Συναυλίες

LiVE! Beast In Black, Suicidal Angels @ Gagarin 205

 
Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ πραγματοποιείται απόβαση στη σκηνή του Gagarin. Οι Suicidal Angels αναλαμβάνουν να μας πάνε βόλτα στο παλιό καλό Thrash, όπως το οριοθέτησαν οι Slayer και τα τρία μεγαθήρια της Γερμανίας. Πολύ καλές παίχτες όλοι τους, με τον Gus Drax να shredάρει δέκα εκατομμύρια νότες ανά μιλισεκόντ, με τον Ορφέα, που άστραψε και βρόντηξε, με τον Άγγελο, που δεν άφησε κάτι όρθιο με τις μπαταριές των χαμηλών συχνοτήτων και με τον Νικόλα πίσω από το μικρόφωνο, να ξεριζώνει Σεκόγιες και να είναι παράλληλα ο πιο ευγενής άνθρωπος του κόσμου.
 
suicidal2316
 
Το κουαρτέτο μπήκε με όρεξη και τελείωσε μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων. Τραγούδια από όλες τις δουλειές τους, με το “Years Of Aggression” να μου θυμίζει ευχάριστες εκείνες τις ακροάσεις που κάναμε, γράφοντας τότε την παρουσίαση.
 
suicidal2317

Μας ευχαρίστησε πολλές φορές. ΠΟΛΛΕΣ φορές όμως! Και ήταν πάντα εκεί ο μπροστάρης τους. Να μιλήσει για το κοινό, να ζητήσει όλα τα κωλοδάχτυλα να υψώνονται, να μας πει ότι τους λείψαμε. Είχαν να μας έλθουν αρκετό καιρό, ας όψονται όλα αυτά τα ακραία που μας έτυχαν τα τελευταία χρόνια. Ο ήχος ήταν σχετικά χαμηλά σε ένταση και – το ξαναγράφω για να το τονίσω ακόμα περισσότερο – το επικροτώ αυτό, γιατί έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνική και την τέχνη των παιδιών.
 
suicidal2314
 
Τους περιμένουμε ξανά τους Αγγέλους, αυτή τη φορά με ένα δίωρο δικό τους και πολύ ξύλο εκεί, στις μπροστινές σειρές. Να παίζουν το “Capital Of War” και όντως να γίνεται πόλεμος από κάτω.
 
suicidal2315

Apokathilosis, Endless War, Bloodbath, Bloody Ground, D.I.V.A, Reborn In Violence, Front Gate, Years Of Aggression, The Sacred Dance With Chaos, Born Of Hate, Capital of War
 
bib2316

Έχει πάει σχεδόν δέκα παρά είκοσι. Πριν ξεκινήσουν οι Suicidal Angels και πριν βγουν οι Beast In Black, ακούγαμε Heavy Rock «από τα παλιά». To “Kiss Me Deadly”, το “Bark At The Moon”, το “No One Like You”… Παράλληλα χαζεύαμε τα σκηνικά των διεθνών. Φιλανδία, Ουγγαρία, Ελλάδα… Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Χρονοκάψουλες, ομοιώματα γυναικών… Τι θα γίνει απόψε; Θα μπούμε στη DeLorean του Kabanen, του Γιάνναρου και των υπολοίπων παιχταράδων και θα πάμε πού; Αμέσως, αμέσως. Σκάνε οι ΒΙΒ και από την αρχή δείχνουν τις προθέσεις τους. Πέρα από το ότι παίζουν χαρτί, είναι τόσο ενθουσιασμένοι, που το μεταδίδουν επιτόπου σε όλους μας. Ρωτήστε όλα τα παιδιά που ήταν στο photo pit μαζί μου. Ο Kasperi Heikkinen μας χαμογελούσε συνεχώς, πόζαρε, έκανε γκριμάτσες, μας έδειχνε και ξανά πάλι χαμόγελα. Ο Máté Molnár στο μπάσο ήταν επίσης χαμογελαστός και πολύ άνετος. Ο Atte Palokangas στα τύμπανα, κλασσικά καταιγιστικός, αποδεικνύοντας ότι είναι σπουδαίος μουσικός. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Είναι τέτοιο το λαρύγγι του που τον έχει εκτοξεύσει στους καλύτερους τραγουδιστές του ιδιώματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Και στην Αθήνα έλαμψε πραγματικά. Ο Anton Kabanen πάλι… Οι ΒΙΒ είναι το παιδί του, ο νταλκάς του, η καψούρα του και το όραμά του. Αυτός έστησε το όλο πρόγραμμα. Τα σκηνικά είναι δική του ιδέα και κατασκευή, μαζί με έναν ακόμα συνεργάτη του, όπως μας αποκάλυψε στη συνέντευξη που μας έδωσε λίγες μέρες πριν ο Γιάννης. Απόψε παίζει, δίνει χώρο στους συμπαίχτες του και καμαρώνει για το τάλαντο και την απόδοσή τους.

Παίχτηκαν πολλά από τα hit, όπως το “Crazy, Mad, Insane”, κατά το οποίο τρελάθηκε όλο το Gagarin, όπως το “Unlimited Sin”, κατά το οποίο οι φωνές πήγαν στο ταβάνι, όπως πολλά άλλα. Οι ΒΙΒ επιστράτευσαν ακόμα και μπαλόνια, για να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή και το πέτυχαν στο απόλυτο. Δεν ξέρω τι άλλες συναυλίες θα σκάσουν για το 2023, το μεγαλύτερο όμως πάρτι έγινε κάπου στη Λιοσίων και ο κόσμος θα έχει να το λέει για καιρό.
 
bib2315

Πώς είπατε; Τίγκα στα προ-ηχογραφημένα; Γιατί, σας χάλασε; Σας ενοχλεί που οι άνθρωποι έχουν δουλέψει για να ακούγονται όλα όπως πρέπει; Η εξτραβαγκάνζα πρέπει να είναι πλήρης και να βουλώνει στόματα και το κατάφεραν πολύ εύκολα οι πέντε τους. Μακάρι να ήταν και το ΡΑ τέτοιο, που να απολαμβάναμε ακόμα περισσότερο τις μουσικάρες της μπάντας.
 
bib2319

Highlight της βραδιάς; Μπορεί. Έτσι ξεκίνησε και την κουβέντα ο Γιάννης. «Το πιο καλό απ’ όλα εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι μπορώ να λέω ό,τι θέλω και αυτοί εδώ οι μαλάκες να μην καταλαβαίνουν τίποτα». Εννοείται ότι γέλασαν ακόμα και οι προβολείς, ενώ στη συνέχεια είχαμε μια γρήγορη εναλλαγή ατακών, με αποκορύφωμα αυτή του μπασίστα, ο οποίος είπε πως «Μάλλον χρειαζόμαστε καινούργιο τραγουδιστή». Εξαιρετική η ατμόσφαιρα, στα κόκκινα ενθουσιασμός και πώρωση.
 
bib2317

Τελευταίο κομμάτι του set το “End Of The World”, το οποίο είναι και προσωπικό αγαπημένο. Ο χαμός ο ίδιος! Πέρας ακρόασης γύρω στις ένδεκα και δέκα, με τη μπάντα να φωτογραφίζεται και στη συνέχεια να επικοινωνεί. Είπαμε, το κορυφαίο πάρτι της χρονιάς έγινε στο Gagarin. Αδημονούμε ήδη για την επόμενη εμφάνισή τους.
 
bib2318

Blade Runner, Eternal Fire, Die By The Blade, Revengeance Machine, Unlimited Sin, The Fifth Angel, Moonlight Rendezvous, Crazy, Mad, Insane, Sweet True Lies, To The Last Drop Of Blood, Oceandeep, Dark New World, Beast In Black, Hardcore, Born Again, Blind And Frozen, Cry Out For A Hero, One Night In Tokyo, End Of The World

Κώστας Κούλης
 
Αν δεν σας αρέσει το μουσικό στυλάκι των Beast In Black, καλά κάνει και δεν σας αρέσει. Αφήνετε έτσι χώρο σε εμάς, που μας αρέσει, να γουστάρουμε ακόμα περισσότερο. Τόσο απλά, τόσο καλά.
 
bib2314
 
Joomla Social by OrdaSoft!