Συναυλίες

Kreator, Vader, Dagoba LiVE @ Piraeus 117 Academy

 
Kreator, Vader, Dagoba LiVE @ Piraeus 117 Academy
 
   21-1-2018, μια ημερομηνία, για την οποία πολλοί θα μιλούν για καιρό. Για μια συναυλία που τα είχε όλα. Πρωτοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο συγκρότημα (Dagoba), οι Πολωνοί (και γνωστοί στην Ελλάδα) Vader και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρωπαϊκή Thrash Metal σκηνή και όχι μόνο. Kreator…
 
kreator522
   Παρόλη την καθυστέρηση μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, ο κόσμος είχε μαζευτεί και περίμενε υπομονετικά από νωρίς και γι αυτό το λόγο, το πρώτο συγκρότημα έμεινε λίγη ώρα πάνω στην σκηνή, αλλά τόση όσο να κάνει εντύπωση.

   Τι κι αν το όνομά τους ηχητικά παραπέμπει στις ταινίες των Star Wars και το Σύστημα Dagobah; Οι Μασσαλιώτες, με πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα κι όπως είπαμε για λίγη ώρα, μόλις έξι τραγούδια (I, Reptile, The man you're not κτλ,), έκαναν μεγάλη εντύπωση στο κοινό τόσο με τον ήχο τους όσο και με το ρυθμό τους. Ο τραγουδιάρης τους Shawter, τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή με αποτέλεσμα το κοινό να ενθουσιαστεί και να χτυπιέται μαζί του. Η πρώτη γνωριμία που είχανε με το ελληνικό κοινό μόνο θετική μπορείς να την πεις κι ελπίζουμε στη σύντομη επιστροφή τους.
 
kreator524
   Για τους Vader τί να πεις; Γνωστοί πλέον στην Ελλάδα κι πολύ αγαπημένοι. Στη συγκεκριμένη συναυλία γιόρτασαν και τα 25 χρόνια από το ντεμπούτο τους άλμπουμ “The Ultimate Incantation”, το οποίο έπαιξαν όλο, με αποτέλεσμα οι μικρότεροι να τους μάθουν κι οι μεγαλύτεροι να τους ξαναθυμηθούν. Δυνατός thrash ήχος παλιών καλών εποχών σε συνδυασμό με τη γκαρνταρόμπα τους, που σε πήγαινε πίσω στη δεκαετία του '80. Με τραγούδια όπως το Dark Age, Chaos, Breath of Centuries, Send me back to Hell, ήταν αρκετά εύκολο να μας ξεσηκώσουν. Ένα συγκρότημα που εκτιμά την Ελλάδα όπως κι η Ελλάδα αυτούς και που ευχόμαστε να τους ξαναδούμε πιο σύντομα από την τελευταία φορά που ήρθαν.

   Και το τελευταίο συγκρότημα που ανέβηκε στην σκηνή ήταν… τι να πω; Τι λέξεις να χρησιμοποιήσω; Ποια προσεγμένα λόγια να γράψω για να μην “φάω” λογοκρισία; Πώς να σχολιάσω αυτό που είδα, άκουσα κι έζησα χωρίς να παρεξηγηθώ; Θα το προσπαθήσω κι ό,τι γίνει... Kreator. Μάλιστα... Αυτά... Τι άλλα εσείς;
 
kreator525
   Και κάπου εκεί, από τα ηχεία ακούγονται δειλά δειλά οι πρώτες νότες από το ‘Phantom Antichrist’ και βλέπεις και τον Petrozza να πλησιάζει το μικρόφωνο και λες αρχίζουμε! Ο κόσμος αρχίζει να τραγουδάει από το πρώτο λεπτό και στο χώρο νιώθεις τα Vibes από τη συνέχεια. Η συνέχεια με τα Hail of Hordes, Enemy of God, Satan is Real, έφεραν το αναμενόμενο headbanging (που αν έχεις αυχενικό το “πληρώνεις” την επόμενη μέρα!). Κι εκεί που λες ‘ΟΚ, το ‘χω ακόμα’, βλέπεις τον Petrozza να υψώνει τη σημαία και ξέρεις πολύ καλά ότι προμηνύεται το ‘Flag of Hate’. Ε, δεν θες και πολύ για να συνεχίσεις το κοπάνημα!
 
kreator526
   Κι ο ρυθμός καλά κρατεί! Μετά από Phobia,Total Death κτλ κτλ, φτάνουμε στο encore. To ‘Fallen Brother’ για εμένα προσωπικά είναι ένα καταπληκτικό αλλά και συγκινητικό τραγούδι. Παράλληλα με το τραγούδι του Miland, στις οθόνες πίσω έβλεπες αγαπημένους καλλιτέχνες που δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή. Ένα τραγούδι φόρος τιμής σε αγαπημένους μας μουσικούς.
 
kreator527
   Και κάπως έτσι τελείωσε ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν τη λατρεία που έχω για τα τύμπανα και δεν θα μπορούσα να το παραλείψω αυτό, άσχετα με το ότι ήθελα να γράψω μόνο για αυτά, αλλά δεν με άφησαν! Jürgen "Ventor" Reil! Πραγματικά, αληθινά, ειλικρινά δεν έχω λόγια! Τί να πρωτογράψω; Για το ρυθμό; Το μέτρημα; Την εναλλαγή του tempo; Ο άνθρωπος αυτός απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει! Τι κι αν έχει φύγει κάνα δυο φορές από το συγκρότημα; Αυτός πάλι εκεί είναι, να δίνει το ρυθμό του.
 
Μέχρι το επόμενο live...
See ya ‘round mates!

Εβελίνα Γερακίτη
 
kreator528
 
 
kreator529
Joomla Social by OrdaSoft!