Συναυλίες

Illusory - Release Party @ Crow Live Stage

 
   Το είχαν ανακοινώσει περίπου ένα μήνα πριν. Release party για τους Illusory, για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του καινούργιου τους άλμπουμ, με τίτλο “Crimson Wreath”, παρέα με ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν το συγκρότημα. Και αυτοί οι άνθρωποι αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν αρκετοί. Το Crow Live Stage, ο χώρος διεξαγωγής, γέμισε από κόσμο, που ήλθε να ευχηθεί τα καλύτερα για το πλέον πρόσφατο άλμπουμ των Illusory. Παρόν το συγκρότημα, συντελεστές και σχεδόν όλοι όσοι δούλεψαν και μόχθησαν για αυτή τη δουλειά, μίλησαν όλοι με όλους και παράλληλα έπαιζαν διάφορα τραγούδια από τα ηχεία του Crow Live Stage, όχι κατ’ ανάγκη του συγκροτήματος που είχε την τιμητική του. Υπήρχε μια γενικότερη κινητικότητα, δεν καλώς όρισε κανείς από μικροφώνου και η σκηνή φωτιζόταν τόσο όσο. Και η ώρα πήγε ένδεκα…
 
illuparty2178

   Τα μέλη των Illusory, χωρίς «προειδοποίηση», ανέβηκαν στη σκηνή. Οι έξι έλαβαν τις θέσεις τους και ξεκίνησαν ένα σετ τεσσάρων τραγουδιών. “Besetting Sins”, “Immortal No”, “Ashes To Dust”… Εκεί, το περιεχόμενο της έκπληξης έφτασε στο ταβάνι. Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος συμμετέχει με αφήγηση στο συγκεκριμένο τραγούδι και μάλιστα πρωταγωνιστεί στο αντίστοιχο βίντεο, ανέβηκε στη σκηνή. Δεν είχα δώσει σημασία στη χωροταξία και το σκοτάδι δεν βοήθησε να καταλάβουμε πώς ακριβώς έγινε αυτό. Όμορφα σκηνοθετημένο όλο αυτό, έβαλε τον μεγάλο καλλιτέχνη πάνω στη σκηνή και ίσως να ήταν και το αγαπημένο σημείο όλης της βραδιάς. Ο κύριος Βαλτινός αφηγήθηκε ακόμα μία φορά και με το τέλος του τραγουδιού, πήρε ξανά το μικρόφωνο. «Βλέπετε μία αλεπού στο παζάρι» ξεκίνησε να λέει, δημιουργώντας γενική ευθυμία. Συνέχισε, αναφερόμενος στο συγκρότημα και στο πόσο τον άγγιξε όλο αυτό που έχει γίνει. Πραγματικά συγκινητικός.
 
illuparty2114

   Το τελευταίο τραγούδι του σετ ήταν το “All Blood Red” και στη συνέχεια έπαιξαν βίντεο από το καινούργιο άλμπουμ, αλλά και παλιότερο υλικό των Illusory. Κάμποση ώρα μετά, δεν θυμάμαι πόση, παρατήρησα ξανά έντονη κινητικότητα. Το συγκρότημα ανέβηκε ξανά στη σκηνή. Αντιλαμβάνεται κάποιος πως η αναγκαστική αποχή από συναυλίες δημιουργεί διάφορες τάσεις ανάγκης και σέβομαι απόλυτα ότι τα παιδιά δεν κατέπνιξαν την επιθυμία τους. Αντιθέτως, τίμησαν εαυτούς και κοινό με το πάρουν ξανά θέσεις στη σκηνή και να παίξουν τρία τραγούδια ακόμα. “A Poem I Couldn’t Rhyme”, “S. T. Forsaken” και “Crimson Wreath’. Ξανά ενθουσιασμός στο κοινό και ξανά φωτογραφίες.
 
illuparty2115

   Θα ήθελα εδώ να εστιάσω σε κάτι, αν μου επιτρέπετε. Έχω δει πολλές συναυλίες μέχρι σήμερα. Έχω δει πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που τα μέλη ενός συγκροτήματος ανεβάζουν επί σκηνής παλαιότερα μέλη, αγκαλιάζονται και φωτογραφίζονται μαζί τους. Οι ίδιοι οι Illusory δηλώνουν πρώτα συντροφιά και μετά συγκρότημα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη διατράνωση της δήλωσης εκείνης, από αυτό που είδαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Crow Live Stage.
 
illuparty2179

   Όπως πληροφορήθηκα, η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι κάτι που σίγουρα έδωσε μία τονωτική ένεση σε αυτά τα έξι παιδιά. Και είναι σίγουρο πως θα υπάρξει συνέχεια. Με την ευκαιρία, να συγχαρούμε τον πληκτρά τους, το καινούργιο μέλος, τον Μάκη Βανδώρο και να ευχηθούμε στους κυρίους των Illusory κάθε επιτυχία στο μέλλον. Το οποίο μέλλον, όπως φαίνεται, πλάθουν οι ίδιοι, με τα τραγούδια τους.

Πάρης Μακρίδης
Φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη
 
illuparty2180     illuparty2177
 
Joomla Social by OrdaSoft!