Συναυλίες

Joe Lynn Turner, Γιώργος Γάκης Live @ Texas Rock Club

 
   O Joe Lynn Turner είναι ένας ζωντανός θρύλος! Το ξέρετε, το γνωρίζουμε και όποιος το αγνοεί ή επιθυμεί να το αγνοεί… Ε, καλά, ας πάει σε κάνα γιατρό, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε εμείς. Το βράδυ της Παρασκευής ο JLT βρισκόταν στην Αθήνα και έπαιξε ζωντανά για τους φίλους και τις φίλες του, που γέμισαν το καινούργιο Texas. Χαμός στο μαγαζί, ο κόσμος το τίγκαρε κυριολεκτικά. Όπως μου ανέφερε και ο Γιάννης Δόλας, ο οποίος έδωσε πραγματική μάχη για να απαθανατίσει το θρύλο πάνω «στη δουλειά», εκεί μπροστά από τη σκηνή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.
 
jlt027
   Ο μεγάλος τραγουδιστής βγήκε στη σκηνή γύρω στις ένδεκα. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα την ώρα, για να θυμάμαι να το γράψω στην κριτική, αλλά το ξέχασα με το που βγήκε να παίξει. Άνοια; Αφέλεια; Ενθουσιασμός υπέρμετρος; Όλα αυτά μαζί! Ευτυχώς, η παρέα ήταν εξαιρετική (ευχαριστώ, Γιάνναρε!) και το Live υπέροχο και πολύ συγκινητικό.

   Στην ουσία όμως ήμαστε όλοι τρελαμένοι με την πάρτη του κυρίου Turner. Η συνέντευξη τελείωσε παράλληλα με την εμφάνιση του Γιώργου Γάκη, ο φοβερός Αμερικανός μας έδωσε τα μυαλά στο χέρι με τις απαντήσεις του, την ευαισθησία του και το πόσο μα πόσο πολύ καλλιεργημένος είναι. «Ένας υπέροχος άνθρωπος» απ’ άκρη σ’ άκρη και μια συγκλονιστική εμπειρία. Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν είχαμε λόγια μετά το πέρας της κουβέντας, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα και εκεί θα απολαύσετε έναν άλλο JLT. Εκεί θα «παίξει μπάλα» ένας άνθρωπος που δεν μασάει από προπαγάνδα των ΜΜE και δηλώσεις ψαρωτικές ανυπόληπτων πολιτικάντηδων. Μεγάλος σε όλα του!
 
jlt029
   Βγήκε στη σκηνή, παρέα με το Γιώργο Γάκη και τους εξαίρετους μουσικούς που συνόδευαν και ξεκίνησε μια σειρά από διασκευών και τραγουδιών που έχει πει ο ίδιος κατά καιρούς. Τραγούδησε παλιούς Purple (Hush, Smoke On The Water), Rainbow (Catch The Rainbow), Doors, Kansas, απογείωσε το “Johnny B. Goode” και με έκανε να συγκινηθώ πολύ παίζοντας το “King Of Dreams”, την υπέρτατη κομματάρα από το μαγικό (όσο και μάγκικο) “Slaves And Masters”. Ο ίδιος μας είχε πει προηγουμένως πως είχε ταλαιπωρήσει κάπως τη φωνή του, τραγουδώντας τα προηγούμενα βράδια (μια και η εμφάνισή του στη χώρα μας είχε τη μορφή μίνι περιοδείας), την ένιωθε λίγο τραχιά, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να βγει και να τραγουδήσει εκπληκτικά! Το πιστοποίησε και το κοινό αυτό, τραγουδώντας μαζί του σε κάθε ευκαιρία.
 
jlt026
   Λίγο πριν τον Turner είχε εμφανιστεί ο Γιώργος Γάκης. Σπουδαία χροιά, όμορφη φωνή και καλή επικοινωνία με τον κόσμο, παρέα με ένα νοστιμότατο μπουκέτο τραγουδιών. Ακούγοντάς τον να παίζει Bon Jovi και όχι μόνο, ένιωσα πως η βραδιά θα πήγαινε όσο καλά γινόταν… ίσως και κάτι περισσότερο! Ο Γιώργος το έχει πολύ και όσοι τον έχουν δει στη σκηνή, γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν καλλιτέχνη με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ εμφανίσεών του.

   Πριν το Γιώργο εμφανίστηκαν οι Lace ‘N’ Leather. Γυναικεία φωνή, σε αντίθεση με ό,τι θα επακολουθούσε και η υπόσχεση ότι το βράδυ της Παρασκευής θα έπιανε μπόλικη ώρα από Σάββατο.

   Ονειρεμένη βραδιά γενικότερα… Ελπίζω να ξαναδούμε το JLT σύντομα και μάλιστα φουλ μπάντα. Όπως μας είπε κι ο ίδιος, το ψάχνει, το κοιτάζει και θέλει πολύ να οργώσει την Ευρώπη. Γιατί όχι και την Ελλάδα μας; Ευχαριστούμε, κύριε Turner! Ευχαριστούμε πολύ!
 
Κώστας Κούλης
 
jlt028
Joomla Social by OrdaSoft!