Συναυλίες

Diviner, Sorrowful Angels, Erase LIVE @ Κύτταρο, 21-02-2016


   Κυριακή βράδυ και είμαι χαρούμενη που θα δω για πρώτη φορά τους αγαπημένους Diviner ζωντανά, μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού δίσκου τους, που μας άφησε με τα σαγόνια ανοικτά. Η αλήθεια είναι πως σε πολλές συναντήσεις ρωτούσα το Γιάννη Παπανικολάου «Άντε, πότε θα βγει αυτός ο δίσκος«; Και μου απαντούσε «Όταν το αποτέλεσμα θα είναι το σωστό«... Όχι μόνο σωστό αλλά πραγματικά μιλάμε για μια δουλειά που αγγίζει την τελειότητα.
 
diviner421
   Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κατά πως λένε. Στο όμορφο αυτό πάρτι (διότι εορτασμός της μουσικής είναι μια συναυλία, μη γελιέστε) έδωσαν το παρόν άλλες δύο πολύ καλές Αθηναϊκές μπάντες, οι Erase και οι Sorrowful Angels. Οι πρώτοι με πιο ροκ διαπιστευτήρια και μεταλλικές σφραγίδες, οι δεύτεροι με μια έντονη «σκοτεινή» μεταλλική ψυχεδελική και μελωδική παρουσία.

   Θέλω πραγματικά να επιβραβεύσω τη συνέπεια που χαρακτήρισε όλες τις μπάντες ως προς τις ώρες εμφάνισης. Λόγω της ημέρας (Κυριακή) και με γνώμονα ότι ο κόσμος που θα μαζευτεί θα πρέπει να μπορέσει να γυρίσει στα σπίτια του νωρίς, έδειξαν σεβασμό στον πολύ κόσμο που μαζεύτηκε για να τις απολαύσει.
 
diviner423
   Οι Erase επί σκηνής δίνουν το δικό τους στίγμα και ξεκινούν το ταξίδι του κοινού στο μουσικό τους κόσμο. Σε σαράντα λεπτά μας πέρασαν στα τραγούδια τους και μας έδωσαν και μια γεύση από τη νέα τους δουλειά. Μου αρέσει το στυλάκι τους και η δυναμική που έχουν πάνω στη σκηνή.

Setlist
Every Saturday Night
We Αre Τhe Winners
Cyprus
TV Nation
New World Order
Easy Riders (το ακυκλοφόρητο που λέγαμε...)
Beautiful Streets

   Επαγγελματίες, με μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουν, «ζέσταναν» όμορφα το κοινό και παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Sorrowful Angels που έσκασαν στη σκηνή για να ανάψουν «φωτιές». Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετά χρόνια να τους ακούσω ζωντανά. Με νέο άλμπουμ στη «βαλίτσα» τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και βάλθηκαν να μας μαγέψουν. Αν τα κατάφεραν; Μα φυσικά!  Το κοινό ήταν ενεργητικό, τραγουδούσε, κοπανιόταν, πωρωνόταν. Μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και ζωντανά και ανυπομονούμε για επερχόμενες εμφανίσεις τους.

Setlist
Witchunt
Shatterbox
Immaculate disguise
Leap Οf faith
Ghosts Οf concrete
Dream Ιn Black
Suicidal Manners
Right Οf way
Shores Οf capture
Denial
 
diviner422
   Είχαμε ζεσταθεί αρκετά οπότε με το έμπα των Diviner απογειωθήκαμε! Το λάτρεψα το άλμπουμ, σχεδόν έχω αποστηθίσει τα λόγια (που είσαι, κυρία Νάκη των φιλολογικών! Τέτοια προσήλωση και όρεξη για μάθηση δεν την έχεις βιώσει από εμέ). Βέβαια δεν ήμουν η μόνη ήταν κι άλλοι «συμμαθητές» και όλοι μαζί μια τεράστια χορωδία τραγουδούσαμε σθεναρά όλους τους στίχους. Δεν μας άφησαν να ανασάνουμε, το καταγγέλλω δημόσια και χωρίς καμία επιφύλαξη. Μήδε μπύρα να πιούμε (δύσκολο να τραγουδάς και να πίνεις, σας το λέω εκ πείρας).

   Ήταν μαγεία επί σκηνής, ο Γιάννης συνέχεια με εκπλήσσει με το εύρος της φωνής του, με τρελαίνει η τραχιά βαθιά μεταλλική χροιά του, το πάθος του για τελειότητα και η βαθιά του αγάπη για το κοινό που τον έχει αγκαλιάσει τόσο ζεστά όλα αυτά τα χρόνια. Πιστός στην αγάπη του για το Dickinson, μας «παρέδωσε» στους αγαπημένους ρυθμούς του "The One You Love To Hate", του ιστορικού ντουέτου του Dickinson με τον Halford (σ. α/σ: στα Live το τραγουδούσαν παρέα με τον Tate, αλλά μας έχεις γίνει σνομπ μου φαίνεται). Αλοιφή μας έκανε.
 
diviner424
   Ο Φραγκίσκος, εγγύηση στιβαρότητας ντράμερ (λες και δεν ξέρουν Diviner και Innerwish που τον έχουν), με απίστευτη επιμονή, καταπέλτης, να δίνει ρυθμό για απίστευτο headbanging (πώς το γλίτωσα το αυχενικό ακόμα απορώ). Ηρακλής σε τρελά κέφια, να ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη. Απίστευτη σκηνική παρουσία. Θύμιος και Γιώργος στις επάλξεις και αυτοί να «στολίζουν» άγρια όλα τα τραγούδια με τις κιθάρες τους.

   Όταν πέρασαν «Out In The Abyss», που ήταν και το τελευταίο τους τραγούδι, πραγματικά απορούσα πώς πέρασε η ώρα και γιατί έφτασε το τέλος μια τόσο τέλεια βραδιά.
 
diviner425
   Όπως καταλάβατε, οι Diviner έσπειραν πανικό και θέρισαν τις εκπληκτικότερες εντυπώσεις. Ο κόσμος τους αγκάλιασε σφικτά και δύσκολα θα τους αφήσει. Τέτοια ταλέντα μας κάνουν περήφανους και ειλικρινά πιστεύω πως είναι μόνο η αρχή για αυτή τη μπάντα. Ήρθε να κατακτήσει το σύμπαν και θα το καταφέρει.   
 
Setlist
Fallen Empires
Kingdom Come
Evilizer
Riders From The East
The Legend Goes On
The One You Love To Hate
Come Into My Glory
Seven Gates
The Shadow And The Dark
Sacred War
Out In The Abyss
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
diviner426
Joomla Social by OrdaSoft!