Συναυλίες

LiVE! Electric Guitarlands @ Κύτταρο Live

 
Δευτέρα 15 Μαΐου. Μια ζεστή βραδιά, η οποία έμελλε να γίνει ακόμα πιο καυτή με το απίστευτο live που είδαμε όσοι ήμαστε εκεί! Το Electric Guitarlands είναι ένα event όπου τέσσερεις (ναι, ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ!) καταπληκτικοί κιθαρίστες, βιρτουόζοι του οργάνου, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή. Μαζί τους ήταν ακόμα τρεις Ιταλοί μουσικοί, στο μπάσο, τα τύμπανα και τη φωνή.

Το event ξεκίνησε με τον Ιταλό Andy Martongelli να ανεβαίνει πρώτος στη σκηνή του ιστορικού Κυττάρου, περίπου στις εννιά και δέκα. Μας εντυπωσίασε με την ταχύτητα και την ακρίβειά του στα solo του, καθώς με το σετ που μας είχε ετοιμάσει. Ξεκίνησε με το “Scars On Scars” της μπάντας του Arthemis. Ακολούθησε το “Like A Bullet”, από το άλμπουμ των Ellefson/Soto, στο οποίο παίζει κιθάρα και συμμετέχει και σαν συνθέτης. Συνέχεια με το “Dark Days”, το οποίο είναι δικό του, ορχηστρικό κομμάτι και φινάλε με διασκευή. “Symphony Of Destruction” (σ.υ.υ.: όποιος τολμήσει και ρωτήσει ποιας μπάντας είναι, τον έχω σφάξει στο γόνατο). Εκεί, οι περίπου τριακόσιοι πενήντα – τετρακόσιοι νοματαίοι, που βρεθήκαμε στο live, αρχίσαμε να τραγουδάμε χωρίς σταματημό!
 
electric2314

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Rowan Robertson, γνωστός από το πέρασμά του από τους Dio και τον δίσκο “Lock Up The Wolves”, σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών! Και ναι, έγινε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε… “Wild One” από το “Lock Up The Wolves” για αρχή και το headbanging και η μπύρα πήγαιναν σύννεφο. Το υπέροχο σόλο του τραγουδιού το έπαιξε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το είχε γράψει… σοκαριστικά τέλειο! Η συνέχεια ήρθε με δύο αγαπημένες τραγουδάρες από την περίοδο του Dio στους Black Sabbath, το “I” και το “Voodoo”… Κάπου εκεί ήρθε η ώρα για ένα δικό του τραγούδι, το “Giants Of War”. Εξαιρετικό και αυτό. Τελευταίο κομμάτι… “Holy Diver” και ο πανικός του κοινού ήταν πλέον δεδομένος!

Ήρθε η ώρα του «δικού μας» παιδιού. O Gus G πήρε τη θέση του στη σκηνή και άρχισε να οργώνει το μυαλό μας με τα σόλο και τις μελωδίες του. Ένα σετ μόνο με instrumental κομμάτια, που μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και με ένα τεράστιο χαμόγελο! Ακούστηκαν τα “Demon Stomp”, “Exosphere”, “Quantum Leap”, “Enigma Of Life”, “Fearless”, “Speak Softly Love (Love Theme From The Godfather)” και “Force Majeure”.

Και φτάσαμε στον τελευταίο κιθαρίστα, τον Michael Angelo Batio, ο οποίος βγήκε με φόρα και έκανε τη βραδιά να γίνει ακόμα καλύτερη! Καλύτερο ξεκίνημα με ένα σόλο tribute στον Dimebag δεν θα μπορούσε να υπάρξει (σωστά, Γρηγόρη;). Ακολούθησε το “No Boundaries” και καπάκι ένα σόλο tribute στον Eddie Van Halen, ο οποίος είναι κατ’ ουσίαν μέντοράς του. Φινάλε με ένα εντυπωσιακό Double Guitar Solo, όπου έπαιζε με το δεξί χέρι, με το αριστερό χέρι, ίσια, ανάποδα… όπως ήθελε! Μάλιστα το συγκεκριμένο σόλο ξεκίνησε με το riff του “The Trooper” (άρα θεωρείται άχαστο, ναι, Κώστα Κούλη;)… Η ταχύτητά του και τα απίστευτα παιξίματα είναι άκρως συγκλονιστικά! Μιλάμε για σούπερμαν!

Το live όμως δεν τελείωσε εκεί…. Ανεβήκαν και οι τέσσερεις κιθαρίστες στη σκηνή και μας χάρισαν μια τρομερή εκτέλεση του “Paranoid”, με απίστευτα σολίδια να εναλλάσσονται για περίπου πέντε λεπτά. Μετά το πέρας της συναυλίας είχαμε λίγο χρόνο να βγάλουμε φωτογραφίες και να μιλήσουμε με τους κιθαρίστες. Εκεί είδα τον Batio να υπογράφει με το αριστερό χέρι. Ναι, είναι αριστερόχειρας και από ότι μου είπε ο ίδιος, αυτό τον βοήθησε στο να παίζει έτσι με τη διπλή κιθάρα.

Γιώργος “Dr. P” Παπαντώνης
 
Joomla Social by OrdaSoft!