= Hammerfall, Refuge, Armored Dawn LiVE @ Piraeus Academy
Συναυλίες

loogoo

Hammerfall, Refuge, Armored Dawn LiVE @ Piraeus Academy

 
   Εθνική γιορτή, αλλαγή ώρας αλλά και συναυλιάρα! Όλα μέσα στην ίδια μέρα. Είχε ανακοινωθεί αρκετούς μήνες πριν και ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι. Υπήρχε και τέταρτη μπάντα, οι Blazon Stone, αλλά κόλλησαν στο αεροδρόμιο, καθώς ένα από τα μέλη δεν είχε το σωστό διαβατήριο. Κρίμα, γιατί θέλαμε πολύ να τους δούμε, αλλά η τριάδα που ήρθε τελικά (αυτοί είχαν τα σωστά διαβατήρια) μας αποζημίωσε και με το παραπάνω.
 
refuge48
 
   Θέλω να δώσω τα εύσημα στη διοργάνωση. Ήταν υποδειγματικοί, ανέβασαν άμεσα ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας, λόγω της μη άφιξης των Blazon Stone από έξι που είχε προκαθοριστεί σε επτά, ενημερώνοντας τον κόσμο για να μην ταλαιπωρηθεί. Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και λίγο μετά τις επτά ανέβηκαν στη σκηνή οι Armored Dawn. Στη βαλίτσα τους είχαν το νέο άλμπουμ “Barbarians In Black” και μια έκπληξη που μας έκανε να συγκινηθούμε. Με τους δικούς μας Fallen Arise έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή φιλική σχέση, αρκετά χρόνια τώρα. Με αφορμή λοιπόν τη φιλία αυτή, ζήτησαν από το Βλάσση Κατσαούνη να τραγουδήσουν μαζί το “William Fly (The Pirate)”.
 

   Το κατά-ευχαριστηθήκαμε! Και εκείνοι νομίζω, καθώς δεν έβαλαν κώλο κάτω (κοπάνημα μέχρι τελικής πτώσεως, με τους φωτογράφους να γκρίνιαζαν γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν φωτογραφίες, με τη συνεχή κίνηση των μελών της μπάντας). Παίζουν power metal, με ευρωπαϊκά στοιχεία, αγαπούν τους Vikings (όπως πολλοί από εμάς) και έχουν ένα υπέροχο δυναμισμό επί σκηνής. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Οι Βραζιλιάνοι είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθουν, καθώς το κοινό τους αγάπησε και τους το έδειξε με το χειροκρότημά του.
 
refuge47

   Μετά τις απαραίτητες αλλαγές, ανέβηκε στη σκηνή μια μπάντα που έχει αφήσει τα δικά της σημάδια στις ψυχές μας. Οι Refuge, που στην ουσία είναι οι Rage της χρυσής εποχής. Οι παλιοί ξαναζούσαν το χθες και οι νέοι άκουγαν με προσοχή και δέος τη μπάντα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Το setlist τους ήταν μοναδικό αλλά και οι ίδιοι έπαιζαν με την ορμή της νιότης. Μας πέρασαν από “Don't Fear The Winter” στα “Summer's Winter”, “The Man In The Ivory Tower”, “Shame On You”, “The Missing Link”, “Nevermore”, “Enough Is Enough”, “Invisible Horizons”, “Mind Over Matter”, “Baby, I'm Your Nightmare”, “Power And Greed”, “Hell Freeze Over”, “From the Ashes”, “Solitary Man” και έκλεισαν με το μοναδικό “Refuge”. H εμφάνιση των Rage (εντάξει… Refuge) μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και παρόλα τα μικροθεματάκια με τον ήχο, απολαύσαμε μια υπέροχη εμφάνιση.
 
refuge46
   Άλλο ένα break για να γίνουν οι αλλαγές και με την ευκαιρία να πω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δουλεύουν με μεγάλη ταχύτητα για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τις συναυλίες. Πολλά ευχαριστώ χρειάζεται να πούμε στο stage crew που ανεβαίνει και ετοιμάζει τη σκηνή για την επόμενη μπάντα. Για τους ανθρώπους που είναι από νωρίς, που μεταφέρουν μπρος πίσω όργανα, ενισχυτές, μικρόφωνα κτλ. Είναι οι αφανείς ήρωες όλων των συναυλιών που παρακολουθούμε.

   Και κάπου μετά τις δέκα ήρθε η ώρα να δούμε τους Σουηδούς στη σκηνή. Εντυπωσιακό το σκηνικό που είχαν επιλέξει να παρουσιάσουν. Τα τύμπανα είχαν «προεδρική» θέση, ξέρετε, ψηλά και αριστερά. Δεξιά είχε χώρο για να «βολτάρουν» και να στηθούν κιθαρίστες, μπασίστας και τραγουδιστής. Ναι, ούτε και αυτοί έκατσαν, ησυχία δεν είχαν. Οι Hammerfall ήρθαν για να μας πάρουν τα μυαλά και το κατάφεραν σε μόλις λίγα λεπτά. Άνευ όρων παραδοθήκαμε από τα πρώτα τραγούδια. Αρκετοί τους είχαν ξαναδεί και ξέρανε τι να περιμένουν. Για εμάς όμως, τους newbies, ήταν πρωτόγνωρο το συναίσθημα. Καλοκουρδισμένοι, έδωσαν ένα απίστευτο show. Δεν ξέρω πόσες πρόβες χρειάστηκαν αλλά τίποτα δεν ήταν στην τύχη. Θα τους ζήλευαν και οι μεγαλύτερες μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Πολλές φορές αναρωτιόμασταν… Μα παίζουν αυτοί; Σίγουρα δεν είναι CD; Και απαντάγαμε μόνοι μας φυσικά. Είναι ζωντανό, είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που έχουμε ζήσει.
 
refuge45

   O Joacim μας εκμυστηρεύτηκε ότι στα ένδεκά του αγόρασε το πρώτο του βινύλιο που δεν ήταν άλλο από το “Denim And Leather” των Saxon. Σαξωνάς το αγόρι, που μεγάλωσε και δεν χάνει νότα. Είχαμε και ένα medley από το “Legacy Of Kings” άλμπουμ, καθώς κλείνει τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του. Εντυπωσιακός ακόμα ήταν και ο ψηλός της παρέας Oscar Dronjak με την Ηammer κιθάρα του.
 
refuge44
   Όσο για το setlist, μην ακούω γκρίνιες κουκλεντέδικες. Δεν πήγαμε σε μπουζουξίδικο της εθνικής. Η μπάντα επέλεξε αυτά τα τραγούδια και τα επέλεξε με ένα σκεπτικό. Ήρθαν να παίξουν ένα σετ, όχι να κατασκηνώσουν. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη γκρίνια πραγματικά. Πάντα θα υπάρχουν τραγούδια που θα αφήσει απέξω μια μπάντα. Ναι, μπορεί να είναι τραγούδια που κάποιοι αγαπάμε περισσότερο από κάποια άλλα. Δεν είμαστε δηλαδή ικανοποιημένοι με τα υπόλοιπα; Δεν περνάμε καλά; Αφού περνάμε υπέροχα, αφού γουστάρουμε ας αφήσουμε τις γκρίνιες και να κρατήσουμε τις μοναδικές στιγμές που ζούμε σε κάθε live.

   Εν κατακλείδι - Hammer High until I die

Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη
 
refuge43
Setlist:
Hector's Hymn
Riders of the Storm
Renegade
Dethrone and Defy
Blood Bound
Any Means Necessary
B.Y.H.
Crimson Thunder
Threshold
Built to Last
Last Man Standing
Guitar Solo by Pontus Norgren
Legacy of Kings Medley
Heeding the Call
Let the Hammer Fall
Encore:
Hammer High
Bushido
Hearts on Fire
 
refuge42
 
refuge41
 
refuge40
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες