= Hugo Kant Live @ Block 33, 23-1-2015
Συναυλίες

loogoo

Hugo Kant Live @ Block 33, 23-1-2015

 
    Η πρώτη ματιά στον χώρο του Block 33 το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, λόγω της μικρής προσέλευσης του κόσμου, πράγμα το οποίο άλλαξε στην πορεία όταν το μαγαζί άρχισε να γεμίζει και να ζεσταίνεται η ατμόσφαιρά του.
 
hugo2   Η βραδιά ξεκίνησε με τον Mononome να παίρνει θέση πίσω από το MPC 2500 να προετοιμάζεται για να ξεκινήσει το set του. O Mononome είναι γνωστός στην πόλη της Θεσσαλονίκης (που είναι και η πόλη καταγωγής του) αλλά και σε όλη την Ελλάδα μιας και είναι από τους πλέον παραγωγικούς και ενεργούς παραγωγούς στη σκηνή. Έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές, και όχι άδικα φυσικά, μετά από τα 4 EP που έχει κυκλοφορήσει, τα οποία είναι άρτιες δουλειές και τον έχουν καθιερώσει σαν έναν από τους καλύτερους beatmakers στην χώρα. Με έναν πολύ προσωπικό ήχο που καθορίζεται από sampling αποκλειστικά από βινύλιο, filthy drums, jazz και bass αισθητική και την βρώμα του MPC, καταφέρνει να δώσει ένα εμπνευσμένο και πολύ έξυπνα δομημένο ηχητικό αποτέλεσμα, που δικαίως παίρνει υψηλή θέση στην εγχώρια σκηνή της Intrumental hip-hop/trip-hop/downtempo μουσικής παραγωγής. Όλα αυτά μέχρι να τον δεις live και να καταλάβεις ότι πρόκειται για τον μοναδικό beatmaker στην Ελλάδα που έχει τον απόλυτο έλεγχο του MPC επάνω στην σκηνή. Η σκηνική του παρουσία είναι θεαματική και οι ικανότητες του στην διαχείριση του sampler δίνουν ένα δυνατό live set που όμοιο του δεν βλέπεις συχνά.
 
hugo1   Γύρω στις 24:00 ήρθε η ώρα του γάλλου μουσικού παραγωγού/μουσικού να ανέβει στο stage. Έχοντας παίξει για πολλά χρόνια σε διάφορες μπάντες, πριν από μια πενταετία περίπου ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα κάτω από το όνομα Hugo Kant, σαν παραγωγός ηλεκτρονικής, trip hop, downtempo και new jazz μουσικής. Με 2 full length προσωπικά album στο βιογραφικό του, και με το τελευταίο να έχει βγει τον χρόνο που μας πέρασε, ο παραγωγός έδωσε ένα μοναδικό και αξέχαστο live set στον κόσμο. Το live του πολυτάλαντου μουσικού συμπεριλάμβανε synthesizer, sampler και φυσικά πνευστά όργανα τα οποία τα χειριζόταν όλα άψογα και αρμονικά, κερδίζοντας δικαίως τον τίτλο του one man band. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως η τεχνολογία και τα σύγχρονα μέσα σε συνδυασμό με την γνώση της μουσικής και με τον χειρισμό φυσικών οργάνων σου δίνουν άπειρες δυνατότητες για δημιουργία. Η μουσική του Hugo Kant είναι ώριμη με ένα σαφές προσωπικό στίγμα, όπως ταιριάζει σε έναν μουσικό του επιπέδου του, και η παρουσία του στην σκηνή είναι ένα φανταστικό θέαμα καθώς εναλλάσσει την θέση του από τα φυσικά όργανα στο sampler και από εκεί στο synthesizer βγάζοντας ένα πολύπλευρο και εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα.
 
   Αφού ευχαρίστησε και χαιρέτησε τον κόσμο, μετά από περισσότερο από ένα δίωρο που βρισκόταν στην σκηνή, σειρά είχε ο DJ Booker ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά με Jungle και dnb ρυθμούς. 
 
   Κατάλληλοι ήχοι για να ανεβάσουν την διάθεση και την ενέργεια αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο χώρος είχε ήδη αρχίσει να αδειάζει και μέσα σε λίγη ώρα δεν είχε παραμείνει πάρα μόνο ένα μικρό μέρος του κόσμου που συνέχιζε να χορεύει. Ωραίες επιλογές, αν και ίσως όχι τόσο ταιριαστές στο κλήμα του live που είχε προηγηθεί, που συνοδευόντουσαν από scratching του πολύ ικανού σε αυτόν τον τομέα DJ Booker.
 
hugo3   Η διοργάνωση και η εκτέλεση του συγκεκριμένου event ήταν πολύ καλή, αν εξαιρέσεις ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα το οποίο δυστυχώς έχει παρουσιαστεί και άλλες φορές στον συγκεκριμένο χώρο, και αυτό είναι η ένταση του ήχου. Κατά την διάρκεια όλου του live ο ήχος δεν είχε την κατάλληλη ένταση, με αποτέλεσμα η εμπειρία να είναι πολύ κατώτερη από ότι θα έπρεπε να είναι. Κατά τα άλλα ήταν ένα αξιοπρεπές event με πολύ ωραία vibes και αντίστοιχα απολαυστικές μουσικές, και υποστηρίχτηκε από ένα θερμό κοινό.
 
Κείμενο: Γιώργος Βαβαλίδης
Φωτογραφίες: Μαρία Γεωργίου

Mononome Δισκογραφία:
-Dream Sequence (2011)
-The Secret Melody (2012)
-Come Close (2012)
-Tale of the Phoenix (2014)
https://mononome.bandcamp.com/
Hugo Kant Δισκογραφία:
-I Don't Want To Be An Emperor (2011)
-Leave Me Alone EP (2013)
-The Point of No Return (2014)
https://hugokant.bandcamp.com/

Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες