Συναυλίες

Calexico, Blind Pilot 01-12-2012 Live @ Fuzz Live, Αθήνα

calexicotopMG 7653 copy1

   calexicoMG 7629 copy1Ο χώρος του Fuzz σταδιακά μέχρι την εμφάνιση των Calexico γέμισε εντελώς, αφού ως γνωστό τα εισιτήρια της συναυλίας είχαν εξαντληθεί. Εντάξει δεν είναι και κάτι περίεργο μιας και ο κόσμος εδώ αγαπάει αυτόν τον ιδιαίτερο εξωτικό ήχο.

   Μόλις 5 λεπτά μετά τις 9.00 ανέβηκαν στη σκηνή οι Αμερικανοί Blind Pilot οι οποίοι αποτέλεσαν μια ιδανική εισαγωγή για την εμφάνιση των Calexico, μιας και ο ήχος τους που αναλύεται σε κιθάρα, τύμπανα, τρομπέτα, κοντραμπάσο, μπάντζο, σαφώς συγγενεύει. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θερμή και το πρόγραμμά τους διήρκησε έως τις 9.45 περίπου.

   Οι Calexico βγήκαν στις 22.05 μέσα σε γενικό ενθουσιασμό. Ο κόσμος τους αγαπάει γιατί η μουσική τους, αυτό το μουσικό κράμα που σφυρηλατείται στην έρημο που ενώνει φυσικά και χωρίζει τεχνητά δύο χώρες και πολιτισμούς, σε παρασέρνει σε ένα διασυνοριακό ταξίδι τουριστική θέση.

   Συντροφιά με τις γνωστές μελωδίες των "stray”, “inspiracion”, “minas de cobre”, “guerro canelo”, “alone again or”, αλλά και με πιο πρόσφατα “epic”, “splitter”, “maybe on Monday”, το κοινό διασκέδασε και αποθέωσε τη μπάντα. Η πολυφωνία των οργάνων δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα καθ’όλη τη διάρκεια αλλά η πρώτη έκπληξη ήρθε με την πρώτη καληνύχτα στις 23.25 (αν είναι δυνατόν, όλοι κοιτάχτηκαν). Επανήλθαν βέβαια έπειτα και από την παρότρυνση του κοινού. Από τη μια η τελευταία μέρα της περιοδείας τους για τη φετινή χρονιά και από την άλλη ήταν και τα γενέθλια του μπασίστα (μπαλόνια και τραγουδάκι - ...να ζησεις αλλά ελληνικά). Στη σκηνή ανέβηκαν και οι Blind Pilot για την ερμηνία του “for your love” (Yardbirds). Στις 23.45 ήρθε το δεύτερο αντίο αλλά και πάλι ο κόσμος δεν είχε χορτάσει και τους ζητούσε να επιστρέψουν, οπότε ξανά πίσω για ένα τελευταίο “The Vanishing Mind".
 
Aνταπόκριση, Φωτογραφίες : Σωτήρης Μαράντος
calexicoMG 7542 copy1
Joomla Social by OrdaSoft!