποίος έλεγε μόνο τα απαραίτητα. Ξέρετε, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν τρελά moshpit και κόσμος που χτυπιέται σαν να μην υπάρχει αύριο. Υπάρχουν όλοι αυτοί που εστιάζουν στις λεπτομέρειες. Πώς μοιράζουν τη σκηνή, πώς μπαίνουν στα τραγούδια, πως εξωτερικεύονται. Και οι τυπάδες τα έκαναν όλα εκείνα και μάλιστα άψογα. Κάποιοι διαφωνούν μαζί μου. Καλά κάνουν. Θα ήταν πολύ άχαρη η ζωή αν συμφωνούσαμε σε όλα όλοι.
 
diablery2215
 
diablery2216

   Η σκηνή αδειάζει. Φεύγει το drumkit, «ανοίγει» ο χώρος – έτσι κι αλλιώς, υπάρχει εκείνο το θεριό το σκεπασμένο στο πίσω μέρος – και μπαίνουν ένα σετ με βαθύ διαφόρων κατηγοριών, ένα πιατίνι και ένα έπιπλο-πλήκτρο. Διάφορα μονόπτυχα στολίζουν ένθεν κακείθεν και έχει έλθει η ώρα για τους Mortiis. Πρώτος στη σκηνή εμφανίζεται ο ίδιος ο Mortiis.
 
mortiis2214
 
  Μελωδίες μπαρόκ, εντελώς κινηματογραφικές, με αυτό το περίεργο, το εξωγήινο αν θέλετε, να βρίσκεται παντού και πουθενά. Κάποιες στιγμές o Håvard Ellefsen ανοίγει στο στόμα του και πετάει κάποιες φράσεις από μικροφώνου. Το συντριπτικό ποσοστό έχει να κάνει με instrumental ταξίδι. Λίγα λεπτά μετά ανεβαίνει στη σκηνή και ο έτερος της παρέας, ο Tim Van Horn. Λυσσαλέο χτύπημα στα τύμπανα και η καλύτερη συνοδεία των μουσικών πλήκτρων μόλις έχει ελευθερωθεί. Παίζουν, καπανάνε, ιντριγκάρουν. Τούτους εδώ, τούτον εδώ, όπως θέλετε πείτε το, θα πάω να τους/τον δω μόνους/μόνο τους. Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ξανάρθει/ουν.
 
mortiis2215
 
mortiis2216

   Mayhem, κυρίες και κύριοι! Δεν χρειάζονται λοιπές συστάσεις και περικοκλάδες. Το drumkit του Hellhammer μόλις αποκαλύφθηκε. Το περιμένει πολύ ξύλο και απόψε το βράδυ. Η μπάντα εμφανίζεται στη σκηνή. Δεν περιγράφεται η αντίδραση του κοινού. Φοβερό το βουητό και ακόμα πιο φοβερή η κίνηση της μπάντας που μπαίνει με κέφια, με έναν Αττίλα – εγώ στα ελληνικά το γράφω και σε όποιον αρέσει – να στέκεται στη μέση και να προστάζει και να ορίζει και να κάνει τα κουμάντα.
 
mayhem2214
 
   Ο πανταχού παρών Necrobutcher λοκάρει με τα μάτια του όλο τον χώρο και οι δύο κιθαρίστες, Teloch και Ghul, ηλεκτρίζουν το κοινό με τα εξάχορδα ξυράφια. Και πίσω, στα τύμπανα… Πώς χτυπάει έτσι αυτός ο άνθρωπος; Πώς διάολο χτυπάει έτσι αυτό το κτήνος; Και με τα φώτα να καλύπτουν το σετ και τον Jan Axel να έχει ταμπουρωθεί πίσω του… Πολύ ξύλο! Πολύ ξύλο όμως. O άνθρωπος δεν έδινε τέσσερα στο hi-hat, για να μπουν οι υπόλοιποι, αλλά στο ταμπούρο!
 
mayhem2217
 
   Οι Mayhem έδειξαν χαρακτήρα και κλάση, όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά και όλο τους το σετ ήταν ευκαιρία για πολύ κακή (ήτοι evil) εκγύμναση των σβερκικών μυών. Είδα διάφορες ηλικίες πάνω και κάτω στο venue, είδα αγόρια και κορίτσια να παρακολουθούν, είδα ότι πολύς κόσμος το ‘βλεπε αυτό με δέος. Και καλά έκανε. Οι Νορβηγοί πήραν κεφάλια εκείνο το βράδυ της Τετάρτης. Όλα τα υπόλοιπα είναι μιζέριες.
 
mayhem2215

Κώστας Μπάκος, Κώστας Κούλης

Falsified And Hated, To Daimonion, Malum, Bad Blood, My Death, Symbols Of Bloodswords, Voces Ab Alta, Freezing Moon, Pagan Fears, Life Eternal, Buried By Time And Dust, Deathcrush, Chainsaw Gutsfuck, Carnage, Pure Fucking Armageddon
 
mayhem2218
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες