= Hardline, Saints And Sinners LiVΕ @ Crow
Συναυλίες

loogoo

Hardline, Saints And Sinners LiVΕ @ Crow

 
hardd222
 
 Είκοσι πέντε χρόνια ύπαρξης των Hardline κλείνουμε φέτος. Σχεδόν μια τριακονταετία πέρασε για να διασχίσει το σχήμα τα ελληνικά σύνορα. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια σίγουρα δεν είναι το πλήθος των ανθρώπων που ακολουθούν την αντίστοιχη μουσική σκηνή ούτε η διάθεση των μπαντών να υπερβούν τα ποικίλα πρακτικά προβλήματα που καθιστούν την επίσκεψη στον τόπο μας ρίσκο οικονομικό και καλλιτεχνικό για κάθε εμπλεκόμενο. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι δημιουργήθηκε ένας χώρος που είναι φιλόξενος και παίρνει τα ρίσκα του. Το The Crow Club αποτελεί πλέον τη μεγάλη ελπίδα όσων φοβούνταν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δουν από κοντά τους παιδικούς τους κι όχι μόνο hard rock ήρωες.
 
hardd223
 
   Η βραδιά ξεκίνησε με τους δικούς μας Saints and Sinners (Whitesnake Tribute Band) που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς που δίνουν καθημερινά τα διαπιστευτήριά τους μέσω των βασικών τους σχημάτων. Μέσα σε ένα Setlist περίπου 45 λεπτών ακούσαμε μερικούς από τους σπουδαιότερους ύμνους της εφηβείας μας, με ιδιαίτερη μνεία ασφαλώς στο “1987”, που μου φαίνεται απίστευτο ότι μετρά τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του. Άρτια δομημένα τα “Still Of The Night” , “Is This Love”, “Here I go Again”, αλλά και το πιο blues “Ready And Willing”, απέδειξαν ότι η ύπαρξη τέτοιων μπαντών είναι απαραίτητη για να μας θυμίζει τις ρίζες τον όσων συμβαίνουν γύρω μας στο μουσικό κόσμο. Το κιθαριστικό δίδυμο των George M. (4Bitten, Diviner) και Μανώλη Τσίγκου (Innerwish, RnR Children) αποδίδει τα μέγιστα σε κάθε riff που στιγμάτισε τη hard rock Ιστορία και δημιούργησε το ιδανικό περιβάλλον στο οποίο εξελίχτηκε ο David Coverdale σε έναν εκ των κορυφαίων frontmen, που καθρεφτίζει ιδανικά η φωνή του Μιχάλη Δανδουλάκη (Noely Rayn). Ιδανική εκκίνηση μιας εορταστικής βραδιάς.
 
hardd224
 
   Η γιορτή που είχε ήδη ξεκινήσει υποδέχτηκε στο κέντρο της το Johny Gioeli, το μοναδικό μέλος, που συνδέεται άμεσα με το album “Double Eclipse” (1992), το οποίο στοίχειωσε την δεκαετία του. Παρέα σήμερα με τον Alessandro Del Vecchio (Keyboards, Vocals), που έχει συνδέσει το όνομά του με μερικά από τα σπουδαιότερα σχήματα της Frontiers Records, που κρατά ζωντανό όλο αυτό το πνεύμα της hard/melodic rock σκηνής του παρελθόντος, ο Gioeli αναβίωσε ουσιαστικά ένα μέρος της περασμένης δόξας του σχήματος. Με δύο άκρως ενδιαφέροντα album τα τελευταία χρόνια και με μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία που ακόμα εξελίσσεται, ξαναέβαλε για τα καλά τους Hardline στο μουσικό χάρτη.
 
hardd225
 
   Με διάθεση εφήβου και υψηλότατη απόδοση φωνητικά, ο Johny Gioeli τίμησε τους παρόντες και τη δίψα τους για τα τραγούδια του album που προαναφέραμε. Με μικρές στιγμές από την πιο σύγχρονη ιστορία των Hardline, που λειτούργησαν ως συνδετικοί κρίκοι για τα τραγούδια του “Double Eclipse”, κύλησε το περιορισμένο Setlist των 14 κομματιών. Το χρονικό πλαίσιο της μίας ώρας και 20 λεπτών που διήρκησε η εμφάνιση των Hardline είναι πολύ μακριά από αυτό που θα περίμενε ένας οπαδός της μπάντας που τους περίμενε 25 ολόκληρα χρόνια.
 
   Η απόδοση του συνόλου μας χάρισε πολύ όμορφες στιγμές με τα “Life's A Bitch”, “Everything” και “Hot Cherrie” ασφαλώς να ξεχωρίζουν λόγω της ενθουσιώδους αποδοχής τους από το γεμάτο Crow που αγκάλιασε τους Hardline με το ζεστότερο δυνατό τρόπο.
 
hardd226
 
   Μια πολύ όμορφη βραδιά που θα μπορούσε να έχει διαρκέσει λίγο παραπάνω.

Δημήτρης Μπάρμπας
 
hardd227
 
Setlist
Where Will We Go From Here
Takin' Me Down
Dr. Love
Human Nature
Take You Home
Trapped in Muddy Waters
Drum Solo
Life's a Bitch
Fever Dreams
In the Hands of Time
Everything
Hot Cherie
I'll Be There
Rhythm from a Red Car
 
hardd228
 
 
hardd229
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες