= Iced Earth, Monument, Null’O’Zero LiVE @ Gagarin 205
Συναυλίες

loogoo

Iced Earth, Monument, Null’O’Zero LiVE @ Gagarin 205

 
   Από τις 18:00 το απόγευμα στη Λιοσίων γινόταν χαμός… Aιτία η πιο δυνατή συναυλία της χρονιάς. Οι Iced Earth όργωσαν τη σκηνή του Gagarin παρέα με τους εκπληκτικούς Monument και τους δικούς μας Null’O’Zero.
 
nullozero
   Οι Έλληνες metallers ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 20:00, μεταφέροντας όλη την ενέργεια και το πάθος τους στο κοινό. Ήταν εκπληκτικό το πόσο εύκολα επικοινωνούσαν με το κοινό που είχε ήδη γεμίσει το Gagarin από άκρη σε άκρη. Έπαιξαν στιβαρά και ζέσταναν τις καρδιές μας. Το setlist των παιδιών ακαταμάχητο.

Intro
Unleashed By Fire
Enemy Within
Embrace Hour Fear
Postnull
No More Wait
Outro
 

   Περήφανη σαν φαν, που στάθηκαν τόσο γερά σε αυτή την εκδήλωση μεταλλικού πάθους και εν αναμονή της επερχόμενης τους δουλειάς, που αν λάβω υπόψιν το δείγμα που είχαμε, θα είναι εξαιρετική.

   Μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα για να ετοιμαστεί ξανά η σκηνή,  ήρθε η ώρα να ανέβουν οι Monument. Έχοντας κάνει την παρουσίαση του άλμπουμ και τη συνέντευξη με τον Peter Ellis, ήθελα να βιώσω το θαύμα αυτό το metal και ζωντανά. Οι Monument σπιντάριζαν καθόλη τη διάρκεια του 45άλεπτου και μας μετέδωσαν την τρέλα τους και την αγάπη τους για τη μουσική. Κάποια στιγμή ο Peter μίλησε και ελληνικά, ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει στη μπάντα, μας ενημέρωσε ότι είναι γέννημα θρέμμα Αθηναίος και ότι όσες φορές έρχεται Ελλάδα πάντα παίρνει μαζί του τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
monument
   Ακούσαμε τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ αλλά και από παλαιότερες δουλειές. Αναμεσά  στα τραγούδια που έπαιξαν ήταν και το σήμα κατατεθέν, το “Fatal Attack”, το αγαπημένο “Lionheart”, το δυναμικό “Crusaders”, ενώ για τελευταίο άφησαν το “Rock The Night”, όπου πραγματικά μας αποτελείωσαν! Είχα την καλύτερη άποψη για αυτή τη μπάντα και βλέποντάς τους live εδραιώθηκε η γνώμη μου. Τα παιδιά έχουν βρει φλέβα χρυσού και αν συνεχίσουν έτσι θα ανέβουν πολύ ψηλά! Έχουν τη στόφα και το πείσμα, έχουν τη μουσική και το ύφος να διαπρέψουν.

   Μετά από ένα 40άλεπτο αναγκαστικό διάλειμμα ήρθε η ώρα να ανέβουν στη σκηνή οι Iced Earth. Ο κόσμος είχε «σφηνωθεί» στα πιο περίεργα σημεία για να τους δει. Το Gagarin θύμιζε βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

   Το setlist ήταν δυνατό, η μπάντα ήταν εξαιρετική… Οι Iced Earth ήταν και «πολυλογάδες». Μίλησαν για τον ιδιαίτερο δεσμό που τους δένει με μας, για τις συναυλίες που κάνουν κάθε δύο χρόνια και περνάνε και οι ίδιοι καλά. Μίλησαν για το πάθος των φαν και τη στήριξή τους και τέλεσαν γενέθλιο στο Stu. Το κοινό του τραγούδησε το Happy b-day στα ελληνικά! Τουρτίτσα επί σκηνής, γέλια, μπύρες και πολύ πολύ μουσική. Μας συνεπήραν για άλλη μια φορά εξασφαλίζοντας τη θέση που έχουν στη καρδιά όλων μας.
 
icedearth
   Στην αρχή είχαμε μικροπροβληματάκια, ο Stu δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου, τον είχαν «καβαλήσει» τα τύμπανα, αλλά μετά από 3-4 τραγούδια έστρωσε ο ήχος και όλα κύλισαν ομαλά. Το setlist δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, είχε τραγούδια από όλη τη δισκογραφική δουλειά των Iced Earth. Πιστεύω ότι αυτό που παρακολουθήσαμε δείχνει και τη δυναμική του κόσμου. Αυτά να τα βλέπουν οι διοργανωτές και να συνεχίσουν να φέρνουν μπάντες μεγάλου βεληνεκούς. Δεν θα βγουν ζημιωμένοι, αυτό είναι σίγουρο.

   Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για το metal, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εύχομαι την επόμενη φορά αν τους δούμε και σε μεγαλύτερο χώρο καθώς ήταν αρκετός κόσμος που έμεινε απέξω λόγω sold out.Περιμένουμε την επόμενη καθοριστική συναυλία σε λίγες μέρες.

Εις το επανιδείν!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Setlist
Great Heathen Army (Maldon 991 AD)
Burning Times
Plagues of Babylon
Democide
Vengeance Is Mine
Days of Rage
I Died for You
Pure Evil
Damien
Stormrider
V
My Own Savior
Cthulhu
Boiling Point
Slave to the Dark
A Question of Heaven
Encore:
Dark Saga
Dystopia
Watching Over Me
The Hunter
Joomla Social by OrdaSoft!