= Blind Guardian Live @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη, 8-5-2015
Συναυλίες

loogoo

Blind Guardian Live @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη, 8-5-2015

 
   Οι δημοφιλείς και αγαπητοί βάρδοι του heavy metal, Blind Guardian πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, “Beyond The Red Mirror”, ανακοίνωσαν την περιοδεία και φυσικά δεν θα μπορούσανε να παραλείψουν την Ελλάδα.

   Οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30μμ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο εισιτήριο, και στο χώρο της συναυλίας βρίσκεται ήδη αρκετός κόσμος που περιμένει  από νωρίς. Ευτυχώς αυτή τη φόρα, προνόησαν και στήσανε ένα πάγκο για την αλλαγή των εισιτηρίων προπώλησης με τα κανονικά, ώστε να αποφευχθεί περισσότερος συνωστισμός και αναμονή στην είσοδο. Με μια δεκάλεπτη καθυστέρηση οι πόρτες ανοίγουν και το Principal Club Theater σιγά-σιγά γεμίζει.

   Μετά από μιάμιση ώρα και αφού ο χώρος έχει γεμίσει (sold out γαρ), η εισαγωγή του “Ninth Wave” ξεκινάει και τα μέλη της μπάντας παίρνουν τη θέση τους, εκτός του Hansi, που κάνει την είσοδό του με τους πρώτους στίχους και το κοινό να επευφημεί. Με το τέλος του τραγουδιού, ο Hansi  μας χαιρετάει στα ελληνικά και λέει ότι θα έχουμε ένα υπέροχο βράδυ… Χωρίς πολλά-πολλά ανακοινώνει το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς, “Banish From Sanctuary” και με τις πρώτες νότες ξεκινάει και το headbanging, προμηνύοντας ότι όντως η βραδιά θα είναι υπέροχη.
 
bg2015thes01
   Η συνεχεία ανήκει στο “Nightfall”, με το κοινό να συμμετέχει από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, κάτι που συνεχίστηκε στο “Fly” από το δίσκο “A Twist In The Myth” δίσκο. Χωρίς να ρίξουν ταχύτητα συνεχίζουν με το “Tanelorn” από το “At The Edge of Time” και στη συνέχεια μας πηγαίνουν πάλι στο καινούριο άλμπουμ και το “Prophecies”.

   Η ζέστη στο club έχει γίνει αφόρητη, αλλά δεν φαίνεται να πτοείται ούτε ή μπάντα, που με το “Last Candle” ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο, ούτε το κοινό, που αναλαμβάνει να «κλείσει» το τραγούδι. Το κιθαριστικό δίδυμο (Olbrich-Siepen), αφήνει για λίγο τις ηλεκτρικές κιθάρες για να πιάσει τις ακουστικές και η μαγευτική φωνή του Hansi μας ταξιδεύει με το “Miracle Machine” και “Past and Future Secret”. Όπως προλόγισε ο Hansi, «Επιστροφή στους ενισχυτές» και σειρά έχει το “Bright Eyes”. Στη συνέχεια αναρωτιέται τι θα γίνει με το που ανακοινώσει το επόμενο τραγούδι από το “Battalions Of Fear”, μια και όποτε δεν το έχουν στη λίστα το κοινό το ζητάει… Οπότε, αυτή τη φορά το βάλανε κατευθείαν… και φυσικά αναφέρεται στο “Majesty”! Ακολουθεί το «τελευταίο» τραγούδι “And Then There Was Silence” και η μπάντα αποχωρεί από τη σκηνή.
 
bg2015thes02

   Ένα μικρό διάλειμμα και, όπως ανοίγανε παλιά τα live τους, ανοίγουν και το encore!“War of Wrath” και “Into She storm”και ύστερα από μία ώρα και σαράντα λεπτά είναι σαν να ξεκινάει τώρα η συναυλία! Οι Blind Guardian να μη δείχνουν σημάδια κούρασης, ορεξάτοι για ταχύτητα, και να συνεχίζουν με “Twilight Of The Gods” και “Valhalla” όπου, κλασσικά, το κοινό συνεχίζει να τραγουδά και ας έχει τελειώσει το τραγούδι. Το συγκρότημα μας ευχαριστεί και αποχωρεί… Μετά από λίγο ξαναβγαίνει για το δεύτερο encore, με το “Wheel Of Time”, το ”The Bard’s Song –In The Forest” – τι βάρδοι θα ήταν αν δεν το παίζανε – και, φυσικά, τελευταίο το “Mirror Mirror”, ώστε όποια αποθέματα ενέργειας είχαμε να τα εξαντλήσουμε και κείνα.

   Οι Blind Guardian ήρθαν γεμάτοι με ενέργεια, όρεξη και ένα ισορροπημένο setlist (αν και θα προτιμούσα να είχαν παραλείψει, μόνο και μόνο λόγω διάρκειας, το “And Then There Was Silence”, ώστε να παίξουν άλλα δύο στη θέση του, όσα περισσότερα τόσο καλύτερα για μας) για ένα χορταστικό live, περίπου δυόμισι ωρών.
 
Δημήτρης Γιώτης
 
Joomla Social by OrdaSoft!