Συναυλίες

Blind Guardian Live @ Gagarin 205, Αθήνα, 10-5-2015

 
   Όταν έγινε γνωστό ότι οι Blind Guardian ετοίμαζαν νέο άλμπουμ και ότι θα το προμοτάριζαν μέσω παγκόσμιας περιοδείας, ήμουν σίγουρη ότι θα περάσουν και από τη χώρα μας.
 
bg2015ath01
   Έχουμε ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί τους και σχεδόν πάντα απολαμβάνουμε μια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και δυο στην Αθήνα. Από το Γενάρη, που ουσιαστικά δρομολογήθηκαν οι συναυλίες τους, ήξερα ότι ο κόσμος θα τις αγκάλιαζε με πάθος και το sold out δεν με ξένισε, πιθανολογώ πως αν είχαν και τρίτη μέρα πάλι sold out θα ήταν. Για μας οι "Τυφλοί Φύλακες" σημαίνουν ταξίδι στο χώρο του φανταστικού, μουσική που σε απογειώνει και ερμηνείες που γράφονται ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

   Όσοι τυχεροί κατάφεραν να τους δουν πέρασαν στο "σκληρό" του μυαλού τους άλλη μια απόλυτα τέλεια εμφάνιση. Η τελειομανία αυτής της μπάντας αποτελεί και μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους. Πάντα πολύ καλά προετοιμασμένοι, τουτέστιν δεν έρχονται να τ' αρπάξουνε, σέβονται τους φαν τους και παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και επαγγελματισμού.
 
bg2015ath03
   Εγώ κατάφερα να πάω στην τελευταία τους εμφάνιση την Κυριακή. Έφτασα στο χώρο δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη πιστεύοντας ότι θα μπορούσα να εξασφαλίσω μια καλή θέση για να τους δω και να τραβήξω και πολλές φωτογραφίες. Φυσικά κανόνιζα χωρίς τον ξενοδόχο... Δύο ώρες πριν και παραπάνω από το μισό Gagarin είχε γεμίσει. Το "πεινασμένο" κοινό είχε ήδη πάρει θέσεις και περίμενε στωικά να ξεκινήσει άλλη μια συναρπαστική εμπειρία.

   Λίγο πριν τις δέκα ανέβηκαν οι Blind Guardian στη σκηνή και το "παραμύθι" ξεκίνησε! Φυσικά ξεκίνησαν με το νέο άλμπουμ, άλλωστε για promotion ήρθαν... αλλά δεν στάθηκαν εκεί. Έκαναν μια μουσική βόλτα σε όλη τους τη δισκογραφία και δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο. Άλλωστε στη συνέντευξη που έκανα με το Markus Siepen το μεσημέρι, μου είπε πως πάντα έχουν πολύ μεγάλο setlist ξεκινώντας γιατί θεωρούν ότι σε κάθε συναυλία πρέπει ο κόσμος να ακούει και κάποια διαφορετικά τραγούδια. Ανεβαίνοντας ο Hansi στη σκηνή χαιρέτισε τον κόσμο, έκανε και πλάκα μαζί τους. "Εσάς σας θυμάμαι από χθες, λογικά έχω μάθει και τα ονόματα σας… Εσάς (δείχνοντας πιο πέρα) θα σας μάθω απόψε".
 
bg2015ath04
   Το setlist θα το διαβάσετε παρακάτω. Εγώ θα κάνω αναφορά στα highlight της βραδιάς. Τελειώνοντας το “Tanelorn”, ο Hansi έπιασε πάλι κουβέντα με τον κόσμο ο οποίος φώναζε “Majesty”... με πάθος και ρυθμό. Δεν μας χάλασαν το χατίρι και το έπαιξαν. Αφού μας ξέρεις, βρε Hansi, είμαστε ολίγον Ούννοι, δεν θα σου χαλάγαμε το setlist; Πρώτη φορά θα ήταν;

   Νοιώθω υπερήφανη ως Αθηναία, διότι όταν στο πρώτο encore έπαιξαν το “Valhalla” κάναμε τους Blind Guardian να χαζέψουν τραγουδώντας “"Valhalla, deliverance, Why've you ever forgotten me”! Επί πέντε λεπτά και δεν αφήναμε τον Hansi να κλείσει το τραγούδι. Αντί το παθιασμένο κοινό να ηρεμεί, η ένταση ανέβαινε περισσότερο τραγουδώντας. Δεν θέλαμε να τελειώσει και το δείχναμε καθαρά.
 
bg2015ath05
   Οι Blind Guardian προσπάθησαν να τελειώσουν εκεί τη συναυλία, όχι αρκετά σθεναρά βέβαια, αφού όταν περνάς καλά μπορείς να πεις και κάποια παραπάνω τραγούδια. Προσπάθησαν να μας "ηρεμήσουν" με το "The Bard's Song - In the Forest", αλλά τελείωσαν την εμφάνισή τους με το επικό "Mirror Mirror". Μια υπεροχή βραδιά είχε λάβει τέλος. Μια τέλεια εμφάνιση που μας άφησε νομίζω περισσότερο πεινασμένους για Blind Guardian και με μια κρυφή ελπίδα ότι δεν θα μας ξεχάσουν και θα επιστρέψουν σύντομα πάλι κοντά μας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Setlist
The Ninth Wave
Welcome to Dying
Nightfall
Otherland
Tanelorn (Into the Void)
Majesty (requested by the crowd) - με τόσο ξελαρύγγιασμα τι να έκαναν οι άνθρωποι...
Prophecies
Lost in the Twilight Hall
Miracle Machine
(Acoustic)
Lord of the Rings
(Acoustic)
Traveler in Time
Journey Through the Dark
And the Story Ends

Encore
Sacred Worlds
Twilight of the Gods
Valhalla

Encore 2:
Wheel of Time
The Bard's Song - In the Forest
Mirror Mirror
 
bg2015ath02
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!