Συναυλίες

Γιάννης Χαρούλης LiVE @ Θέατρο Βράχων

 
   Για να μπει σωστά το καλοκαίρι, χρειάζεται να δεις μια συναυλία κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό. Την Τετάρτη λοιπόν είπαμε καλό καλοκαίρι στο θέατρο Βράχων και στην πρώτη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Από τις επτά και μισή που άνοιξαν οι πόρτες, ο κόσμος γέμιζε σιγά σιγά το χώρο. Μέχρι τις εννέα το θέατρο είχε πραγματικά γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο κάθε ηλικίας. Ο Ερυθρός Σταυρός είχε πάρει τη θέση του και όλοι περιμέναμε να ξεκινήσει το συναυλιακό μας ταξίδι με οδηγούς το Χαρούλη και την παρέα του.
 
haroulis1965

   Είκοσι λεπτά αργότερα η σκηνή φωτίζεται και οι μουσικοί ανεβαίνουν ένας ένας και παίρνουν τις θέσεις τους. Ξεκινούν οι πρώτες μελωδίες και ο Χαρούλης ανεβαίνει στη σκηνή και ξεκινά τη δική του κατάθεση ψυχής. Το setlist του ήταν ένας τεράστιος κήπος αγαπημένων τραγουδιών, τόσο δικών του όσο και γνωστών καλλιτεχνών και αρκετά παραδοσιακά κρητικά και ηπειρώτικα παρακαλώ τραγούδια. Ακούσαμε «Μαλαματένια Λόγια», «Τα ξωτικά», «Μιλώ για σένα». «Ο Ακροβάτης», «Βασιλική», «Βοσκαδουράκι αμούστακο», «Χειμωνανθός», «Τριανταφυλλάκι», «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», «Όταν χαράζει», «Σκουλαρίκι», «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Τι λάθος κάνω», «Ο τρελός», «Αν γυρέψουν οι καημοί», «Μαγγανείες», «Πάνω στ’ αργυρό σκαμνί» και πολλά ακόμα.

   Οι ενορχηστρώσεις όλων των τραγουδιών ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Πέρασαν μπροστά μας μέσα από άλλα πρίσματα και ήχους. Πολλές φορές δεν είμασταν σίγουροι πιο τραγούδι θα ήταν το επόμενο, καθώς η εισαγωγή που ξέραμε είχε πάρει άλλη μορφή, είχε αλλάξει και εμείς βρισκόμασταν μπροστά σε νέα πραγματικά τραγούδια. Είχα στο μυαλό μου μια στενή, ίσως στερεότυπη αν θέλετε εκδοχή αυτών των τραγουδιών και ο Χαρούλης με τους μουσικούς του κατάφερε πραγματικά να δώσει άλλη πνοή και αέρα σε σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια που παίχθηκαν την Τέταρτη. Το συναίσθημα ήταν απίστευτο αλλά και η ενέργεια, τόσο του ίδιου όσο και των μουσικών του, θα μπορούσε να φωτίσει όλη την Αθήνα.
 
haroulis1966

   Οι μουσικοί που έδωσαν ζωή σε όλο αυτό που ζήσαμε στο θέατρο Βράχων είναι ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα, ο Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο, ο Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρουστά, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στα πνευστά και τη φωνή, με το όμορφο ηπειρώτικο που μας τραγούδησε. Ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Πάνος Τόλιος στα κρουστά και ο Mark Nieuwenhuis στην τρομπέτα. Έφυγα εντυπωσιασμένη, γεμάτη χαμόγελα και την υπόσχεση ότι θα τους ξαναδώ σύντομα.

   Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και δούλεψαν για αυτή τη βραδιά. Ήταν όλα άψογα! Ευγένεια και χαμόγελα παντού. Συγχαρητήρια πρέπει να δώσω και στα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό τους, καθώς υπήρξαν αρκετές λιποθυμίες στο χώρο. Η απότομη ζέστη τα κάνει αυτά, δυστυχώς.

   Επόμενος σταθμός του Χαρούλη η Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Γης στις 19 Ιουνίου. Μην το χάσετε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
haroulis1968
 
Joomla Social by OrdaSoft!