= Dare, Side Effects LiVE @ The Crow Club
Συναυλίες

loogoo

Dare, Side Effects LiVE @ The Crow Club

 
   Κι ενώ όλη η Αθήνα γιόρταζε τον Άγιο Πατρίκιο και τον εκχριστιανισμό της Ιρλανδίας, πήραμε το δρόμο προς το Crow, σκεπτόμενοι το πόσο μεγάλο καλλιτεχνικό θάρρος θέλει να φέρνεις έναν AOR θρύλο στη χώρα μας δύο φορές μέσα σε δεκατρείς μήνες. Ένα θάρρος το οποίο έχει ανταμειφθεί πολλάκις από όλους εκείνους που θέλησαν να δουν κατάματα τους ήρωες της εφηβείας τους. Αυτή τη φορά η ανταπόκριση των διψασμένων είχε κάτι από υπέρ-ενυδάτωση.
 
dare255
 
   Οι Side Effects βρέθηκαν να ζεσταίνουν ελάχιστους. Ίσως φίλους, γνωστούς και εργαζόμενους. Αν αυτό στα μάτια του αναγνώστη μοιάζει σαν αρνητικό σχόλιο για τη μπάντα, τότε μπορεί απλά να το δει από την σωστή οπτική. Αυτή που θέλει το ελληνικό κοινό να προσβάλλει με τη νοοτροπία του εκείνους που καλούνται να υποστηρίξουν το ρόλο του “Θα ‘χει και support”; Μια ελληνική μπάντα που κάνει πολύ καλά αυτό που έχει επιλέξει να κάνει. Μπορεί εμένα προσωπικά να μην με αφορά ένα μουσικό σύνολο που καθρεφτίζει λεπτομερέστατα τις επιρροές του, αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος άφθονος εν έτει 2018 για συγκροτήματα αναβίωσης μουσικών σκηνών του παρελθόντος, που έχουν ακόμα τους εκπροσώπους τους εν ενεργεία. Οι Side Effects είναι καταπληκτικοί μιμητές των Maiden της δεκαετίας του '80. Είναι εκπληκτικοί στην απόδοση των δικών τους κομματιών και καλοκουρδισμένοι σε όλους τους τομείς, με τα παράλληλα solo και τις φωνητικές μελωδίες να ξεθάβουν όποια νοσταλγική διάθεση κρύβεις για την εποχή που ο Dickinson συναντούσε το πεπρωμένο του μέσα από τους στίχους του “Somewhere In Time”. Η διασκευή των παιδιών στο “I Might Lie” του Andy Taylor μπορεί να αποτέλεσε τη μόνη γεφύρωση με τους Headliners Dare, αλλά η εκτέλεσή της πρόδωσε το ότι οι Side Effects είναι ταγμένοι αλλού.
 
   O Darren Wharton κλήθηκε άλλη μια φορά να εμφανιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό. Η οποιαδήποτε ανακοίνωση περί επετειακού live και αλλαγής setlist δεν θα μπορούσε να έχει απόλυτη εγκυρότητα την ώρα που οι Dare έχουν μια περιορισμένη δισκογραφική ιστορία, δυσανάλογη των ετών ύπαρξής τους και ταυτόχρονα τόσα πολλά hits για την AOR σκηνή, που δεν μπορείς να τους γυρίσεις την πλάτη σε μια Live εμφάνιση. Το αποτέλεσμα λοιπόν της σύγκρισης του περσινού και του φετινού συνόλου των τραγουδιών ήθελε τα 18 τραγούδια του 2017 να γίνουν 19 με την προσθήκη του ‘Silent Hills’. Η αλάνθαστη φωνή του Darren και η ηγετική παρουσία του Vinny Burns (κιθάρα) αποτυπώνουν στο ακέραιο αυτή την πορεία του συγκροτήματος μέσα στα χρόνια και την έκπληξη των πάντων με το ήδη κατασταλαγμένο στην συνείδηση των οπαδών “Sacred Ground”.
 
   Δυστυχώς το ελληνικό κοινό δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να γεμίσει πάλι το The Crow. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει ούτε το προφανές και να τιμήσει μια μπάντα που του φέρθηκε πολύ όμορφα κάποιους μήνες πριν και να σταθεί έστω κοντά στα περσινά νούμερα προσέλευσης. Αυτό το γεγονός όμως δεν έμελε να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την επαγγελματικότητα των Dare επί σκηνής. Με την ανακοίνωση για μια “νέα” κυκλοφορία / επαναηχογράφηση του “Out Of The Silence”, ήρθαν παρέα τα “Abandon” , “Into The Fire”, “Raindance”, “King Of Spades” και “Heartbreaker” να λειτουργούν σαν προάγγελος των νέων αυτών εκτελέσεων. Μια κίνηση που κρατά ζωντανή τη μπάντα υποβασταζόμενη από το δοξασμένο παρελθόν.
 
   Όπως άλλωστε είχαμε διαπιστώσει και πέρσι τέτοια εποχή οι Dare του σήμερα έχουν ουσιαστική σκηνική ύπαρξη με ένα αέρα ωριμότητας που ξεπροβάλει δειλά από το μόνιμα ανοιχτό πουκάμισο του Darren, ο οποίος δεν ξεχνά ποτέ να αφιερώσει το “Emerald” στο Phil Lynnott, συνοδοιπόρο του και καλλιτεχνικό του ευεργέτη στις αρχές των 80's.
 
   Ήταν μια ακόμη όμορφη βραδιά, μπροστά σε μια απόλυτα σεβαστή φυσιογνωμία και σε ένα σεβαστό σύνολο μουσικών. Το ρίσκο της επανάκτησης άνθισε και πάλι καλλιτεχνικά.
 
Dare Setlist
Sea of Roses
Storm Wind
Home
Silent Thunder
Home
I'll Hear You Pray
Every Time We Say Goodbye
Days Of Summer
On My Own
Silent Hills
Silent Thunder
Beneath the Shining Water
Where Darkness Ends
Emerald (Thin Lizzy cover)
Wings of Fire
We Don't Need a Reason
Abandon
Into the Fire
Raindance
King of Spades
Return the Heart

Δημήτρης Μπάρμπας
 
Joomla Social by OrdaSoft!