Συναυλίες

KORYTHMOS 14-7-2017

 
ILLUSORY, Endopia, Order Of The Black Jacket, Sigil of Saturn @ KORYTHMOS, 14-7-2017

   Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Κορίνθου… Κάτι νέο λοιπόν και αφού ξεκινούσαν και οι διακοπές με προορισμό το Ξυλόκαστρο, είπα να το επισκεφτώ. Οι Illusory ήταν η αφορμή για αυτήν την απόφαση. Πάντα απολαμβάνω τα live τους. Ευκαιρία λοιπόν να δω και ένα φεστιβάλ να γεννιέται. Σε όλο το δρόμο προς το Ξυλόκαστρο, από όσα χωριά και να πέρασα, αφίσα δεν είδα πουθενά. «Περίεργο» σκέφτηκα. Ξεκινούν ένα φεστιβάλ και δεν το έχουν διαφημίσει; Φτάνοντας το βραδάκι στο Στάδιο Κορίνθου, είδα έμπρακτα πια ότι η διοργάνωση ήτο για… Ναι, πραγματικά απογοητεύτηκα. Βρωμούσε από παντού, αρπαχτή κονδυλίων. Από τον ηχολήπτη που μάλλον τσοπάνος στα βουνά ήτανε; Γιατί αν αυτός ήξερε να κάνει ηχοληψία, εγώ έχω έρθει από τον Άρη με ποδήλατο! Από τη μη διαφήμιση, θέλατε και τριήμερο φεστιβάλ, τρομάρα σας.

   Από την αδιαφορία του Δήμου; Κάνεις φεστιβάλ, ρε γραφιά; Δώσε σημασία, κάνε πράγματα να μην φανεί ότι τα αρπάζεις. Θέλεις να δημιουργήσεις ένα θεσμό; Έβγαζε μάτι το άρπαγμα που έκανες και ελπίζω να μην ξανακαταφέρεις να κάνεις τίποτα και να τρως τα κονδύλια που κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα. Πάρε μαθήματα από το Ξυλόκαστρο, φίλε, που κάνει πολύ καλές εκδηλώσεις και μαζεύει και πολύ κόσμο γατί ξέρει τι πρέπει να κάνει. Γκέγκε;
 
endopia17
   Ο καταπέλτης μου θα πέσει και στις μπάντες που έπαιζαν και έφευγαν. Καλοί-κακοί, δεν με ενδιαφέρει, δεν πήγα να δω Iron Maiden, πήγα να δω μπάντες που ανεβαίνουν και δείχνουν με τη μουσική τους έμπρακτα την αγάπη τους. Αυτό που δεν περίμενα να δω ήταν να τελειώνει η μπάντα και να φεύγει. Αντιεπαγγελματικό; ΝΑΙ. Σίγουρη αποτυχία; ΝΑΙ. Όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις το ήθος και την αξιοπρέπεια να κάτσεις για να δεις και τις άλλες μπάντες, περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά; Περιμένεις δηλαδή να παίξεις κάτω από κάποια μεγάλη μπάντα (λέμε τώρα) και να έρθουν από νωρίς να σε ακούσουν; Όχι, παιδιά, θα φάτε μαύρο και εδώ καλώς να το φάτε, παίρνετε όμως στο λαιμό σας και άλλες μπάντες με αυτό το χαζό σκεπτικό. Καριέρα έτσι δεν πιστεύω ότι θα κάνετε. Αν αυτό που σας νοιάζει δεν είναι η μουσική με τον επαγγελματικό τρόπο, γρατζουνάτε όπως όπως, κανένα γκομενάκι θα πέφτει που και που και θα παραμυθιάζεστε ότι είστε μουσικοί.

   Θα περάσω στη μπαντάρα που είδα για πρώτη φορά και μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Endopia. Απίστευτα προβαρισμένοι, επαγγελματίες και πολύ καλοί μουσικοί. Ο δε τραγουδιστής, ένα συνονθύλευμα Διάφανων Κρίνων και Αγγελάκα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσω από κοντά και να τους συγχαρώ. Μπράβο παιδιά και σας εύχομαι γρήγορα και σε μεγάλες σκηνές! Αξίζετε πολλά!
 
illusory17
   Τελευταίοι βγήκαν οι αγαπημένοι Illusory με διάθεση να σπάσουν τα φράγματα. Έδειξαν τι σημαίνει metal με ψυχή, κάναμε μια μουσική βόλτα στο πρώτο και στο δεύτερο άλμπουμ τους. Παρέα τους είχαν τη Μαργαρίτα Παπαδημητρίου (Voice Box) και το Μηνά Νοταρά. Έδωσαν ένα ακόμα εκπληκτικό live παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στον ήχο (δες τσοπάνης ηχολήπτης πιο πάνω). Όσοι το ξέραμε και παρευρεθήκαμε περάσαμε καλά, παρόλο που ο Δήμος έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να πατώσει εξαρχής το ίδιο του το φεστιβάλ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!