Συναυλίες

Ara Malikian LiVE @ Παλλάς

 
   Τι να πει κανείς για τη μαγεία που απλώθηκε απλόχερα στο Παλλάς από τον Ara Malikian και το βιολί του! Όσοι ήσασταν τυχεροί και βρεθήκατε στην υπέροχη αυτή μουσική παράσταση, με καταλαβαίνετε. Όσοι πάλι μείνατε εκτός γιατί ήταν μόνο δύο παραστάσεις και όποιος προλάβει πρόλαβε να ζήσει λίγο το όνειρο… E, τι να πω. Ή μάλλον τι να πρωτογράψω, για να καταλάβετε τι χάσατε! Νομίζω δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς όλα αυτά τα όμορφα, μαγικά, μοναδικά, συγκινητικά, ερωτικά, μελαγχολικά, χαρούμενα, διασκεδαστικά συναισθήματα που έρρεαν άπλετα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, που έκανε το χρόνο να κυλήσει γρήγορα, να έρθει το τέλος και να πεις «Τι, αυτό ήταν; Τελείωσε κιόλας»; Γιατί, ως γνωστόν, ο χρόνος κυλά γρήγορα όταν περνάς όμορφα! Όταν είσαι ευτυχισμένος.
 
malikian1944
 
   Ο Ara είναι από τους καλλιτέχνες -σολίστες που έχουν το μαγικό άγγιγμα του Μίδα… να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος, πλήρης, μέσα από τους μελωδικούς ήχους από το βιολί του. Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του, άριστοι και αυτοί, που είχαν το απόλυτο δέσιμο, την απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, που τους έκανε να μοιάζουν θεοί που κατέβηκαν για λίγο στη γη, να δώσουν μια ιδέα του παραδείσου. Καπνοί, φωτισμοί, σκηνική παρουσία, έκαναν το γλυκό να «δέσει» τέλεια. Αν και μεταξύ μας ήθελα απλά να κλείσω τα μάτια και να ταξιδέψω. Να φύγω στο όνειρο, στους τόπους, κόσμους, καταστάσεις που με πήγαινε η μελωδία. Από την άλλη όμως ήμουν με το μάτι γαρίδα, να μη χάσω στιγμή τους από τη σκηνή! Η αλήθεια είναι ότι σπάνια νιώθω κάτι τέτοιο, αν και ευκολοσυγκίνητη. Σπάνια μπορεί κάποιος να με ταξιδέψει έτσι. Τόσο απλά! Και ναι, είναι απλό ένα νοερό ταξιδάκι ακούγοντας μουσική. Γιατί η ίδια η μουσική είναι ένα μαγικό ταξίδι, άπλα τελευταία αυτού του τύπου ταξίδια γίνονται με τα ακουστικά στα αυτιά και όχι ακούγοντας ζωντανά, να βλέπεις αυτόν που παίζει και μαζί με τη μελωδία να σου μεταφέρει και όσα νιώθει εκείνη τη στιγμή.
 
malikian1945
   Εναλλαγές σε παραμύθι και ταξίδι γίνονταν έξυπνα, με τον ίδιο Ara να κρατά μικρόφωνο και να λέει μια μικρή ιστοριούλα για το επόμενο κομμάτι που θα έπαιζε. Πώς το έγραψε, για ποιον και γιατί και έκανε το κοινό να γελά μαζί του με τα ευτράπελα που του προέκυπταν ανά διαστήματα στη ζωή του ή να συγκινείται. Σε εκείνο που όλο το Παλλάς έγινε ένα με το ρυθμό και τη μελωδία, ήταν η δικιά μας Μισιρλου, σε μια εκπληκτική διασκευή. Γνωστά ή άγνωστα όμως μελωδικά κομμάτια που ακούστηκαν, είχαν την ίδια κατάληξη και αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης. Τα ένιωθες δικά σου, μέσα σου ένα με εσένα και την έως τώρα ζωή σου. Για τελευταίο μαγικό ταξίδι, που το αφιέρωσε σε όλους μας για καληνύχτα, ήταν το “Yumeji's Theme (In The Mood For Love)”. Γκούκλαρε επιτόπου να ακούσεις και να ξεκινήσεις το ταξίδι. Ο ίδιος κατεβαίνει από τη σκηνή και παίζει ανάμεσά μας, δίνοντας ακόμα πιο έντονα την αίσθηση πως όλα τα υπέροχα είναι εφικτά να συμβούν, φτάνει να θέλουμε να τα δούμε. Η μαγεία υπάρχει ακόμα και περιμένει καρτερικά να τη δεχτείς στη ζωή σου!
 
Λένα Βασιλείου
 
malikian1946
 
Joomla Social by OrdaSoft!