Συναυλίες

Cannibal Corpse, Ancient, Dr. Living Dead LiVE @ Piraeus Academy

 
   Η ώρα είναι επτά και δεκαεπτά. Ο ευγενέστατος τύπος στην πόρτα του Piraeus Academy κάνει μία και φωνάζει σε όλους όλοι ήταν ακόμα έξω από το Venue. «Παιδιά, ξεκίνησαν»! Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ το παντός… Μια και δόθηκε η σέντρα τέτοια ώρα, είναι σίγουρο ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη και ότι θα περάσουμε καλά. Στη σκηνή βρίσκονται οι Dr. Living Dead. Οι Σουηδαίοι με τις μάσκες και το αγέρωχο στήσιμο στη σκηνή παίζουν Thrashαριστό Μέταλ και θυμίζουν όλες τις καλές στιγμές του Bay Area και της Ανατολικής Ακτής. Θα πρέπει να πω εδώ ότι το κείμενο φιλοξενεί τόσο δικά μου σχόλια όσο και του Γρηγόρη και εννοείται πως δεν θα κάνω τον κόπο να πω τίνος είναι ποια, μια και μόνη σημασία έχει να μάθετε τι έγινε εκείνο το βράδυ. Και μετά τον αναχρονισμό… τα γεγονότα.
 
cannibal1978
   Απίστευτη Thrash μπάντα με εξίσου απίστευτη ενέργεια πάνω στην σκηνή (μου θύμιζαν αρκετά Pantera στις κινήσεις τους τα μέλη). Ήταν όλη την ώρα πέρα δώθε και στο τρέξιμο. Κάποια ωραία στιγμιότυπα που απολαύσαμε… Τζάμαραν εισαγωγές κομματιών και τα έκοβαν, σε φάση «Χαβαλές με τον κόσμο». “Painkiller”, “2 minutes to midnight” κ.α. Σε κάποια στιγμή μέλος του crew τους έφερε μια καρέκλα στην σκηνή… Έκατσε ο τραγουδιστής τους, του άνοιξε μπύρα και ήπιε, του έκανε μασάζ για λίγο και τον σκούπισε με μια πετσέτα. Να μην ξεχάσω κι αυτό… Ο Dr. Toxic, ο κιθαρίστας της μπάντας, κατεβαίνει στο κοινό και όσο παίζει, ο κόσμος «κυκλώνει» moshικά γύρω του.
 
cannibal1998
 
cannibal1996
   Οι Νορβηγοί Ancient είναι παλιές καραβάνες στο χώρο. Κοντά τριάντα χρόνια κάφρικης υπόστασης, με μισή ντουζίνα άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Μελωδική Black Metal, me πολύ καλή μουσική τους, αν και από ένα σημείο και μετά είχα την εντύπωση ότι άκουγα σχεδόν το ίδιο σε πολλά κομμάτια. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το συγκρότημα έχει το δικό του στίγμα. Οι κιθαρίστες έκαναν headbanging, ο Zel φορούσε καρφιά παντού και το σετ ξεκίνησε με μία ανατριχιαστικά ανατριχιαστική εισαγωγή, η οποία έφερνε λίγο σε ambient καταστάσεις. Στο τέλος μάλιστα ο Zel πήρε μια δάδα με φωτιά, “έφτυσε” πετρέλαιο και δημιούργησε φλόγα. Θα έλεγε κανείς πως αυτή η διαφοροποίηση στο μοτίβο ήταν ό,τι πρέπει για να κάνει τον κόσμο να αδημονεί έτι περισσότερον για τους Αμερικανούς.
 
cannibal1989
Svartalvheim, Trumps of an Archangel, Land of the Dead, Beyond the Blood Moon, Prophecy of Gehenna, The Draining, A Mad Blood Scenario, On Blackest Wings, The Cainian Chronicle, Part II: Lilith's Embrace, Rape the Children of Abel, Trolltaar, Eerily Howling Winds, 13 Candles
 
cannibal1990
 
cannibal1991
   Cannibal Corpse. Μια συναυλία – μια συζήτηση… Απίστευτο θέαμα, κτηνώδης εμφάνιση! Πολλά moshpit, ξύλο φουλ, stage-diving (δεν πηδούσαν από τη σκηνή, απλά τους σήκωναν από το κοινό), είδαμε και μία κυρία, η οποία φλάσαρε κατά τη διάρκεια του LiVE (o Γρηγόρης ήθελε να γράψουμε ότι «Είδαμε βυζιά από μια τύπισσα που σήκωσε στους ώμους του κάποιος», του εξήγησα όμως ότι δεν γίνεται να γράψεις «βυζιά» στο διαδίκτυο)! Απίστευτος ήχος από τα θεριά, δυναμισμός στο κόκκινο… Ξεκίνησαν το σετ τους με τα μπούνια, χωρίς εισαγωγές, χωρίς πολλά πολλά. Απλά μπήκαν, κατέλαβαν στη σκηνή και ξεκίνησαν. Στις παύσεις τους ο George Fisher μοίραζε συνεχώς μπουκαλάκια με νερό στο κοινό, έκανε πλάκες συνέχεια… Πολύ κουλ τύπος! Αυτός ο σβέρκος του πάλι… Δεν σταμάτησε να περιστρέφεται σε όλο το λάιβ… Οι Cannibal Corpse έπαιξαν όπως κάποιοι θα μπορούσαν να είχαν ανίερα ονειρευτεί. Έχουν τη στόφα μεγάλης μπάντας, παίζουν τα μπουλντοζέ θέματά τους με το δικό τους τρόπο και θα χαίρουν πάντα της εκτίμησής μας. Γιατί το κάνουν κέφι. Εξαιρετική περίπτωση χαλύβδινης τριανδρίας, μοναδική κατάσταση Μέταλ μαυρονείρωξης.

Κώστας Κούλης, Γρηγόρης Μπάκος
Φωτό: Γρηγόρης Μπάκος
 
cannibal1995
 
cannibal1993
Joomla Social by OrdaSoft!