Συναυλίες

Lux Ovile: An evening with Lightfold @ ΙΛΙΟΝ Plus

 
Deathwalkers: An evening with Lightfold

   Το δεύτερο άλμπουμ των παιδιών σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τους εαυτούς τους, την μπάντα, τον ίδιο τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη μουσική. Το είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα και στη συνέχεια φιλοξενήσαμε το συγκρότημα με μία συνέντευξη. Εκεί είχαμε συζητήσει και για τις επερχόμενες συναυλίες. Οι Lightfold, πιστοί σε όλα όσα πρεσβεύουν, παρουσίασαν ολόκληρο το άλμπουμ τους ζωντανά στο ΙΛΙΟΝ Plus, έχοντας επιστρατεύσει όλα τα μέσα που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο LiVE. Έχοντας κατά νου εξτραβαγκάνζες όπως το απόλυτο Livecrime, το σχήμα προχώρησε με προ-ηχογραφημένα, με βίντεο να συγχρονίζουν με τα δρώμενα στη σκηνή, με καλεσμένους, με ένα περιεχόμενο που εντυπωσίασε όλους όσους τίμησαν τα παιδιά με την παρουσία τους εκείνο το βράδυ.
 
lightfold1934

   Ο πολύ καλός ήχος συντρόφεψε το συγκρότημα σε όλη του τη διαδρομή επί σκηνής, κάνοντας το εγχείρημα πιο άνετο για τους παίκτες και τους θεατές. Τα κομμάτια παίχτηκαν και ακούστηκαν δίσκος, με αποτέλεσμα να αρέσει το περιεχόμενο του άλμπουμ περισσότερο, μια και η ζωντανή απόδοση ήταν χειρουργικά ακριβής. Στεκόμουν δεξιά της σκηνής, όπως τη βλέπουμε και άκουγα όλα τα όργανα πεντακάθαρα, ενώ το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τα λίγα λεπτά που καθόμουν πίσω και αριστερά. 
 
lightfold1935

   Τα βίντεο “The Collector” και “Deception” έπαιξαν «από πάνω» και κούμπωσαν τέλεια με το παίξιμο των παιδιών. Στο “Deception” μάλιστα εμφανίστηκε στη σκηνή και ο καλεσμένος του κομματιού, ο Νίκος Ρουσσάκης, ο οποίος προσέδωσε στο εν λόγω τραγούδι τη θεατράλε πλευρά που του αρμόζει. Παίχτηκε επίσης το τρίτο βίντεο των παιδιών, το οποίο σύντομα θα σας σερβιριστεί μέσω του περιοδικού μας και των διαδικτυακών καναλιών.
 
lightfold1936

   Όλα τα παιδιά των Lightfold στάθηκαν σε υψηλότατο επίπεδο, παίζοντας καρφί τα τραγούδια του άλμπουμ και δίνοντας ένα εξαιρετικό θέαμα στο κοινό. Δεν υπήρξαν κενά ανάμεσα στα τραγούδια, δεν υπήρξαν κενά στη ροή. Με βάση το μετρονόμο και το timeline που είχε στηθεί στον υπολογιστή, το μοτίβο λειτούργησε αυτόνομα και απόλυτα ελεγμένα, με αποτέλεσμα να συναισθανθούμε ότι αυτό το show μπορεί άνετα να ταξιδέψει εντός και εκτός συνόρων και να αποτελέσει κράχτη για τη δουλειά της μπάντας. Κιθάρα, μπάσο και τύμπανα ήταν καταιγιστικά και τα πλήκτρα έγραφαν ελεγείες, θέματα και τοπία, προσκαλώντας μας σε αυτό που πάντα θέλουμε να βιώνουμε. Ένα LiVE για το οποίο θα μιλάμε για καιρό.
 
lightfold1933
 
lightfold1937

   Αξίζουν πολλά μπράβο στο συγκρότημα. Δουλεύουν μεθοδικά, ιδρώνουν και ματώνουν τα παιδιά για τη μουσική τους, στέκονται πάντα υψηλά εκτελεστικά και δεν φείδονται χρόνου και εξόδων, προκειμένου να δώσουν αυτό που θέλουν, αυτό που ονειρεύονται. Το έχουμε πει πολλές και θα το ξαναπούμε. Η μουσική είναι η κορυφαία μορφή ψυχαγωγίας. Και οι Lightfold το έχουν εμπεδώσει αυτό. Θα είμαστε παρόντες και στο επόμενο LiVE τους, αν και εγώ προσωπικά θα ευχόμουν αυτό να πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Πώς είπατε; Αν κατά τη διάρκεια της συναυλίας αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Martin Deathwalker; Αν μάθαμε ποιος είναι τελικά; Η απάντηση είναι ναι.

Κώστας Κούλης
 
lightfold1939
 
lightfold1938
 
Joomla Social by OrdaSoft!