= Cradle Of Filth, W.E.B. LiVE @ Gagarin 205
Συναυλίες

loogoo

Cradle Of Filth, W.E.B. LiVE @ Gagarin 205

 
cof111
 
   Μπήκε κι ο Ιούνης ζεστός ζεστός και μαζί του έφερε και την πρώτη συναυλία του καλοκαιριού. Από νωρίς έξω απο το Gagarin, ο κόσμος περίμενε να ανοίξουν οι πόρτες για να ακούσουν την πιο οραματιστική και ιδεαλιστική μπάντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

cof105     cof105     cof103

   Κατά τις εννιά και κάτι στη σκηνή ανεβαίνουν τα δικά μας παιδιά, οι W.E.B. Η Αθηναϊκή μπάντα με το ανάλογο γοτθικό ντύσιμο παίρνει τα ηνία για να ξεκινήσει η συναυλία. Ξεκινώντας με το “Morphine For Saints”, ο κόσμος αντέδρασε δυναμικά για αυτό που θα ακολουθούσε.”Dragona”, “Ave Solaris” και γενικότερα κομμάτια από το “Tartarus”, με δυναμικό ήχο και πολλή καλή σκηνική παρουσία, απέδειξαν τα παιδιά ότι αυτό που κάνουν το αγαπάνε και το κάνουν καλά! Προς το τέλος της παρουσίας τους, ο Σάκης παίρνει το ωραιότατο ποτηράκι του κι αρχίζει να ραίνει τον κόσμο με “αίμα”… Ευτυχώς δεν ήμουν κοντά γιατί πώς να βγει στο πλύσιμο η μπογιά. Αυτό όμως είναι κάτι που τους αντιπροσωπεύει κι είναι ανάλογο με την όλη τους εικόνα. Μετά τη συνεργασία τους με τους Moonspell τους ευχόμαστε ακόμα καλύτερα πράγματα να τους συμβούν!

cof107     cof108     cof109

   Παρά την αγγλική τους καταγωγή, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στο να βγουν οι αγαπητοί μας Cradle. Με τους ήχους του “Ave Satani”, ένα ένα τα μέλη της μπάντας έπαιρναν τη θέση τους. Και τελευταίος εμφανίζεται ο κοντός (όχι ο γνωστός κοντός που ξέρουμε όλοι κι αγαπήσαμε, βλ. Dio), αλλά ο Dani Filth, ένας εξίσου κοντός, με διαφορετική όμως παρουσία στη μουσική σκηνή. Και ξεκινάμε! Θα σταθώ λίγο στο outfit, γιατί ειλικρινά ήταν σούπερ! Δερμάτινα, μακό μπλουζίτσα και καρφιά! Και μάτια… μμμ… άσπρα; Κι εννοείται το ανάλογο μακιγιάζ, για να ολοκληρωθεί η darkίλα του Dani. Αναλόγως κι οι υπόλοιποι βεβαίως βεβαίως. Και συνεχίζουμε με το Playlist. “Beneath The Howling Stars”,”Dusk And Her Embrace”, “The Death Of Love”, έκαναν ένα ολόκληρο συναυλιακό χώρο να πηγαίνει πάνω κάτω τα κεφάλια. Είπαμε, έχω αυχενικό και το αποφεύγω εγώ.

cof104
   Η κοπελιά στα πλήκτρα, Lindsay Schoolcraft, στάθηκε αντάξια στα φωνητικά, αλλά για μένα ο σούπερ ντούπερ, απίστευτος, ανεπανάληπτος κτλ κτλ, ήταν ο Richard Shaw! Παίδες, ο άνθρωπος είναι ένα θέατρο μόνος του. Πέρα από τις ικανότητές του στην κιθάρα, αυτό που τον ξεχωρίζει είναι η σκηνική του παρουσία. Συνδυάζει τη μουσική με το θεατρικό και το αποτέλεσμα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
 
   Στο encore ακούστηκαν το “The Promise Of Fever”, το αγαπημένο “Her Ghost In The Fog” και παρόλη την κούραση, οι στριγγλιές του κοντού καλά κρατούσαν. Γενικά ήταν ένα πάρα πολύ καλό live. Με πολλή καλή ανταπόκριση του κοινού και με τα δύο συγκροτήματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό!

cof106
   Και δε γίνεται να τελειώσω ένα άρθρο χωρίς να γκρινιάξω! Βρε παιδιά μου, καλά… Τι παίζει με αυτό το στρόμπο; Να μην είσαι επιληπτικός και να γίνεσαι! Λίγο λιγότερο ίσως; Δεν λέω, ωραία τα εφέ, αλλά και τα μάτια μας είναι πιο ωραία για να βλέπουμε την εκάστοτε συναυλία. Λέω εγώ τώρα…
Μέχρι την επόμενη συναυλία,
See ya round mates!
Εβελίνα Γερακίτη

Playist Cradle of Filth
Ave Satani (intro)
1. Gilded Cunt
2. Beneath the Howling Stars
3. Blackest Magick in Practice
4. Heartbreak and Seance
5. Bathory Aria: Benighted Like Usher / A Murder of Ravens in Fugue / Eyes That Witnessed Madness
6. Dusk and Her Embrace
7. The Death of Love
8. You Will Know the Lion by His Claw
A Bruise Upon the Silent Moon (intro)
9. The Promise of Fever
10. Nymphetamine (Fix)
11. Her Ghost in the Fog
12. Born in a Burial Gown
13. From the Cradle to Enslave
Blooding the Hounds of Hell (outro)
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες