= Ανώριμοι LiVE @ Gagarin 205
Συναυλίες

loogoo

Ανώριμοι LiVE @ Gagarin 205

 
«Δύο λέξεις… ΚΑΛΟ LiVE! Το ξέρεις κι εσύ, έτσι»;

   Ο Κώστας Κουναδίνης ξεφυσάει την ένταση ενός συναυλιακού κατεβατού δυόμισι και πλέον ωρών. Χαμογελάει σαν να του έδωσαν είκοσι πλατινένιους δίσκους μαζεμένους. Δίνουμε τα χέρια και ανανεώνουμε το ραντεβού. Οι Ανώριμοι ήλθαν, είδαν και πήραν κεφάλια! Για όσους φίλους ενοχλούνται που από τώρα ξεκινήσαμε να λέμε καλά λόγια για την εν λόγω εμφάνιση των παιδιών, να είναι ανήσυχοι. Έτσι ακριβώς προτιθέμεθα να συνεχίσουμε.
 
anorimoi1959

   Η ώρα είναι περίπου δέκα παρά τέταρτο και η μπάντα εισέρχεται με δαυλούς, φωτιές και λοιπά επικά. Πρώτο κομμάτι για απόψε… «Καριόλα». Όχι το νυφικό κρεβάτι. Το άλλο… Ο ήχος είναι σύμμαχος, η μπάντα άλλωστε έχει κουβαλήσει τον εξοπλισμό της και έχει στήσει τα πάντα με περισσή επιτυχία, ενώ ο ηχολήπτης είναι αυτός που πρέπει, εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Συλλογιέμαι την πρώτη φορά που άκουσα το κομμάτι και το πώς αποδίδεται τώρα. Πέρα του ότι στο πίσω μέρος της σκηνής υπάρχει μια μηχανή που δεν μασάει μία και έχει κάνει τα τύμπανα μυδράλιο, ένας ντράμερ που θαυμάζω πολύ, η υπόλοιπη μπάντα έχει δουλέψει τόσο πολύ και έχει τόσο τάλαντο, που πλέον ακούγεται σαν ορχηστράρα. Η καλή μέρα από το πρώτο κομμάτι φαίνεται και οι Ανώριμοι δείχνουν πως απόψε θα γελάσουμε, θα περάσουμε καλά και θα θαυμάσουμε απόδοση και ερμηνεία.
 
anorimoi1961
   Το «Κώλαση», το καινούργιο άλμπουμ του σχήματος, παίζεται στο ακέραιο και μας χαρίζει γέλιο, γνήσιο γέλιο και μουσική απόλαυση. Προ-ηχογραφημένα και προτζέκτορας συνάδουν στο να έχουμε στα μάτια και τα αυτιά μας ολοκληρωμένο το θέαμα. Αυτό που συγκρατώ είναι, πέρα από την άψογη απόδοση του συγκροτήματος, είναι τα χαμογέλα των μελών. Το γουστάρουν με χίλια αυτό που κάνουν, φροντίζουν να το σερβίρουν σε πορσελάνη Ρόζενταλ και διασκεδάζουν όσο εμείς, μπορεί και περισσότερο. Όταν μάλιστα το κοινό τραγουδά τους στίχους, όταν χειροκροτεί και κοπανιέται, όταν οι φωνές καλύπτουν εκείνες των μικροφώνων, τότε, ρε δαίμονα, κάτι καλό γίνεται!
 
anorimoi1962
   Εννοείται πως η παράσταση έχει στο δυναμικό της τον κόμη Βαργκστάινερ, ο οποίος θα πρέπει πολύ σοβαρά να δώσει – επί πληρωμή φυσικά – το όνομά του σε κάποια φοβερή και τρομερή κυκλοφορία μπύρας και ο οποίος διαβάζει διάφορα ποιήματά του, κάνοντας το Τζιμάκο εκεί πάνω πολύ περήφανο για την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Με την ατάκα έτοιμη ανά πάσα στιγμή και την αίσθηση του αυτό-σαρκασμού σε υπέρ του δέοντος ικανοποιητικό επίπεδο, ο συμπαθέστατος αφηγητής προσφέρει γέλιο, ανεβάζει κόσμο στη σκηνή και προσφέρει γέλιο και θα συνεχίσει με παλαβές μεταμφιέσεις και επίλογο γεμάτο κεφτεδάκια.
 
anorimoi1960

   Χορταστικό το σετ, με τραγούδια που έχω ακούσει πρόσφατα και πριν από πολύ καιρό, με κομμάτια που τα άκουγα παλιά και έλεγα «Τι είναι τούτοι εδώ, ρε»; Και ξέρετε κάτι; «Τούτοι εδώ» παίζουν μουσικάρες. Αν δεν σας αρέσει ο χαβαλές τους, μια χαρά κάνετε, γούστα είναι αυτά. Το είχα γράψει και στην παρουσίαση του δίσκου. Αν όμως θεωρείτε ότι το «αστείον του πράγματος» ακολουθείται από «ανάλογη» μουσική, τότε καλυφθείτε γιατί η τεχνική και η προετοιμασία των παιδιών θα σας εκθέσει σε χρόνο dt. Είναι σπουδαία μπάντα αυτοί οι τυπάδες. Είναι παρέα και η χημεία τους κάνει μπαμ από μακριά. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα για μία κωλοσυνέντευξη…

Κώστας Κούλης
Για τις εκπληκτικές φωτό (εκτός αυτής του setlist) φταίει μόνο η κυρία Αλεξάνδρα Αλεξίου
 
anorimoi1963
 
anorimoiset1944
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες