Συναυλίες

Δημήτρης Φάκος LiVE @ Crow Live Stage

 
   Επιστροφή στη δισκογραφία, επιστροφή και στη σκηνή. Καινούργιο άλμπουμ για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Δημήτρη Φάκο, καινούργιες συνεργασίες και LiVE! Ευκαιρία για γιορτή λοιπόν και το Crow, ένα απίστευτο Λαϊβάδικο, με ακόμα πιο απίστευτο ήχο, φιλοξενεί τον Δημήτρη, τον τεράστιο κιθαρίστα και δημιουργό Άκη Τουργκογιώργη – μάλλον η συνεργασία της χρονιάς – τη σπουδαία τραγουδίστρια Τίνα Κάρλε και μία μπάντα από βιρτουόζους.

   Τη μελωδική εκκίνηση έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή μόνος του και έπαιξε δυο τραγούδια για ζέσταμα. Στη συνέχεια η ίδια αυτή σκηνή γέμισε μουσικούς και ξεκίνησε η γιορτή, που αναφέραμε πιο πάνω. Παίχτηκαν τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο, με τον θαυμάσιο τίτλο «Το Σ’ Αγαπώ Να το Λες Κάθε Μέρα», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τη MINOS/EMI, όπως και από τις δύο προηγούμενες δουλειές του Φάκου.
 
fakoscrow2114

   Ο Αντώνης Τουρκογιώργης έδειξε πόσο μεγάλος παίχτης είναι. Δεν είναι μόνο ότι έπαιξε τα άπαιχτα στα σόλο του, ήταν και ιδανικός διασκεδαστής, καθώς τραγούδησε κιόλας, βυθίζοντάς μας σε Blues ρυθμούς και βάφοντας όλο το σκηνικό στα χρώματα της εν λόγω μουσικής πρότασης. Όλοι οι μουσικοί του σχήματος έπαιξαν τουλάχιστον εντυπωσιακά, ήταν όλοι τους άψογοι και έδειξαν πως ο πήχης είναι πολύ ψηλά, όσον αφορά προθέσεις και προσδοκίες. Είναι dream team και όσοι δεν έχετε δει ακόμα, θα το διαπιστώσετε συντομότατα. Θα σταθώ μόνο στον πνευστό της ομάδας, τον Ηλία Σαμσόνοφ, ο οποίος έδωσε ένα αέρινο κλίμα στην ποιότητα της απόδοσης. Μακάρι να βάλουν στο setlist και το “Englishman In New York” την επόμενη φορά. Πολύ ωραία η επιλογή να έχουν και το “Starvation” των τεράστιων Socrates, κάτι που εκτιμήθηκε και από το κοινό.

   Η Τίνα Κάρλε έδειξε από την πρώτη στιγμή την αξία της φωνής της. Την είχαμε ακούσει στο άλμπουμ, του οποίου η παρουσίαση θα δημοσιευθεί οσονούπω, αυτό που έκανε στη σκηνή όμως… Εκπληκτική απόδοση, τρομερή φωνή και ένας άνθρωπος τόσο χαμηλών τόνων… Υπέροχη παρουσία, απ’ άκρη σ’ άκρη.
 
fakoscrow2116

   «Μία Μέρα Τη Φορά», «Καμμένο Δάσος», «Ένα Παζλ Που Αδειάζει», «Κακό Λεμόνι»… Όλα τους τραγούδια από την καινούργια δουλειά. Όλα τους ένα κι ένα. Έχω την αίσθηση πως το άλμπουμ αυτό θα κάνει τον σαματά που πρέπει. Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε για το επόμενο Live της μπάντας, προετοιμαζόμαστε για πολλές ακροάσεις και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της μουσικής και της μελωδικής της έκστασης. Στο επανιδείν λοιπόν. Καλοτάξιδοι, κύριοι!

Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη
 
fakoscrow2115
 
Joomla Social by OrdaSoft!