Συναυλίες

Gentihaa, Dimlight, Warship LiVE @ Temple

 
   Οι Gentihaa γιορτάζουν. Το πρώτο παιδί τους κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και η επόμενη κίνηση ήταν να παρουσιαστεί στη σκηνή. LiVE στο Temple λοιπόν και το συγκρότημα εμφανίστηκε παρέα με τους Dimlight και τους Warship. Οι οποίοι Warship άνοιξαν λίγο μετά τις εννέα και μισή. Μέταλ και Ροκ και riff και διάφορα θεματικά και τρεις άνθρωποι πάνω στη σκηνή, που έπαιξαν τίμια και έδωσαν δείγματα της δουλειάς τους. Ο Κάπτεν Ντρίκος προλογίζει κάθε κομμάτι και στη συνέχεια μπούκα και γκάζια και βίρα για το επόμενο μπάρκο. Άρτι αφιχθείς στο σχήμα ο μπασίστας Μάνος Ζερβός. Υπολογίστε και ένα ντράμερ, ο οποίος το ζούσε κάθε στιγμή το LiVE και έχετε ένα συγκρότημα που αγαπά αυτό που κάνει και το βγάζει άνετα προς τα έξω.
 
warship1945

   Dimlight. Τους (παρ)ακολουθώ πολλά χρόνια και χαίρομαι κάθε φορά που μαθαίνω κάτι για κείνους. Συναυλίες στο εξωτερικό, δυναμική δισκογραφική παρουσία και μία από τις πιο ενεργές μπάντες της χώρας μας. Απίστευτο ξύλο, μπλαστίδια, η σκιά των Paradise Lost που στέκει υπερήφανη στο πίσω μέρος του σκηνικού και πολλά ειλικρινή ευχαριστώ κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους. Ο ήρωας πίσω από το drumkit φοράει τα ακουστικά του, ακούει κλικ και οδηγεί γκρουπ και προ-ηχογραφημένα. Τα παιδία στέκονται πολύ υψηλά εκτελεστικά και πωρώνονται τρελά με τη μουσική τους. Η Mora παρακινεί να έλθει ο κόσμος πιο κοντά στη σκηνή και να χτυπηθεί περισσότερο. Οι φωνές αναμιγνύονται και δημιουργούν εξαιρετικής ποιότητας φασαρία. Να τους δούμε και μόνους του και σύντομα. Γίνεται;
 
dimlight1945
   Η ώρα έχει φτάσει για τους Gentihaa πλέον. Παρεμπιπτόντως, το γνωρίζετε ότι αν γκουγκλάρετε τη λέξη Gentihaa δεν βγαίνει ΤΙΠΟΤΕ άλλο πέρα από ό,τι αφορά τη μπάντα; Καλό; Εννοείται! Στολάρες λοιπόν, make up και η μουσική των παιδιών από το ντεμπούτο τους “Reverse Entropy”. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τα δύο ονειρικά βράδια με τους Dimmu Borgir και την καλύτερη των διαθέσεων, τα παιδιά κατέλαβαν τη σκηνή και δεν άφησαν κανένα θεατή παραπονεμένο. Υψηλότατων προδιαγραφών απόδοση, φοβερό show και κάτι που κρατήσαμε σαν έκπληξη, η συμμετοχή της τραγουδίστριας των Dimlight επί σκηνής στο “Command”. Το ζέσταναν για τα καλά το συγκεκριμένο βράδυ τα παιδιά, το φόρτωσαν όσο έπρεπε και μας έδειξαν ότι είναι πλασμένα για σπουδαία πράγματα. Ελπίζω να ακούσουμε καλά νέα σύντομα. Ξέρω ότι ετοιμάζουν διάφορα, αλλά θα επανέλθουμε όταν θα είναι ανακοινώσιμα.
 
gentihaa1945
   Όσον αφορά τα «υπόλοιπα» τώρα… Δυστυχώς ο κόσμος ήταν για ακόμα μία φορά ο παράγοντας που δημιούργησε την παραφωνία. Είναι κρίμα να έχουμε περιορισμένη προσέλευση σε μία συναυλία με τρία σχήματα και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο «απέναντι». Να γίνω κακός; Ναι, να γίνω. Θέλετε να συνεχίσετε να γκρινιάζετε; Ότι «Δεν έρχονται» οι τάδε και οι δείνα; Και τα δικά μας παιδιά; Οι δικές μας μπαντάρες; Θέλετε να δαπανάτε τα χρήματά σας σε «εναλλακτικούς» τρόπους διασκέδασης; Μαγκιά σας, αλλά μετά μην παραπονιέστε… Γιατί, απλούστατα, καταντάτε παρωδία. Συνάντησα δύο παιδιά στο Temple, τα οποία μάλιστα παίζουν και σε Μέταλ συγκροτήματα και μου έκανε ό,τι καλύτερο όταν μου είπαν ότι ήλθαν επειδή ήθελαν «να πάνε κάπου». Αυτό μάλιστα, αυτό είναι το υγιές. Α… και για εκείνους που θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές και θα πουν «Τι, μιλάς κι εσύ, που πήγες τσάμπα»; Αγαπημένοι φίλοι και φίλες. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει στη θέση μου την επόμενη φορά. Αρκεί να δεσμευτεί ότι θα γράψει, ναι; Για να βλέπω χέρια… Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν!

Κώστας Κούλης
 
gentihaa1946
 
Joomla Social by OrdaSoft!