Συναυλίες

Kamelot, Sunburst LiVE @ Gagarin205

 
   Kamelot, μετά από περίπου δέκα χρόνια (κάνω λάθος, Δημήτρη Μπάρμπα;) ήρθαν στο Gagarin και το κατεδάφισαν! Μοναδικοί όπως πάντα, με setlist που νομίζω δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, αφού περιείχε παλιά αλλά και νέα τραγούδια και με την ενέργεια που τους έχουμε συνηθίσει. Όμως πριν από τους μαγικούς Kamelot έπαιξαν οι Sunburst.
 
kamelot322
   Η μπαντάρα από τη Λάρισα δέσποζε στο χώρο και τις καρδιές μας. Στις εννέα τα φώτα χαμηλώνουν και ανεβαίνουν στη σκηνή. Το πρώτο τους άλμπουμ "Fragments Of Creation”, δέχθηκε διθυραμβικές κριτικές και όσοι δεν είχαμε μέχρι τότε τη χαρά να το ακούσουμε ζωντανά πλέον είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία καθώς ο Gus, o Vasilis, o Nick και ο Costas έκλεψαν τη παράσταση. Προβαρισμένοι, έτοιμοι να σαρώσουν και στο εξωτερικό, με επαγγελματισμό, με μεράκι, με πάθος για αυτό που κάνουν και φυσικά με ταλέντο, έπαιξαν τραγούδια από το άλμπουμ, με πιο αγαπημένο για μένα τουλάχιστον το “Dementia”. Ακούσαμε και διαμαντάκια σαν το “Reincarnation” και “Out Of The World”. Ο κόσμος έγινε μια παρέα και όλοι τραγουδούσαμε ακόμα και τις μελωδίες.
 
kamelot323
   Η ελληνική μουσική σκηνή δεν έχει πραγματικά να ζηλέψει τίποτα αφού τα τελευταία χρόνια δίνει τα καλύτερα “διαμάντια” της μουσικά. Αναρωτιέμαι πολλές φορές γιατί να μην έχουν τη θέση που τους αξίζει και να χρειάζεται πάντα άθλος για να φανούν έστω και λίγο πιο έξω από την Ελλάδα. Τα όνειρα πρέπει και να πραγματοποιούνται, οπότε εγώ θα τους ευχηθώ όλα τους τα όνειρα να γίνουν γρήγορα πραγματικότητα και να βρουν τη θέση που δικαιωματικά αξίζουν.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
kamelot324
 
Setlist
Out Of The world
Dementia
Symbol Of Life
Remedy Of My Heart
Forevermore
Reincarnation
Break The Core
 
kamelot326
 
   Περίπου μια δεκαετία μεσολάβησε ανάμεσα στην τελευταία συνάντηση της Αθήνας με τους Kamelot. Ένα διάστημα που είναι ικανό να ξεθωριάσει μνήμες αλλά όχι και να “σβήσει” την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων οπαδών. Οι Kamelot διατηρούν μια σταθερότητα ποιότητας και εκτελεστικής ικανότητας που καθρεφτίζεται σε όλες τις τελευταίες δουλειές αλλά και περιοδείες τους. Επιτέλους η Ελλάδα αποτέλεσε σταθμό και η ογκώδης φιγούρα του Tommy Karevik πάτησε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, φορώντας τα παπούτσια του πολύ-αγαπημένου των Ελλήνων Roy Khan.
 
kamelot327
   Ο Casey Grillo πίσω από τη δίκαση, αλλά και τον υπόλοιπο τοίχο από τύμπανα, αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των πάντων, ακόμα κι όταν αυτό το γεγονός επισκιάζει ηχητικά μερικές από τις υπέροχες μελωδικές γραμμές του Thomas Youngblood (κιθάρα) αλλά και αυτές του Karevik. Αυτός ο γλυκός πονοκέφαλος των πλούσιων ενορχηστρώσεων και του γάμου ανάμεσα στις πρίμες συχνότητες των γυναικείων και των υψηλών αντρικών φωνητικών με το επιθετικό μπάσο του Sean Tibbets και τις προαναφερθείσες μπότες του Grillo, σίγουρα αποδεικνύεται τεράστιο εμπόδιο για τους χώρους που υποδέχονται τους Kamelot σε όλο τον κόσμο. Το Gagarin είναι ένας φιλόξενος χώρος που όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά σε τέτοιους δυσεπίλυτους ακουστικούς γρίφους.
 
kamelot328
   Ένα σύνολο με απίστευτα επαγγελματική παρουσία επί σκηνής που υποστηρίζει τη θέση του στο μεταλλικό σύμπαν με κάθε δοθείσα ευκαιρία. Αλάνθαστοι, καλοκουρδισμένοι κι επικοινωνιακοί, έχουν στήσει ένα πακέτο τραγουδιών, το οποίο μεταφέρουν με τις αποσκευές τους δίχως αλλοιώσεις και μεταλλάξεις, που ίσως να περίμενε ο οπαδός, που δεν τους έχει δει ποτέ στη ζωή του. Και τέτοιοι υπήρξαν σε ένα τεράστιο ποσοστό αυτή την Παρασκευή το βράδυ, όπου στο Gagarin βρέθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός εφήβων που ισοσκέλιζε την παρουσία των παλαιότερων και γηραιότερων οπαδών.
 
kamelot333
 
   Αυτή η ακαμψία στη διάρκεια και το περιεχόμενο του setlist μας άφησε ένα αγκάθι καρφωμένο στις πολύ όμορφες στιγμές που μας άφησαν να θυμόμαστε. Αν αναλογιστούμε μάλιστα τη διάρκεια των ενδιάμεσων “διαλειμμάτων” και παιχνιδίσματος με το κοινό, τότε τα 13 τραγούδια, που μάλιστα αποτελούν ιδανικές επιλογές για την παρούσα περιοδεία, καθώς συνδυάζουν εξαιρετικά το παρελθόν με το παρόν του συγκροτήματος, τότε το αγκάθι μεγαλώνει επικίνδυνα και τα ογδόντα συνολικά λεπτά που βρέθηκαν οι Kamelot επί σκηνής μοιάζουν οριακά ανεκτά, με τη θερμότητα του ελληνικού κοινού να αυξάνει την ουσιαστικότητά τους και να γλυτώνει την παρτίδα.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
 
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη
 
kamelot329
 
Setlist
Veil Of Elysium
Ghost Opera
The Great Pandemonium
Center Of The Universe
Karma
Here's To The Fall
Rule The World
Torn
Insomnia (Casey Grilo Drum Solo)
Liar Liar (Wasteland Monarchy) (Oliver Palotai Solo)
Forever
Encore
Sacrimony (Angel of Afterlife)
March Of Mephisto
 
kamelot330
 
 
kamelot331
 
kamelot332
Joomla Social by OrdaSoft!