Συναυλίες

Bonobo @ Βοτανικός, 13-09-2013

 P1130957
   Μπορεί το καλοκαίρι να έχει περάσει και να αρχίζει να μας πιάνει μία μελαγχολία σαν αυτή που φέρνει το φθινόπωρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου έχουν λήψη αρκετά πράγματα τα οποία δεν έχουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Ένα από τα πολύ σημαντικά είναι τα live που τόσο πολύ λατρεύω να πηγαίνω και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για live εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως ο Bonobo που δύσκολα πλέον έχεις την δυνατότητα να παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.
 
P1130873   Με αρκετή ανυπομονησία και με μεγάλη προσμονή έφτασα περίπου στις 10 το βράδυ έξω από τον Βοτανικό. Μόλις είδα τις σιδερένιες μπαριέρες και την ουρά που υπήρχε να φτάνει μέχρι τον δρόμο, ένιωσα τον ενθουσιασμό να με καταβάλει κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο όταν εισήλθα στον χώρο του Βοτανικού και αντίκρισα το stage όπου ο Kill Emil έπαιζε τα όμορφα breakbeats του. Σαν να είμαι στο σπίτι μου σκέφτηκα και θυμήθηκα όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που έχω περάσει σε όλα τα live που έχω πάει.
 
P1130860   Ας αφήσουμε όμως τις γλυκανάλατες αναμνήσεις μου και ας μπούμε στο ψητό. Μία ωρίτσα περίπου έπαιξε τα breakbeat του ο Kill Emil δημιουργώντας μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, κάνοντας την αναμονή για τον Βρετανό μουσικό πιο ανώδυνη. Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο Simon Green επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή την φορά στο απόγειο της καριέρας του, μετρώντας ακόμη 3 άλμπουμ στο δυναμικό του και έχοντας πλέον μαζί του μία full μπάνμτα με πλήκτρα, πνευστά, ντράμς, κιθάρα, γυναικεία φωνητικά αλλά και το μπάσο το οποίο έχει αναλάβει να παίζει ο ίδιος, παράλληλα με την επιμέλεια της μουσικής στα αγαπημένα του μηχανήματα.
 
P1130903   Κάπως έτσι λοιπόν και με αυτές τις σκέψεις το ρολόι έδειξε 11 και ο Bonobo μαζί με τον πληκτρά και τον ντραμίστα εμφανίζονται στην σκηνή για ένα φοβερό intro με το κομμάτι “Cirrus” από το νέο του άλμπουμ “North Borders”, ενώ οι μουσικές από το “Sapphire”, που ακολούθησε αμέσως μετά,βρήκε το κοινό να κουνιέται στο ρυθμό της ταξιδιάρικης μουσικής του Βρεατανού. Κάπου εδώ εμφανίζεται και η υπόλοιπη μπάντα στην σκηνή, μαζί της και η Szjerdene που με τα απίστευτα φωνητικά της έδωσε μία άλλη γεύση στους downtempo ήχους του Bonobo. Δεν μπορούσε όμως να αφήσει το set list χωρίς τα “Stay The Same”, “Kiara” και “Kong”, κομμάτια που έχουν χαρακτηρίσει την μουσική του όπως είναι σήμερα.
 
P1130950   Τα τραγούδια διαδέχονταν το ένα το άλλο με τον Βonobo να παίζει με τα samples και παράλληλα να δείχνει τις ικανότητές του και στο μπάσο. Κομμάτια από τα παλιά του άλμπουμ όπως “Nightlife” και “Recurring” διαδέχονταν τα νέα “Emkay” και “Transits” χωρίς όμως το κοινό να δείχνει να πτοείται για το αν αναγνώριζε το κομμάτι ή όχι. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επιλογή των πνευστών που είχε κάνει ο Bonobo που χρησιμοποίησε μέχρι και κλαρίνο. Αποκορύφωμα για μένα στην βραδιά ήταν το πολύ ρυθμικό “We Could Forever” με το φλάουτο να βάζει την τελική πινελιά στο κομμάτι. Κάπου εδώ λοιπόν και με το “Know You” o Bonobo μας χαιρετά παρουσιάζοντας έναν έναν την μπάντα του. Οι φωνές όμως του κοινού θα τον επαναφέρουν στην σκηνή για δύο ακόμη κομμάτια(“Keeper” και “Pieces”), τα οποία έδωσαν έναν πιο χαλαρό ρυθμό στην βραδιά με τα γλυκά φωνητικά της Szjerdene να πρωταγωνιστούν.
 
   Κάπου εδώ τελείωσε μία πανέμορφη βραδιά στο Βοτανικό που όσοι παρευρέθησαν θα θυμούνται. Όμορφες στιγμές, με όμορφα πρόσωπα και σαγηνευτικές μουσικές. Τι άλλο καλύτερο να κρατήσεις από μία συναυλία;
 
Γιώργος Γκουγκούδης
 
Set List
Cirrus
Sapphire
Towers
Stay The Same
Kiara
Ten Tigers
Kong
Ketto
Emkay
First Fires
Nightlite
Recurring
We Could Forever
El Toro
Transits
Know You
----------------------
Keeper
Pieces
Joomla Social by OrdaSoft!