Συναυλίες

Iced Earth, Tidal Dreams LiVE @ Fuzz

 
icede028
 
A live to remember: Iced Earth Alive in Athens 2018 with Tidal Dreams as opening act @ Fuzz Live Music Club, 24-1-2018

   Πρώτη συναυλία για τη νέα χρονιά… Το περίμενα πολύ καιρό. Θα μου πείτε «Μα έρχονται συχνά»! Θα απαντήσω «Και τους βλέπω πάντα»! Σκορπάνε τις ίδιες και εντονότερες ανατριχίλες κάθε φορά που εμφανίζονται στη σκηνή. Αγαπούν τους Έλληνες φαν και τους αγαπούν πίσω και εκείνοι. Είναι μια σχέση που κρατά πάρα πολλά χρόνια. Πολλά στη ζωή μας αλλάζουν κατά καιρούς, αλλά η αγάπη που νοιώθουμε για τους Iced Earth μένει ανεξίτηλη στο χρόνο, δυναμώνει και θεριεύει. Με την Εβελίνα αλά μπρατσέτο (η κομάντο του Noizy, το κορίτσι που τραβά πεντακόσιες-και-βάλε φωτογραφίες, για να έχουμε το καλύτερο φωτογραφικό υλικό) μπήκαμε στο Fuzz λίγο μετά τις οκτώ. Πολύς ο κόσμος, το κρύο τσουχτερό αλλά η συγκίνηση μεγάλη. «Θα ανέβω πάνω» της είπα, ήθελα να μπορώ να βλέπω τα πάντα. Εκείνη κατευθύνθηκε κάτω και μπροστά. Επί τω έργω! Πήραμε τις θέσεις μας, μάχιμες, η μια να καλύψει με τη φωτογραφική της όλες τις στιγμές και η άλλη να καταγράψει στο σκληρό του μυαλού της όλο το συναίσθημα αυτής της συναυλίας.
 
tidal255
   Άνοιξαν τη βραδιά οι Tidal Dreams, γύρω στις εννέα παρά. Εξαιρετική μπάντα, με απίστευτη δυναμική. Με το άλμπουμ “Previsor” στις αποσκευές τους, με διάθεση να μας πάρουν τα μυαλά (το έκαναν, να είμαστε ξεκάθαροι), σάρωσαν το Fuzz. «Βρε τι μπαντάρες έχουμε» μονολογούσε ένας τύπος δίπλα μου. Φυσικά και έχουμε, δυναμίτες! Γιατί η εμφάνιση των δικών μας Tidal Dreams ήτο δυναμίτης. Έπαιξαν με σθένος, τόλμη και αξιοσημείωτο επαγγελματισμό. Έκαναν τον κόσμο να χτυπιέται ατελείωτα και ανέβασαν εύκολα τη θερμοκρασία του Fuzz. Τα παιδιά έχουν «περπατήσει» τη σκηνή του Wacken, έχουν πάρει σωστό βάπτισμα πυρός, οπότε το Fuzz ήταν παιχνιδάκι. Τα τραγούδια τους, γεμάτα με heavy power στοιχεία, μας συνεπήραν. Οι στίχοι να σε προδιαθέτουν να περάσεις τον υπέροχο κόσμο του φανταστικού και να μην θέλεις να γυρίσεις πίσω. Highlight της εμφάνισής τους ο Νεκτάριος και η γκάιντα! Τι φωνάρα έχει αυτό το παιδί, ανεβοκατέβαινε τόσο εύκολα που μας σάστισε.
 
tidal265
Setlist:
Previsor
A Place In The Sun
Across The River Nile
Join The Crusades
Odyssey
King In The North
Midnight Rider
 
tidal366
 
   Μετά το υπέροχο αυτό σαραντάλεπτο, περάσαμε στις υποχρεωτικές «διαφημίσεις», ξέρετε, να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες, να δοκιμαστούν τα όργανα και τα μικρόφωνα ώστε οι Iced Earth να βγουν για το τελειότερο live της ζωής μας.
 
icede025
   Γύρω στις δέκα παρά τέταρτο ακούγεται το “Great Heathen Army” και οι Iced Earth εμφανίζονται στη σκηνή. Ο «στρατός» τους περίμενε για ακόμα μια metalική «μάχη». Το Fuzz τους ταιριάζει. Είναι ένας χώρος που μπορεί να χωρέσει τον κόσμο που τους αγαπά και τους στηρίζει. Ίσως βέβαια από την επόμενή τους εμφάνιση να χρειαστεί να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος. Τόσο ασφυκτικά γεμάτο τολμώ να πω ότι έχω να το δω από το Live των Blind Guardian. Η θέρμη των φαν, η αγάπη των Iced Earth για την Ελλάδα (ευχαριστούσαν συχνά ανάμεσα στα τραγούδια το κοινό που τους στηρίζει τόσο) ήρθαν και πυράκτωσαν το χώρο.
 
icede026
   Είναι μοναδικοί, σέβονται και αγαπούν αυτό που κάνουν. Εκπληκτική η εμφάνισή τους. Έπαιξαν τα πιο αγαπημένα τραγούδια από τα παλιά τους άλμπουμ, καθώς και τους νέους «έρωτες» από το τελευταίο τους, το “Incorruptible”.

   Φέτος κλείνουν 30 χρόνια ως Iced Earth και 20 χρόνια από τη κυκλοφορία του “Something Wicked This Way Comes”. Το live εύκολα εξελίχθηκε σε πάρτι της αγαπημένης μας μπάντας, που γιόρτασε μαζί μας τόσο σημαντικές στιγμές της καριέρας της.
 
icede027
   Highlight της βραδιάς η τριλογία του "Something Wicked" και η αφιέρωση του Schaffer στο “Watching Over Me” για το Warell Dane που κάνει το κοινό να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

   Το τέλος της βραδιάς ήρθε με το “The Hunter”. Ο κόσμος τους αποθεώνει, αυτοί αγκαλιάζονται, ευχαριστούν και μας αφήνουν με τις εντονότερες εντυπώσεις καρφωμένες στο μυαλό μας. Εις το επανιδείν λοιπόν, σε ακόμα πιο έντονες στιγμές! Εμείς θα είμαστε πάντα ο δικός σας «στρατός».

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη
 
icede029
 
Setlist:
Great Heathen Army
Burning Times
Dystopia
Black Flag
Seven Headed Whore
I Died For You
Vengeance Is Mine
Dracula
Brothers
Last December
Raven Wing
Prophecy
Birth of the Wicked
The Coming Curse
Stormrider
Angels' Holocaust
Travel In Stygian
Encore:
Clear The Way (December 13,1862)
Watching Over Me
The Hunter
 
Joomla Social by OrdaSoft!