= Epica, Jaded Star @ Fuzz, 27 Μαρτίου 2015
Συναυλίες

loogoo

Epica, Jaded Star @ Fuzz, 27 Μαρτίου 2015

 
   Θα πρέπει αρχικά να ζητήσω συγγνώμη από τους Jaded Star, αφού, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων και κάποιων έκτακτων περιστατικών, δεν κατάφερα να τους δω καθόλου. Υπόσχομαι να επανορθώσω την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν.
 
epica2015ab
   Γύρω στις δέκα και κάτι εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Ολλανδοί. Αυτό που έχω συγκρατήσει, από όλες τις φορές που τους έχω δει, είναι ότι οι Epica είναι πραγματικά μία από τις πιο καλοπροβαρισμένες μπάντες στο σύμπαν! Είναι πάντα άψογοι τεχνικά, έχουν φοβερό στήσιμο και δημιουργούν τρελό πανικό επί σκηνής. Πόσο μάλλον σε ένα γεμάτο Fuzz, που ο κόσμος έφτανε μέχρι την πόρτα έξω… Η αλήθεια είναι πως κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχουν κάνει καλύτερα Live στη χώρα μας, όταν όμως είναι τόσο καλοί τι σημασία έχει αν κάποιος θεωρεί ότι κάποτε ίσως να ήταν καλύτεροι; Καμία σημασία, ακριβώς! Οι έξι τους είναι πάντα μουσικαράδες και ξέρουν πάντα να πωρώνουν το κοινό τους.

   Με τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ τους, “The Quantum Enigma”, όπως και με παλιές και κλασσικές δουλειές τους, οι Epica δημιουργούν συγκινήσεις και πριζώνουν τον κόσμο τους να χτυπηθεί. Τα δίκασα, οι μελωδίες, τα καφρωνητικά, οι απαιτητικές ενορχηστρώσεις… Όλα αυτά αποτελούν καλές συνταγές να κάνεις χίλια άτομα να κοπανηθούν άγρια. Όταν μάλιστα παίζεις με τον αέρα και την τεχνική τους… Οι Ολλανδοί ήταν προχθές όλοι τους ιπτάμενοι και το πιο ωραίο κορίτσι σε όλο το Μέταλ, η Simone Simons, τραγούδησε υπέροχα όσο και με πάθος. Ευχαρίστησε ένα σωρό φορές, το καταδιασκέδασε και ακολούθησε την ευδαιμονισμένη τρέλα των συμπαιχτών της και του ακροατηρίου.
 
epica2015aa
   Κλασσικά ερωτηθήκαμε για το αν θέλουμε να ακούσουμε το τάδε ή το δείνα κομμάτι (διαλέξαμε το “Sensorium”), κλασσικά αφεθήκαμε να χειροκροτάμε σαν παλαβοί λίγο πριν το encore, με το εκκωφαντικό σόλο τύμπανα στο μεσοδιάστημα και την απίστευτη ατμόσφαιρα – συνδυασμό φωτισμού και ήχου. Το σχήμα είναι πραγματικός οδοστρωτήρας πάνω στη σκηνή και θα είναι καλό να διδαχθούν από αυτό όλες οι μπάντες που επιθυμούν να προκόψουν στο ιδίωμα. Θυμίζω σε όλους όσους ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ τις στιγμές που ο Coen Janssen έφυγε από τα πλήκτρα και ζώστηκε το φορητό keyboard, προκαλώντας τρελή φαγούρα στα χέρια (η οποία έφυγε μόνο μετά από παρατεταμένο χειροκρότημα)…

   Χτύπησαν το δίωρο οι Ντάτσμεν και αυτό δείχνει πόσο γουστάρουν αυτό που κάνουν και πόσο στρατευμένοι είναι στο αντικείμενό τους. Κάθε φορά που τους βλέπω με εντυπωσιάζουν. Μακάρι όλες οι μπάντες να ήταν τόσο επαγγελματικές. Οι Epica αποτελούν φάρο για το χώρο τους.
 
 
The Second Stone, The Essence Of Silence, Unleashed, Storm The Sorrow, Fools Of Damnation, Natural Corruption, Sensorium, The Obsessive Devotion, Victims Of Contingency, Cry For The Moon, Design Your Universe, Sancta Terra, Unchain Utopia, Consign To Oblivion
 
epica2015ac
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες