= Depeche Mode, Reavonettes LiVE @ Terravibe Park
Συναυλίες

loogoo

Depeche Mode, Reavonettes LiVE @ Terravibe Park

 
Depeche Mode, Reavonettes
Global Spirit Tour
Terravibe Park, 17-5-2017

   Με την ανησυχία και τα προηγούμενα κακώς πραχθέντα στο μυαλό, το ελληνικό κοινό ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης με φόβο αναβολής. Η επίσημη θέση των διοργανωτών όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο από τις πρώτες κιόλας “φωτεινές” στιγμές της ημέρας.
 
dml002
 
   Με τα σημάδια της βροχής να δυσχεραίνουν την παρουσία του κοινού στο λασπωμένο χώρο του Terravibe, οι Reavonettes, support act στην Ευρωπαϊκή Version του Global Spirit Tour, συμπυκνώθηκαν στο κέντρο της μεγάλης σκηνής που περίμενε το Main Act.Το καλλιτεχνικό ανδρόγυνο γνώρισε τη στιγμή της επιτυχίας του στον ελλαδικό χώρο με το “Love In A Trashcan” προ δωδεκαετίας και η συχνότατη αναπαραγωγή του από τους απανταχού Indie DJs της χώρας οδήγησε στο “...α...ναι” που ακούστηκε από τα στόματα των περισσότερων την ώρα που ο κος Sune Rose Wagner εκτελούσε το χαρακτηριστικό surf riff. Οι Reavonettes λειτούργησαν ως κάτι καλύτερο από την κονσερβοποιημένη μουσική των ηχείων του χώρου καθώς η αισθητική τους και η ακινητοποιημένη δραστηριοποίησή τους δεν κέρδισε πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Όμορφες διφωνίες και απλοϊκές indie μελωδικές γραμμές συνέβαλαν στην οριστικοποίηση ενός Glastonbury/Βρετανικού περιβάλλοντος και χρώματος.
 
This World Is Empty (Without You)
Observations
The Enemy
Downtown
The Heavens
With My Eyes Closed
Hallucinations
Love in a Trashcan
Aly, Walk with Me
When Night Is Almost Done
 
dml003
   To “Revolution” (The Beatles) γέμισε το βρεγμένο Terravibe και οι σαφείς αναφορές στο “The Spirit” και την επαναστατική διάθεση των πάλαι ποτέ νέων Depeche Mode ζωγράφισαν τη γραμμή της εκκίνησης. Ο ουρανός έθεσε τον εαυτό του υπηρέτη των τελουμένων και μας χάρισε ένα μεγάλο διάστημα ανυδρίας. Ένα διάστημα που ισούται με όλο το πρώτο μέρος του Setlist των δύο ταχυτήτων που επέλεξαν οι Depche Mode για τη Global Spirit Tour. Με ιδιαίτερο βάρος στο τελευταίο album, ο Dave Gahan πλημμύρισε τη σκηνή ξεσηκώνοντας όλα τα επίπεδα του διαβαθμισμένου κοινού. Ο μόνος τρόπος άλλωστε για να ζήσεις αυτή την ψευδαίσθηση ισότητας ως μέρος του κοινού είναι η υπέρμετρη δοτικότητα των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στην σκηνή. Με πάθος 18χρονου και ζηλευτή φωνητική σταθερότητα ο Frontman των Depeche Mode μετέδωσε τα νέα τραγούδια τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
   Ο επαγγελματισμός της παραγωγής θεωρείτο αυτονόητος και η οπτικοακουστική απόλαυση αναμενόμενη. Η ίδια η βιωματική προσέγγισή της βέβαια ξεπέρασε κατά πολύ τα προσδοκώμενα, αλλά και την αντίστοιχη μνήμη των προηγούμενων επισκέψεων. Η σταδιακή ανύψωση της διάθεσης και οι όμορφες μελωδικές προσεγγίσεις του Martin Gore βρήκαν την κορύφωσή τους στο “Enjoy The Silence”, που λειτούργησε σαν το πρώτο μεγάλο “μαξιλαράκι” ανάπαυσης της συνείδησης και της σωματικής κούρασης, που επέφερε η επίσκεψη του Terravibe κάτω από τις καιρικές αυτές συνθήκες.
 
dml004
 
   Τα περιστασιακά διαλείμματα του Dave Gahan, που αυτόματα σημαίνουν δράση για τον έτερο υπεύθυνο για αυτό που είναι οι Depeche Mode όλες αυτές τις δεκαετίες, μάλλον θεωρούνται και διαλείμματα για το κοινό, καθώς η δυναμική της φωνής του Martin Gore κρίνεται κατάλληλη για τις πιο “συναισθηματικές” στιγμές του Setlist, όπως είναι η πιανιστική εκτέλεση του “Question Of Lust” αλλά και το “Somebody”.
 
   Μια εξαιρετική εμφάνιση που ξέπλυνε τα φαντάσματα του παρελθόντος αλλά και τους όποιους προβληματισμούς περί ποιοτικής αναπαραγωγής των ύμνων που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Depeche Mode. Η έκπληξη της περιοδείας που αφορά στο “Heroes” του David Bowie, αν και περιελάμβανε την playback εκτέλεση του rhythm section κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ήταν σίγουρα μέσα στα Highlights της βραδιάς που βρήκε την κορύφωσή της ασφαλώς στο “Personal Jesus”.
 
   Καλώς να μας ξανάρθετε!

Δημήτρης Μπάρμπας
 
Going Backwards
So Much Love
Barrel of a Gun
A Pain That I'm Used To
Corrupt
In Your Room
World in My Eyes
Cover Me
Home
A Question of Lust
Poison Heart
Where's the Revolution
Wrong
Everything Counts
Stripped
Enjoy the Silence
Never Let Me Down Again
Encore:
Somebody
Walking in My Shoes
Heroes (David Bowie cover)
I Feel You
Personal Jesus
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες