Συναυλίες

LiVE! Achelous @ Remedy

 
   Μέταλ βραδιά με τους Achelous λοιπόν. Αυτό που μάθαμε ως “An evening with” και που μας άρεσε και φροντίσαμε να το κάνουμε δικό μας. Στις εννιά ξεκίνησε η γιορτή. Sold out η εκδήλωση, τηρήθηκε πιστά το πρόγραμμα, με τη μπάντα να πληροφορεί ότι θα ξεκινήσει στις εννιά και να το κάνει αλφαδιαστά. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα το “The Icewind Chronicles” και απλά ανυπομονούσε να παίξει στη σκηνή. Τα «καλά» της πανδημίας. Να έχεις βγάλει καινούργια δουλειά, να θέλεις τόσο πολύ να την αποδώσεις ζωντανά και να δαγκώνεσαι που δεν μπορείς, για λόγους πέρα από τη λογική. Ευτυχώς που σιγά-σιγά μπορούμε και επανερχόμαστε στα οικεία για εμάς μέρη συναυλιών.

   Ξεκίνημα με το “Northern Winds” και από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνουμε ότι η μπάντα είναι άριστα προβαρισμένη, έχει τον απόλυτο έλεγχο των κομματιών και σερβίρει κατά βούληση. Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να χαθεί η μπάλα εξαιτίας του ενθουσιασμού. Πώρωση, κέφι στο κόκκινο και ξαφνικά χαλιόμαστε, γιατί το τραγούδι παίζεται περισσότερο γρήγορα απ’ ότι θα έπρεπε. Όχι όμως εδώ. Μπετόν αρμέ η προσοχή των παιδιών και ανάλογο το συνολικό αποτέλεσμα της ηχητικής απεικόνισης.
 
achelous2248

   Εκδηλωτικός ο κόσμος, με πολλά παιδιά να γνωρίζουν το σχήμα από τη γέννησή του και να κοπανιούνται με την ησυχία τους εκεί μπροστά. Πήγα να βγάλω φωτογραφίες και αναγνώρισα κάμποσα από αυτά τα παιδιά. Άνθρωποι που στηρίζουν την ελληνική σκηνή όσο κανείς. Που έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για δίσκους και λοιπό merch των εγχώριων συγκροτημάτων. Που κάποτε θα πρέπει να γίνει ντοκιμαντέρ για πάρτη τους.

   Εννοείται πως στη σκηνή του Remedy βρέθηκαν και κάποιοι καλεσμένοι, οι οποίοι είχαν και έχουν τη δική τους ιστορία με τους Achelous. Όπως, για παράδειγμα, η Φαίη, η οποία εκτός από φωνάρα τυχαίνει να είναι και η βόκαλ κόουτς του Χρήστου. Διάφανο το ιντερμέδιο, έδωσε μια ανάσα στον κόσμο που παρακολουθούσε, προκειμένου να χτυπηθεί ακόμα πιο αρχοντικά στα επόμενα τραγούδια. Το σχήμα έπαιζε το ένα επικό θέμα μετά το άλλο. Είναι πολεμικός συνειρμός, είναι σεισμός απολαυστικός, είναι Μέταλ και μάλιστα ανοξείδωτο, ποιότητας 316. Τους γουστάρω, τους κάνω κέφι, μου αρέσει που είναι πάντα τόσο εκδηλωτικοί, μου αρέσει που έχουν τόσο καλό γκελ στο κοινό.
 
achelous2247

   Φυσικά, αγαπημένοι μου Achelous, θα χαρείτε όταν μάθετε πως την παράσταση έκλεψε κάποιος άλλος. Σαν πρόταση από μόνη της είναι τουλάχιστον σουρεάλ και στα όρια της παράκρουσης, πασπαλισμένης με μαύρο χιούμορ. Ισχύει όμως στο εκατό τοις εκατό. Ο τρισχαριτωμένος μπόμπιρας, που βλέπετε στη φωτογραφία στο τέλος του κειμένου, είναι ο οπαδός ο οποίος τράβηξε τα περισσότερα φλας, μάζεψε τις καλύτερες ματιές και μάλλον θα χρειάστηκε και μια μπλε χαντρούλα, που ελπίζω να προνόησαν να προσκομίσουν οι γονείς του. Και εννοείται πως τον φωτογράφισα, παρέα με τη φωνή της μπάντας. Αυτό είναι το ιδεατό. Να μπορείς να πας με τα παιδιά σου σε ένα όμορφο LiVE, να το χαρείς, να το ευχαριστηθείς και να φύγεις συνοδευόμενος από τα βλαστάρια σου, τα οποία μαθαίνουν ένα κομμάτι μουσικής που θα το έχουν πάνω τους για πολλά χρόνια. Όλα στο μυαλό είναι. Βέβαια, εκείνο το βράδυ μας το πήραν τελείως οι Achelous. Δεν πειράζει. Για καλό ήταν. Κάτι θα κάνουμε…

Κώστας Κούλης
 
achelous2249

Intro/Northern Winds, Macedon, Blood, Crystal Shard, Halfling's Gem, Warrior With Wings, Cold Winds Of Olympus, Myrmidons, Outcast, Mithril Hall, Gordian Knot, Face The Storm, Gaugamela, Flames Of War
 
achelous2250
 
Joomla Social by OrdaSoft!