= Geoff Tate, Illusory LiVE @ Gagarin205
Συναυλίες

loogoo

Geoff Tate, Illusory LiVE @ Gagarin205

 
Geoff Tate's Operation Mindcrime Live in Athens!

   Μπορεί την Πέμπτη το βράδυ οι περισσότεροι να ήταν με ανθοδέσμες, αρκουδάκια και καρδούλες στους δρόμους, ένεκα της ξενόφερτης εορτής του έρωτα. Οι μεταλλάδες όμως είχαν τη δική τους γιορτή.
 
tate1922
   Μετά από δεκατρία χρόνια ο Mister Geoffrey Wayne Tate ήρθε στη χώρα μας, στα πλαίσια της περιοδείας του που ξεκίνησε το 2018, γιορτάζοντας έτσι τα 30 (και ένα) χρόνια από την κυκλοφορία του πιο αγαπημένου άλμπουμ των Queensryche “Operation: Mindcrime”. Πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις. Μια στη Θεσσαλονίκη και μια στη Αθήνα, οι οποίες πραγματικά σάρωσαν. Το “Operation: Mindcrime” είναι μέσα στα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Έχει κερδίσει τη θέση που του αξίζει και παραμένει φάρος για τους απανταχού μεταλλάδες. Δεν θα αναλύσω τα του άλμπουμ, καθώς το έχω ήδη κάνει στα δέκα καλύτερα άλμπουμ.. Το σημαντικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως ζήσαμε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της φωνής αυτού του καλλιτέχνη. Τα εγκεφαλικά ξεκίνησαν από το soundcheck (ναι, είχαμε την τύχη να το παρακολουθήσουμε), μετά ήρθε η συνέντευξη (η αύρα που εκπέμπει είναι μαγική), για να καταλήξει να στραβώσει εντελώς το σαγόνι (είπαμε, έχουμε και μια άλφα-βήτα ηλικία – σ.δ.π: πήρε τηλέφωνο ο Βασιλόπουλος και απειλεί με μηνύσεις), όταν κάπου μετά τις δέκα και μισή ανέβηκε στη σκηνή.
 
tate1923
   Το Gagarin είχε γεμίσει από νωρίς, ο κόσμος έπαιρνε την θέση του για να παρακολουθήσει το αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς. Οι Illusory ξεκίνησαν τη γιορτή ακριβώς στις εννέα και μας απέδειξαν για άλλη μια φορά τις δυνατότητές τους. Είναι επικοινωνιακοί, παίζουν γερά και με πάθος και πραγματικά πετούσαν στα σύννεφα, καθώς ο Tate και οι Queensryche ανήκουν στις μεγαλύτερες επιρροές τους. Αρκεί μια βόλτα από το youtube, όπου ο Δημήτρης παλιότερα έχει κάνει διασκευή στο “Someone Else?” και για όσους τους παρακολουθούν χρόνια, ξέρουν και έχουν ακούσει το “The Needle Lies” σε κάποιες συναυλίες τους. Ήταν εξαιρετικοί, ο κόσμος το διασκέδαζε και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τραγουδούσαν μαζί τους. Απολαυστικό το setlist και συναισθηματικά φορτισμένο το τελείωμα, καθώς στο “Ivory Tower” στο τέλος του τραγουδιού, έγιναν μια αλυσίδα γύρω από το Γιώργο που έπαιζε πλήκτρα.

Setlist: In The Beginning (intro), A New Beginning, Bleak, Odd-Y-Sea, Pale Moonlight, Dreamshade, Insangel, Ivory Tower
 
tate1924
   Μετά επικράτησε ηρεμία και ανασυγκρότηση δυνάμεων, καθώς ο Σκωτσέζος (μεγάλη μορφή) tour manager και το crew του Tate έκαναν τον καθιερωμένο έλεγχο, για να είναι όλα στην εντέλεια.

   Κάπου στις δέκα και μισή ανεβαίνουν με φόρα στη σκηνή οι μουσικοί του Tate, όλοι τριαντάρηδες (σχεδόν), με τη φλόγα και το πάθος να ρέει σε όλη τη σκηνή. Μαζί του είχε και το γνωστό drummer Felix Bohnke (Avantasia, Edguy, Gus G.). Οι πρώτες νότες από το “Anarchy-X” ξεκινούν και εμείς παίρνουμε βαθιές ανάσες και ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στο σκληρό του μυαλού μας, για να καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια τον κυκλώνα που θα μας παρασύρει.
 
tate1925
   Ο Tate βγαίνει και οι φωνές και το δυνατό χειροκρότημα αποδεικνύουν πως μας έχει λείψει πάρα μα πάρα πολύ. Δεν έχει περάσει ούτε μέρα από τότε που μας έκλεψε την καρδιά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη φωνή του. Εξακολουθεί να αναστατώνει, να γεμίζει συναισθήματα τις καρδιές μας. Με το ”Revolution Calling” το Gagarin ενώνεται και γίνεται μια τεράστια χορωδία, που αγκαλιάζει τη φωνή του Tate. Ήταν εκπληκτικό το συναίσθημα που βίωνες καθώς ένοιωθες την πώρωση τη δική σου αλλά και του κόσμου γύρω σου τόσο έντονα. Ο Tate σίγουρα το πήρε το μήνυμα και πιστεύω πως δεν θα κάνει το «λάθος» να αργήσει να μας ξαναέρθει.

   Όταν δε άρχισαν οι πρώτες νότες από τον ύμνο “I Don't Believe In Love” και ο Tate ξεκίνησε να τραγουδά… “I awoke on impact, under surveillance from the camera eye, searching high and low”… σεισμός πεντακοσίων ρίχτερ στο Gagarin! Η γιορτή για την επέτειο από την κυκλοφορία του “Operation: Mindcrime” ήταν μαγική. Οι παλιοί ζήσαμε το όνειρο, ενώ τα νέα παιδιά που άκουσαν πολλά χρόνια αργότερα το άλμπουμ εμπέδωσαν την καταλυτική του ενέργεια. Αυτή η βραδιά θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες μας όλων μας! Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Η διοργάνωση ήταν υποδειγματική και μπράβο στους διοργανωτές.
 
tate1926

   Όσο για τον star της βραδιάς, τον Geoff… Σε ευχαριστούμε για τα νέα σκιρτήματα και σε περιμένουμε ξανά σύντομα!

Suite Sister Mary Ζαρακοβίτη
Φωτό: Εβελίνα Γερακίτη

Setlist
I Remember Now
Anarchy-X
Revolution Calling
Operation: Mindcrime
Speak
Spreading The Disease
The Mission
Suite Sister Mary
The Needle Lies
Electric Requiem
Breaking The Silence
I Don't Believe In Love
Waiting For 22
My Empty Room
Eyes Of A Stranger
Best I Can
Empire
Silent Lucidity
Jet City Woman
 
tate1927
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες