Συναυλίες

Andy Timmons Band 7-12-2012 Live @ ΑΘΗΝΑ Live, Αθήνα

 MG 7780 copy

    MG 7848 copy1Για πρώτη φορά στη χώρα μας και στο χώρο του Αθηνά Live το συγκρότημα του Andy Timmons, με τον Mike Daane στο μπάσο και τον Rob Avsharian στα τύμπανα, για δύο εμφανίσεις, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την προώθηση του ανεπανάληπτου “Andy Timmons Band Plays Sgt. Pepper”, όπου διασκευάζεται ολόκληρο το μνημειώδες αυτό άλμπουμ των Beatles.
 
   Ποιός είναι όμως ο Andy Timmons; Πρόκειται για ένα κιθαρίστα με σημαντικές μουσικές σπουδές – κλασσική και τζαζ κιθάρα (University of Miami) – και με παρουσία στο μουσικό στερέωμα από το 1988, όταν σχημάτισε τους Andy Timmons Band (ATB), αλλά και ως μέλος των Danger Danger την ίδια περίπου περίοδο και για κάπου τέσσερα χρόνια. Από το 1993 συνέχισε την καριέρα του με προσωπικές δουλειές αλλά και με τους ATB, μετρώντας εννέα άλμπουμ με τελευταίο το “Andy Timmons Band Plays Sgt. Pepper”.
 
   Όσοι παρευρεθήκαμε λοιπόν στη σχεδόν γεμάτη και πάλι αίθουσα «Αθηνά Live», παρακολουθήσαμε για περισσότερες από δύο ώρες μια υψηλού επιπέδου μουσική παράσταση, που συνδύαζε την απαράμιλλη δεξιοτεχνία με την ουσιαστική μουσική ποιότητα. Ναι, όσο περνούσε ο χρόνος ένοιωθα να με κατακλύζει μια θέρμη, καθώς το συναισθηματικό παίξιμο, ο μαγικός ήχος και η μετρημένη σκηνική παρουσία του Timmons ήταν το κάτι άλλο. Όσο για τους δύο συνεργάτες μουσικούς που τον συνόδευαν, πρόκειται για εργάτες προσηλωμένους και συγκεντρωμένους στο έργο τους, αλάνθαστους.
 
   MG 7822 copy1 Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στο διάλειμμα στα πηγαδάκια συζητούσαν για τον καταπληκτικό ήχο του σχήματος – βέβαια και ο χώρος δεν είναι καθόλου τυχαίος. Τί συμπαγής ήχος και έλεγχος στην κιθάρα, τί όγκος στο μπάσο!  Ακούστηκαν κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του Timmons και των ATB και φυσικά δόθηκε έμφαση στο τελευταίο “Plays Sgt. Pepper”.
 
   Παρουσιάστηκαν επίσης και δύο καινούργια κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ, τα οποία φυσικά και κινούνται στο ίδιο υψηλό επίπεδο συνθετικά και τεχνικά.
 
   Το συγκρότημα άφησε τη σκηνή έπειτα από μια παθιασμένη εκτέλεση του “Cry For You”, για να επιστρέψει μετά από έντονη παρότρυνση του κοινού για δύο ακόμα κομμάτια, με τελευταίο μια απίθανη εκτέλεση του “Little Wing”.
 
Aνταπόκριση, Φωτογραφίες : Σωτήρης Μαράντος
 MG 7850 copy
Joomla Social by OrdaSoft!