Συναυλίες

loogoo

Γιάννης Αγγελάκας @ Block 33 Club, 24-11-2013


aggelakas2    Ο Γιάννης Αγγελάκας, μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη, τον Στάθη Αραμπατζή και τον Χρήστο Χαρμπίλα πραγματοποίησαν δύο εμφανίσεις στο Club του Block 33 στη Θεσσαλονίκη, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα είχε τίτλο “Από τις Τρύπες στη Γελαστή Ανηφόρα, μια ίσια γραμμή σ’ ένα βρώμικο χαρτί”. Τις εμφανίσεις αυτές τις περίμεναν όλοι με ανυπομονησία, μιας και ήταν εξ αναβολής από τον Σεπτέμβρη, λόγω τενοντίτιδας του Στάθη Αραμπατζή. Την εμφάνιση της Κυριακής 24 Νοεμβρίου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε.
 
aggelakas6   Γύρω στις 22:20 άρχισαν να εμφανίζονται στη σκηνή, δοκιμάζοντας τα όργανα και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον ήχο. Ο κόσμος έδειξε από την αρχή τον ενθουσιασμό του, κάτι αρκετά αναμενόμενο, μιας και η πολύχρονη παρουσία του Γιάννη Αγγελάκα στο χώρο της μουσικής έχει δημιουργήσει ένα αρκετά θερμό και φανατικό κοινό. Το Club του Block 33 ήταν γεμάτο κόσμο, σε φυσιολογικό βαθμό. Πολύ θετικές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν, και για το χώρο αλλά και για τον κόσμο που βρισκόταν μέσα όταν, παρόλο το πολυπληθές ακροατήριο και το αναγκαστικό σπρώξιμο από όποιον ήθελε να μετακινηθεί, κάποιοι θεατές που ήταν σε αναπηρικά καροτσάκια, με την βοήθεια όλων, όσο μπορούσε ο καθένας, ακόμα και με το απλά να κάνει στην άκρη, πέρασαν άνετα μπροστά και παρακολούθησαν με αρκετή άνεση τη συναυλία. Μία συναυλία το πρόγραμμα της οποίας είχε από ρεμπέτικα του Μάρκου μέχρι ροκ, από τα παλιά των Τρυπών, πολύ πλούσιο και γεμάτο.
 
aggelakas7   Η αρχή έγινε με το “Ο Μάρκος υπουργός”, τραγούδι του Βαμβακάρη, για να συνεχιστεί με το “Γλέντι” του Αγγελάκα, κατά πάνω από μισό αιώνα νεώτερο τραγούδι. Τέτοια ταξίδια στο χρόνο χαρακτήρισαν το πρόγραμμα, περνώντας στην αρχή από το Βαμβακάρη στην προσωπική του δισκογραφία, και στη συνέχεια από δικά του με τις Τρύπες στα καινούρια του προσωπικά, με τελευταία στάση την «Γελαστή Ανηφόρα», το τελευταίο του δίσκο-Ποιητική συλλογή-Βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013. Από το “Τρύπες στον Παράδεισο” μέχρι το “Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι” και το “Μέσα στη νύχτα των άλλων”, όσοι περίμεναν να ακούσουν τα παλιά του έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι, όπως "υποσχόταν" και ο τίτλος του προγράμματος. Με την ενέργεια που μας έχει συνηθίσει και τον απλό τρόπο συμπεριφοράς επί σκηνής, όλοι φαίνονταν να περνάνε ωραία, όπως έδειχναν και οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το παρεΐκο κλίμα που δημιουργήθηκε από την αρχή της συναυλίας και κάποια πειράγματα μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών βοήθησαν και αυτά στο να περάσουμε όλου καλά. Σε κάποιους από το κοινό που ζητούσαν κάποια τραγούδια αρχίζοντας να τα τραγουδάνε και η παρότρυνση του καλλιτέχνη “πείτε το εσείς να σας ακούσω” ήταν χαρακτηριστικό του προαναφερθέντος ωραίου κλίματος.
 
aggelakas8   Η συμμετοχή του κόσμου με τραγούδι και κρατώντας με χειροκροτήματα το ρυθμό ήταν συνεχής. Ακόμα και ο μικρός Φίλιππος, ένα παιδάκι που είχε ο πατέρας του στα πλάγια της σκηνής, φαινόταν να περνάει καλά και συνέχεια χοροπηδούσε. Όταν όμως ο Αγγελάκας το πήρε μπροστά στο μικρόφωνο, οι επευφημίες του πολύ κόσμου που είχε να αντιμετωπίσει μάλλον τον τρόμαξαν και γύρισε τρέχοντας στον πατέρα του, χωρίς όμως μετά να σταματήσει το χορό. Από 5 μέχρι 55 χρονών, όλοι περνούσαν πολύ ωραία.
 
aggelakas4   Οι Ντίνος Σαδίκης, ο Στάθης Αραμπατζής και ο Χρήστος Χαρμπίλας που τον πλαισίωναν δεν διέφεραν καθόλου σε συμπεριφορά με τα παραπάνω, έχοντας μία πολύ καλή σχέση με το κοινό και δεν έλειψαν οι πλάκες και τα αστεία, είτε μεταξύ τους είτε με τους θεατές. Ο Στάθης ξεδίπλωσε το ταλέντο του στην κιθάρα, παρόλο που όπως έγινε γνωστό, ακόμα τον δυσκολεύει η τενοντίτιδα που ήταν αιτία αναβολής των προηγούμενων προγραμματισμένων εμφανίσεων. Ο Χρήστος, παίζοντας τύμπανα και “κανονίζοντας” τις έτοιμες ενορχηστρώσεις ήταν βασικός παράγοντας της επιτυχίας της βραδιάς. Πολύ καλή και η εμφάνιση του Ντίνου, ο οποίος με τον μπαγλαμά του και την κιθάρα του, κάποιες φορές με ανορθόδοξες τεχνικές παιξίματος, ο οποίος έδωσε έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σχήμα. Ειδικά με κάποιες παραμορφώσεις που χρησιμοποιούσε για τη φωνή του σε κάποια τραγούδια.
 
aggelaka   Το πόσο καλά περνούσε ο κόσμος το βράδυ εκείνο φάνηκε και από την επιμονή όλων να μην κουνιούνται από τη θέση τους μετά το καληνύχτισμα από τους καλλιτέχνες, περιμένοντας το ανκόρ. Μετά από αρκετό χειροκρότημα τελικά ξανά εμφανίστηκαν στη σκηνή, με τη μοναδική φορά της βραδιάς να παίρνει ο Αγγελάκας την κιθάρα για να ερμηνεύσει μόνος το “Ω! δεσποινίς μου ουτοπία”, και να συνεχίσουν όλοι μαζί με τον “Χαμένο” και άλλα μεταγενέστερα του, για να κλείσουν τελειωτικά το πρόγραμμα, γύρω στις 00:30, μετά από 2 γεμάτες ώρες, με τον Ντίνο να παίζει μελόντικα και τον Χρήστο να τραγουδάει στο Όλα τα αστέρια του ουρανού.
 
   Ένα όμορφο τελείωμα μία όμορφης βραδιάς. Μία βραδιάς με πολύ ενέργεια και πολλά, παλιά και καινούρια, αγαπημένα τραγούδια. Δώσαμε, λοιπόν, ραντεβού με τους καλλιτέχνες για την επόμενη εμφάνιση τους, ελπίζοντας ότι δεν θα αργήσει πολύ!

Κείμενο: Δημήτρης Σταυρόπουλος
Φωτογραφίες: Στεφανία Διακάκη
 
aggelakas9

Συναυλίες

Facebook Comments