Συναυλίες

loogoo

Battleme, Drunken Gramophone LiVE @ Κύτταρο

 
Drunken Gramophone
   Το Αθηναϊκό dueto (με την προσθήκη ενός μη μόνιμου μέλους στο μπάσο) αποτέλεσε ιδανική επιλογή για την εκκίνηση της βραδιάς. Η φωνή του Θοδωρή Ταλαμάγκα με τις Nick Caviκές επιρροές της προσφέρει μια αισθητική storytelling στη μουσική των Drunken Gramophone που σε υποβάλει, ιδιαίτερα στη live μορφή της. Εξαιρετικά δεμένο σύνολο που γεμίζει τη σκηνή και το ηχητικό πλαίσιο, ακόμα κι όταν η ενορχήστρωση κινείται σε πιο μινιμαλιστικές γραμμές. Οι Drunken Gramophone άλλωστε απέδειξαν περίτρανα και πέρσι στον ίδιο χώρο, ως μέρος του “Samcro Festival”, το πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η μουσική τους με τον ευρύτερο κόσμο του “Sons Of Anarchy” και πόσο άμεσοι και ταυτόχρονα επιθετικοί μπορούν να γίνουν.
 
battleme01
 
   Tα riffs εναλλάσονται σε μπασο και κιθάρα και οι στιγμές που αυτά συνυπάρχουν είναι κι εκείνες που κλιμακώνουν τη σταδιακή πορεία των τραγουδιών τους με τη σημαντικότατη συμβολή ασφαλώς του Ορέστη Πετίκου (drums). Η μόνιμη distorted τάση στις κιθάρες και στο μπάσο είναι σαφέστατη καιι αποτελεί εργαλείο προς τη σκοτεινότητα αλλά και τη δυναμική του τελικού ήχου που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Drunken Gramophone, που κινούνται ανάμεσα σε πολλές υποκατηγορίες του σκληρού ήχου αλλά και της folk αμερικάνικης παράδοσης, όπως αποδεικνύουν με διασκευές τραγουδιών σαν το “Ain’t No Grave” του Johnny Cash.
 
   Η απόδοση και διάθεση των παιδιών δεν έμοιασε να επηρεάζεται καθόλου από την ελάχιστη προσέλευση του κόσμου, την ώρα που εκείνοι ανέβηκαν στην σκηνή, και το μισάωρο περίπου setlist τους ζέστανει τον κρύο δυστυχώς, χώρο του Κυττάρου.
 
battleme02
 
Setlist
Grandpa’s Gun
I’m So Tired
Baby Rain
Ain’t No Grave (Johnny Cash Cover)
Your Love
Hate Song
Basement
Leave
 
Battleme
   Το Κύτταρο για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο φοράει το κράνος του και καβαλάει μια Harley με προορισμό το Charmtown. Οι Battleme (Μπάτλιμι) αποτελούν το Side Project του τραγουδιστή των Lions, Matt Drenik, που σαν σκοπό είχε αρχικά τη δημιουργία μερικών από τα σπουδαιότερα τραγούδια που ακούστηκαν στην τηλεοπτική σειρά “Sons Of Anarchy”. O Matt Drenik έσπευσε να ενημερώσει, αναλυτικά, το κοινό της Αθήνας για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε αυτή η συνεργασία μέσω μιας συναυλίας των Lions που κατέληξε στην σύνθεση του “Burn This Town” που έχει ταυτιστεί με τo finale της δεύτερης season της σειράς.
 
battleme03
 
   Οι Battleme από το 2010 έχουν αποκτήσει μια αυτόνομη μουσική διάσταση με 3 Albums και 2 EPs που κινούνται σε μια πολύ ιδιαίτερη κατεύθυνση, που ακροβατεί ανέμεσα στο punk στο indie και στο Rock N Roll. Με αυτές τις γνώσεις στο κεφάλι βρεθήκαμε στο Κύτταρο και ο Matt Drenik με τους Battleme δεν μας χαρίστηκε ούτε για μια στιγμή. Καταιγιστικό Performance από μια μπάντα που δίχως ιδιαίτερες τεχνικές δυνατότητες καταφέρνει να κερδίσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο θεατή που περίμενε να ακούσει 2,5 τραγούδια και να αναπολήσει μια τηλεοπτική σειρά που το σημάδεψε. Οι Battleme κατάφεραν πολλά περισσότερα αυτού. Η αεικίνητη παρουσία του Drenik, αντιστρόφως ανάλογη της περιορισμένης παρουσίας του κόσμου, καταδεικνύει μια περσόνα που ζει στο έπακρο τον χρόνο της πάνω στην σκηνή.
 
   Το Setlist εμφανεστατα χρωματισμένo από το τελευταίο, πρόσφατο album των Battleme, “Habitual Love Songs”, πραγματοποίησε τον απώτερο στόχο του που είναι η δημιουργία μιας RNR/party ατμόσφαιρας που εντάσει ασφαλώς στο πλαίσιό της και αρκετές ψυχεδελικές στιγμές. Ιδιαίτερα τα “Occupied”, “Go” και “Shake, Shake” οδήγησαν τον υπογράφοντα και πολλούς ακόμα παρευρισκόμενους στην αγορά της αναλογικής μορφής τους. Τα αναμενόμενα “Burn This Town” και “Hey Hey  My  My” (Neil Young), βασικό κίνητρο παρουσίας των περισσοτέρων, δεν θα μπορούσαν να απέχουν από την βραδιά και συνοδεύτηκαν από μια ακουστική κιθάρα και τις ιστορίες σύνθεσής τους.
 
battleme04
 
   Οι Battleme είναι μια μπάντα που θα μπορούσε να χαίρει μιας ιδιάιτερα μεγάλης αναγνώρισης από το ελληνικό κοινό γιατί οι μουσικές της κατευθύνσεις έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία  χρόνια στην χώρα μας. Το ελληνικό τους Tour όμως μάλλον δεν μπόρεσε να εκπληρώσει απόλυτα αυτές τις προθέσεις και η αιτία ίσως να βρίσκεται πίσω από το γεγονός ότι το “Sons Of Anarchy” επισκιάζει ως όρος πλέον τα επιμέρους στοιχεία που το απάρτισαν. Ευελπιστούμε ιδιαίτερα σε μια νέα παρουσία στα πλαίσια ενός festival που η μουσική των Battleme και η εξαιρετική παρουσία του Matt Drenik θα βρουν, μέσω ενός “μεγάλου” ονόματος, το δρόμο τους προς το ελληνικό κοινό.
 
battleme05
 
Setilst
Red Lips
The Post Is Dead
All Night
Pete's Song
Go
Occupied
Shotgun Song
Wait For Me
Green Trees
Closer
Lights
Burn This Town
Love And Slang
Modern Lovers
Hey Hey, My My [διασκευή Neil Young]
Future Run Magnetic
Shake Shake
Encore:Just Weight
 
Δημήτρης Μπάρμπας
Φωτό: Κική Εμμανουήλ
 
battleme06

Συναυλίες

Facebook Comments