Συναυλίες

Insomnium, Tribulation, Caelestia LiVE @ Piraeus Academy

 
dark550
 
   25η Μαρτίου. Ημέρα εθνικής εορτής και δικής μου ονομαστικής εορτής και τι καλύτερο δώρο από μια συναυλία! Από νωρίς στο Piraeus Academy, λόγω και των συνεντεύξεων (οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα). Μπαίνοντας μέσα, τελείωνε το soundcheck των Tribulation και θα συνέχιζαν οι δικοί μας Caelestia.
 
dark544
   Κατά τις οκτώ λοιπόν ανεβαίνουν τα δικά μας τα παιδιά, οι Caelestia. Εξαμελής μπάντα με πρόσφατη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Thanatopsis». Λίγο ο κακός ο ήχος (κάτι σαν τον κακό τον λύκο) που δεν ακούγαμε σχεδόν καθόλου τις φωνές, λίγο η μέτρια σκηνική παρουσία, symphonic extreme metal είναι, περίμενα λίγη παραπάνω δράση επί σκηνής κι όχι κομπιάσματα. Το γκρουπ κατέβηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Κρίμα…
 
dark545
   Κάνοντας τη συνέντευξη με τον κιθαρίστα των Tribulation, είδα ένα παιδάκι, αδύνατο σαν στέκα, συνεσταλμένο και ντροπαλό. Και αναρωτιέμαι τι Live θα είναι αυτό… Πρώτος στη σκηνή εμφανίστηκε ο ντράμερ, λες κι ήταν η Σαμάρα απο την “Κατάρα” (με πιο κοντό μαλλί). Μετά κι οι υπόλοιποι. Ντυμένοι, βαμμένοι σαν γνήσιο gothic γκρουπ που σέβεται και την εικόνα του. Την εντύπωση έκλεψε ο άλλος τους κιθαρίστας που εμφανίστηκε με λίκρα κολάν, λίκρα κορμάκι-μπλουζάκι, χαμηλά παπουτσάκια και τούλι σαν tutu (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η φούστα του μπαλέτου). Και ξεκινάνε! Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά πήγα για τους Insomnium και θεωρούσα ότι θα είναι χλιαροί οι άλλοι, μια που η μουσική τους στα άλμπουμ που άκουσα δεν μου έκανε και πολλή εντύπωση. Αιφνιδιάστηκα και εξεπλάγην ευχάριστα οφείλω να ομολογήσω!
 
dark546
 
   Κάτι ο καθαρός τους ήχος, κάτι η απίστευτη σκηνική τους παρουσία, ιδίως της “μπαλαρίνας” που δεν σταμάτησε λεπτό να χορεύει (;) πάνω στη σκηνή, κάτι ο διαφορετικός τρόπος τους να πω, λόγω του ότι ήταν Live να πω, τους εκτίμησα δεόντως. Τραγούδια τους όπως τα “Lady Death”, “Ultra Silvam”, “The Lament”, ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν το Αθηναϊκό κοινό. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα νομίζω ότι έκλεψαν εντυπώσεις και πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε.
 
dark547
   Κι ήρθε η ώρα που περίμενα τόσους μήνες. Insomnium! Όπου καταθλιπτική μουσική κι η Εβελίνα μέσα (σ.α/σ: μιλάμε για τον εαυτό μας στο τρίτο ενικό… μιλάμε ότι έχουμε πέσει ΠΟΛΥ χαμηλά)… Χαμηλώνουν τα φώτα, ανεβαίνει το πανό με το λογότυπό τους και κάνουν την εμφάνισή τους. Λόγω του ότι ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζονταν στην Ελλάδα, μια που το 2015 είχαν ακυρώσει την περιοδεία τους λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, αναμενόμενο ήταν να προωθήσουν το τελευταίο τους άλμπουμ “Winter's Gate”. Αλλά, όχι ρε παιδιά, να παίξουν όλα τα μέρη! Σαράντα λεπτά περίπου ακούγαμε το ίδιο μοτίβο τραγουδιού! Ναι, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θες να προωθήσεις, αντιλαμβάνομαι ότι εκεί θα ρίξεις το βάρος σου αλλά όχι κι έτσι! Με ένα setlist 15 τραγουδιών, εκ των οποίων τα μισά ήταν ένα!
 
dark548
 
   Το όλο θέμα κούρασε πολλούς και κάποιοι φύγαν κιόλας. Με τα “The Primeval Dark”, “While We sleep” και “Weather The Storm”, σώθηκε λίγο η κατάσταση αλλά όχι τελείως. Με πάαααααααρα πολλά προηχογραφημένα, λογικό, μια που ο ήχος τους τα απαιτούσε, δυστυχώς θα πω ότι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Μέτρια προς καλούλα η σκηνική τους παρουσία, με ψιλοπαιχνιδάκια του κιθαρίστα στον τρόπο παιξίματός του για πιο φαντεζί εντύπωση. Και την τελική ξενέρα την έφαγα που δεν είπαν το “One Of Sorrow”, που προσωπικά το θεωρώ από τα καλύτερά τους τραγούδια. Όπως προανέφερα, 15 τραγούδια ήταν και χωρίς encore!
 
dark549
   Η αλήθεια είναι ότι ψιλοαπογοητεύτηκα.... αλλιώς το περίμενα αλλιώς ήταν αλλάααα είδα με άλλο μάτι τους Tribulation. Κι ακούγοντας διάφορες συζητήσεις δεν ήμουν η μόνη με αυτή τη γνώμη.

Μέχρι το επόμενο live...
See ya round mates!
 
Κείμενα και φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη
 
dark551
Joomla Social by OrdaSoft!