Συναυλίες

Fortress Under Siege, Erase @ The Crow Club, 14-2-2015

 
   Είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό το ολοκαίνουργιο άλμπουμ των Fortress Under Siege, “Phoenix Rising”… Όταν μάθαμε ότι θα παρουσιάσουν τη φρέσκια δουλειά τους στο Crow, όταν μάθαμε ότι ο Μπαλακάκης κατεβαίνει από Γηραιά Αλβιόνα για να τραγουδήσει, όταν μάθαμε ότι συμμετέχουν και οι Erase… Ε, πόσα να μάθουμε πια; Η ουσία είναι η μουσική και – εν προκειμένω – η μουσική δαμεί και γέρνει… ή κάπως έτσι…
 
erase1
   Οι Erase ξεκινούν και αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για Μέταλ που αγαπά την ταυτότητα και το παρελθόν του, κάτι που φάνηκε περίτρανα από το μοτίβο και το στήσιμο καθώς και τις διασκευές. Παίζοντα κομμάτια από το ομώνυμο ΕΡ τους και έχοντας έναν πραγματικά καλό ήχο – στα τύμπανα ιδίως είχαμε να κάνουμε με ένα πλέον ερωτεύσιμο είδος – παρέα τους, μας έκαναν να φωνάξουμε, να γκαρίξουμε, να θυμηθούμε, ακόμα και να περηφανευτούμε για τις «καταβολές» μας.

   Εκκωφαντικά τα σόλο στις κιθάρες, αγνός ο ενθουσιασμός και θανατηφόρες οι ατάκες (συνάδουν με τα riff να υποθέσω, παίδες;), ζέσταναν τον κόσμο και έδειξαν πως η βραδιά θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Θα σταθώ, ας μου επιτραπεί από όλους σας, στον επίλογο του σετ των κυρίων από τους Erase, όταν μας είπαν ότι θα παίξουν το “Reign Of Fire” των Armored Saint. Νομίζω ότι κατάφερα να ξελαρυγγιαστώ πριν καν ξεκινήσει το πρώτο κουπλέ… Δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ τόσο κοντά μας το 1991…
 
erase21
   Μετά το πολύ καλό set των Erase, ανέβηκαν στη σκηνή οι Fortress Under Siege. Ο κόσμος, ζεστός πια, άρχισε να προχωράει πιο μπροστά για να γίνει ένα με την μπάντα.
 
fortress2
   Πρώτη εμφάνιση με Μπαλακάκη στα φωνητικά, νέο άλμπουμ… Μάθαμε ότι θα γυρίσουν και videoclip αυτές τις μέρες (όχι που δεν θα το ξεφούρνιζα το μυστικό). Η μπάντα βρίσκεται δηλαδή σε πλήρη κίνηση και ρυθμό.

   Είχα πει και στο review του cd τους ότι δεν ήξερα τη προηγούμενη τους δουλειά, σήμερα λοιπόν θα έπαιρνα μια γεμάτη δόση. Μια αναδρομή στο “The Mortal Flesh Of Love” και το “Phoenix Rising”, να θυμηθούν οι παλιοί και να αγαπήσουν οι νέοι τους φαν που, από ότι είδα, ήταν αρκετοί.

   Δυναμικό ξεκίνημα με τον Άλεξ στα καλύτερά του, να σπέρνει άγρια και να μας στέλνει για άλλη μια φορά αδιάβαστους. Μετά το intro μπήκαν στο "Hate What We Like", κατηφόρισαν στο "Last Temptation", στο "Don't Let Go"...
 
fotress3
   Έπαιξαν υπέροχα και για το τέλος μας είχαν ένα cover έκπληξη που πώρωσε δημιουργικά τον κόσμο, ξέρετε τώρα… Ουρλιαχτά ευχαρίστησης, headbanging και τραγούδι όλοι μαζί ή αλλιώς ξελαρύγγιασμα. Ευτυχώς την επόμενη μέρα, με λίγο τσαγάκι, είχα φωνή.

fortress1   Έχω να δηλώσω ότι το The Crow Club συναγωνίζεται στον ήχο μεγάλες μουσικές σκηνές. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και στο χώρο, έφτιαξαν μια πολύ καλύτερη, ευρύχωρη σκηνή και στον ήχο έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία. Βέβαια, όταν ηχολήπτης είναι ο μάγος Μάκης Τσελέντης, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Φανταστική βραδιά που συνεχίστηκε με υπέροχες DJ-ικές μουσικές και συζητήσεις φίλων σε ένα υπέροχο κλίμα.

Erase setlist
Metal Force, T.V. Nation, We Are The Winners, Damnation Alley (Bitch cover), The End Of Time, Like Hell, Beautiful Streets, Black Widow (Alice Cooper cover), Every Saturday Night, Reign Of Fire (Armored Saint cover)
 
Fortress Under Siege setlist
Holy Communion (Intro), Hate What We Like, Last Temptation, Don’t Let Go, Final Attempt, Gods Of War, Eyes Of A Snake, Phoenix Rising, Legacy In Stone, Whisper In The Dark, Universal Conspiracy, Eagles Fly Forever, Blind Faith Blue Valley Shadow, Queen Of The Reich (Queensryche cover – σώπα, καλέ, δεν το ξέραμε!), Faithless (Outro)

Κώστας Κούλης, Μαίρη Ζαρακοβίτη
Φωτό: Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
altogether
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!