Συναυλίες

LiVE! Fortis Ventus, Simplefast @ HolyWood

 
   Γύρω στις δέκα ανέβηκαν στη σκηνή οι Simplefast. Είχα να τους δω από τον περασμένο Απρίλιο και ήθελα ξανά μία δόση. Και ήταν μπόλικη. Έπαιξαν με τρελό τσαμπουκά, έκαναν πρώτης τάξεως φασαρία και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Και ανταποκρίθηκε άνετα. Η φωνή με το γρεζάτο, αλά Jaymz ύφος, το τσιμεντένιο rhythm section – φροντίδα του Νικόλου και του Στράτου – και οι κιθάρες του Έκτορα και του Πάνου, που πήραν σβάρνα riff και σόλο. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έκαναν τα γνωστά τους με το κοινό και απλά περίμενα. Και εκείνη η ώρα ήλθε. Χωριστήκαμε σε δύο «τοιχαρχίες» και ακούσαμε το πλάνο της συμμετοχής/διάδρασης. Φωνάζαμε λοιπόν «Ωω» και διάφορα παρεμφερή, ουρλιάξαμε και λίγο, το ευχαριστηθήκαμε και ετοιμαστήκαμε για τα επόμενα. Επίσης… Μεγάλε Γιάννη, τι αλυσιδάρα είναι αυτή που είχες κατά παντελόνας; Μόνο ο Wilton τέτοιες «αποδόσεις» και αν! Τους κάνω κέφι, μου αρέσει που είναι τόσο δεμένοι και τόσο βαρβάτοι και με το καλό να του ξαναδώ/ξαναδούμε σύντομα.
 
simplefast2294

Magnitude (intro tape), Within Your Soul, Game Of Fate, The Liar's Truth, Nero Reborn, Cursed, King Of The World, Destroyer, Tension, Divine Prophecy, Eternal
 
simplefast2297

   Οι Fortis Ventus έχουν βάλει την εισαγωγή να παίζει και παίρνουν σιγά-σιγά τις θέσεις τους. Το άλμπουμ “Vertalia”, το ντεμπούτο τους, έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγους μήνες και η μπάντα ήθελε σαν τρελή να παρουσιάσει το υλικό ζωντανά. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν πόσο καλά είχαν ετοιμαστεί και πόσο καλά μπορούν να παίξουν. Εγγύηση ο Γιώργος στα τύμπανα και μία ρυθμική μπουλντόζα, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό μπάσο. Από κει και πέρα, είχαμε έναν εκρηκτικό Γρηγόρη στην κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά, ο οποίος έλαμψε και σαν κονφερασιέ. Στα πλήκτρα, ο μαέστρος της μπάντας, George Halliwell, φανερά συγκινημένος που η μπάντα βρίσκεται πάνω στη σκηνή και παίζει το υλικό της, καθοδηγούσε από τα μαυρόασπρα των κομβίων του. Και η Nancy στο μικρόφωνο. Μία φωνή για την οποία ήδη παραμιλάει πολύς λαός. Εξαιρετική σοπράνο, με πολύ κέφι, τραγούδησε με μοναδικό τρόπο και τσίγκλησε τον κόσμο, ο οποίος δημιούργησε ένα θαυμάσιο pit εκεί μπροστά.
 
fortis2274

   Τα ήπια λυρικά, τα τρεχαλητά τους και η στιγμή του καλεσμένου. Ο Δημήτρης Θεοδώρου, ο οποίος έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο άλμπουμ των παιδιών, τραγουδά μαζί τους το “Between Love And War”, όπως έχει κάνει και στον δίσκο. Η μπάντα βάζει σαν σκοπό της να μας κάνει να περάσουμε καλά. Το καταφέρνει και πάει παρακάτω.
 
fortis2275

Gothecia, My Death Is My Devotion, Reflections Of Myself, Shadows And The Soul, Birth Of Sadness, Between Love And War, Cave Of Glass, Vertalia, The Eagle's Chase, Unveiling Path
 
fortis2276

   Αυτό που συγκρατώ είναι δύο μπάντες που λατρεύουν να παίζουν ζωντανά και ένα κοινό που δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία. Όχι μόνο ήλθαν αυτά τα παιδιά, αλλά το κούνησαν, φώναξαν, συμμετείχαν, έδειξαν ότι η καλή αρχή έχει γίνει. Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε πολύ σύντομα ότι οι εν λόγω θα ξανακαβαλήσουν τη σκηνή, αμφότεροι. Και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε και πάλι από κάτω. Τα έχουμε πει και δεν θα βαρεθούμε να τα λέμε. Το καλό θα λέγεται και θα γράφεται. Ακριβώς όπως πρέπει. Πολλή και καλή επιτυχία!

Κώστας Κούλης
 
simplefast2296
 
Joomla Social by OrdaSoft!