= Γιάννης Χαρούλης LIVE @ Θέατρο Πέτρας
Συναυλίες

loogoo

Γιάννης Χαρούλης LIVE @ Θέατρο Πέτρας

 
   Πιστός για άλλη μία χρονιά στο ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό, που τον τίμησε και φέτος με την παρουσία του γεμίζοντας το Θέατρο Πέτρας, ήταν ο Γιάννης Χαρούλης. Γεμάτος όρεξη και ζωντάνια ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με τη μπάντα του, για να μας χαρίσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεπέρασε σε διάρκεια τις τρεις ώρες.

   Αν και η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας ήταν στις εννιά το βράδυ, πλήθος κόσμου είχε φτάσει από νωρίς στο συναυλιακό χώρο, κάτι που κατέστησε αρκετά δύσκολη την υπόθεση πάρκινγκ. Μετά κόπων και ανηφόρων φτάσαμε στο θέατρο. Στις 21:40 και αφού είχε πλέον σουρουπώσει βγήκε ο Γιάννης Χαρούλης στη σκηνή και ξεκίνησε κυριολεκτικά ένα ροκ/έντεχνο/παραδοσιακό αλλά πάντα Κρητικό γλέντι.
 
haroulis16
   Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του – και γιατί να το κάνει άλλωστε – κινήθηκε στους γνωστούς μουσικούς ρυθμούς του Θανάση Παπακωνσταντίνου όπως και πλήθους άλλων γνωστών τραγουδοποιών και ερμηνευτών όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, o Νικόλας Άσιμος, ο Νίκος Παπάζογλου, φυσικά ο Νίκος Ξυλούρης αλλά και ο Κωστής Παλαμάς με το νέο τραγούδι του Χαρούλη, σε στίχους του ποιητή από το Δωδεκάλογο του γύφτου και μουσική Λουκά Θάνου.

   Νυχτέρια, Πανηγύρια και ξεκινάμε. Η ώρα περνάει, η λύρα του Λευτέρη Ανδριώτη και τα πνευστά του Κωνσταντή Πιστιόλη, που μας χάρισε φωνητικά και το «Ξενιτεμένα μου Πουλιά», κάνουν την νύχτα ακόμα πιο ζεστή, το κοινό συμμετέχει όλο και περισσότερο. Κατά τις ένδεκα και μισή ο Γιάννης Χαρούλης μένει μόνος του στην σκηνή με το λαούτο του και μας δίνει ένα ακουστικό, παραδοσιακό Κρητικό μισάωρο.

   Το πάρτι συνεχίζεται με αποκορύφωμα το χαμό που δημιούργησε «Η ουρά του αλόγου» και στη συνέχεια ο Ικαριώτικος, μέχρι τη στιγμή που ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του μετά από 150 λεπτά μας αποχαιρέτησαν για πρώτη φορά με «Το σκουλαρίκι» για να επιστρέψουν όπως όλοι περιμέναμε για ένα πολύ όμορφο encore, παρέα με την τίγρη, τον Ερωτόκριτο και το Βοσκαδουράκι αμούστακο πέντε λεπτά πριν τη μία το πρωί, για να επιστρέψουμε κατάκοποι μεν αλλά φανερά ενθουσιασμένοι από μία ακόμα παράσταση του Γιάννη Χαρούλη και της παρέας του στα επίπεδα που μας έχουν καλομάθει τόσα χρόνια.

Παντελής Κακαβάς

Setlist
Νυχτέρια Πανηγύρια, Μαγγανείες, Τότε κι εγώ, Ανεμόσκαλα, Της λήθης το πηγάδι, Του Λασιθιού ο δρόμος, Μιλώ για σένα, Ο τρελός, Από μια πατρίδα εγώ είμαι, Τι λάθος κάνω, Έλα πάρε με, Για σένα λέω, Τι μαντινάδα να σου πω, Ακροβάτης, Διάφανος, Ξενιτεμένα μου πουλιά, Πάνω στ’ αργυρό σκαμνί, Χειμωνανθός, Εκατόφυλλα, Αποχαιρετισμός (Μεσοπέλαγα αρμενίζω), Σε ψηλό βουνό, Venceremos, Όταν χαράζει, Όταν τραγουδάω, Συ με’ μαθες πως αγαπούν, Εγώ δεν είμαι ποιητής, Αύγουστος, Η ουρά του αλόγου, Μαύρη πεταλούδα, Στις χαραυγές ξεχνιέμαι, Το γράμμα, Ικαριώτικος, Σου μιλώ και κοκκινίζεις, Βασιλική, Πάντα θλιμμένη χαραυγή, Δε λες κουβέντα, Το σκουλαρίκι, Encore, Η τίγρη, Ερωτόκριτος, Βοσκαρουράκη αμούστακο

Φωνή: Γιάννης Χαρούλης
Λύρα: Λευτέρης Ανδριώτης
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Καλκάνης
Κρουστά: Βασίλης Μπαχαρίδης
Πνευστά: Κωνσταντής Πιστιόλης
Κιθάρα: Θανάσης Τζίνγκοβιτς
Τύμπανα: Πάνος Τόλιος
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες