Συναυλίες

loogoo

GrePol M.af.i.a.

GREPOL M.AF.I.A.
27-07-2012 Live @ Floral, ΑΘΗΝΑ

Σάκης Κοσμίδης: κιθάρα
Δημήτρης Κοσμίδης: τύμπανα
Piotr Torunski: μπάσο κλαρινέτο, πιάνο
Greg Torunski: άλτοσαξόφωνο, πιάνο
Special Guest: Kristoff: σαξόφωνο
site-bg
    MG 6083Τα παιδιά έπιασαν τα όργανα στις 22.30 και έπειτα από το πρώτο κομμάτι “Poor Lady” ο Σάκης πήρε το μικρόφωνο και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και αναλύσεις. Το “GREPOL” λοιπόν προέρχεται από το GREece και POLand, μια σύμπραξη δύο Ελλήνων και δύο Πολωνών που γνωρίστηκαν στο Μάαστριχτ και οργάνωσαν αυτή τη M.AF.I.A (Musical Affairs Internationally Active). Αποκάλυψε επίσης σε όσους δε γνώριζαν, μιας και υπήρχαν πολλοί φίλοι στο Floral, ότι αυτή η συναυλία είναι το Bachelor του ιδίου μιας και την επομένη παντρευόταν!

   Αυτό που με ενθουσιάζει σε μια jazz συναυλία είναι πάντα το στοιχείο της έκπληξης που συνοδεύει το αυτοσχεδιαστικό μέρος. Μέσα εκεί υπάρχει ο σπόρος που αναλόγως των συνθηκών (καλλιτέχνης, όργανο, διάθεση) θα αποδώσει τον αντίστοιχο καρπό.

   Τα παιδιά έπαιξαν για δυο ώρες με πολύ κέφι κομμάτια από το άλμπουμ τους και μετέδωσαν τον ενθουσιασμό και το ρυθμό τους στους παρευρισκόμενους, χωρίς να λείψουν και οι «απαραίτητες» κραυγές εκτόνωσης του κοινού πάνω στις κορυφώσεις.


 MG 6093   Ο ήχος ήταν σε γενικές γραμμές καλός, εξάλλου ο χώρος δεν είναι κατεξοχήν συναυλιακός, με αδικημένη λιγάκι την κιθάρα σε ένταση. Η διάθεση των κομματιών κυμαινόταν από ρυθμικές γκρουβαριστές συνθέσεις, σε μπαλάντες αλλά και σε ανατολικών επιρροών βάσεις.

   Ο Σάκης παραμιλούσε συγκεντρωμένος στα αυτοσχεδιαστικά μέρη, ο Δημήτρης ώρες ώρες νόμιζες ότι θέλει να εκτονωθεί περεταίρω και να σπάσει τις μεμβράνες και τα πιατίνια του, και οι δυο Πολωνοί απλά έδωσαν το δικό τους show. Εναλλάσονταν στα πλήκτρα και στα πνευστά αεικίνητοι και εκφραστικοί. Δεν έλειψε επίσης και ο καλεσμένος της μαφίας εν ονόματι Kristoff ο οποίος πρόσθεσε τις δικές του νότες με τις αναπνοές του μέσα από το σαξόφωνο.

   Όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι μετά το τέλος της συναυλίας γύρω στη μία παρά τέταρτο, συνεχάρηκαν τη μπάντα και ευχήθηκαν στον κιθαρίστα τα καλύτερα φυσικά για την «παράσταση» της επομένης. 
 
Κείμενο & Φωτογραφίες : Σωτήρης Μαράντος
* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μπάντα ή για να αγοράσετε το άλμπουμ τους, http://www.theodosios-kosmidis.com/

 MG 6066

Συναυλίες

Facebook Comments