= Altribe LIVE @ Sfiga Music Theater
Συναυλίες

loogoo

Altribe LIVE @ Sfiga Music Theater

 
   Τους Altribe τους γνώρισα μέσω της Χρύσα Ματσαγκάνη, την οποία και ευχαριστώ θερμά. Άκουσα το “Spooky Train”, έγραψα δυο κουβέντες για αυτό το άλμπουμ και στο καπάκι ήλθε η πληροφορία για Live παρουσίαση του δίσκου από τα παιδιά. Είχα προλάβει και αντάλλαξα μερικά μηνύματα μαζί τους μέσω διαδικτύου και την Πέμπτη το βράδυ βρεθήκαμε στο Sfiga Music Theater για να ακούσουμε και να θαυμάσουμε…

   Ωραίο μαγαζί, όμορφη σκηνή, με ειδική εξεδρούλα για τα τύμπανα και θαυμάσια διαμόρφωση. Θα ήμουν ευγνώμων αν η μουσική που έπαιζαν οι DJ, πριν αρχίσει το Live, ήταν λίγο πιο χαμηλά, ώστε να μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας χωρίς να φωνάζουμε, μια και η παρέα που γνωρίσαμε στο μαγαζί ήταν πολύ καλή και η κουβέντα φούντωσε από νωρίς. Τα παιδιά βγήκαν μετά τις δέκα και μισή και θα προτιμούσα να είχαν βγει πιο νωρίς. Δεν ξέρω τι συνέβη, δεν το εξετάζω, απλά βγάζω εδώ το παραπονάκι μου.
 
altribe248
   Βγήκαν οι τέσσερίς τους και έδειξαν αμέσως τι θα πει να παίζεις καλά και να αποδίδεις το άλμπουμ σου καλύτερα κι από στούντιο! Θεωρείτε πως χαϊδεύω αυτιά; Θα έπρεπε να είστε παρόντες εκείνο το βράδυ και θα με καταλαβαίνατε απόλυτα. Ένας μπασίστας χάρμα, τον οποίο θα πρέπει να λιγουρεύονται πολλές μπάντες εκεί έξω. Στακάτος, με φαντασία, με απίστευτο ήχο… Γενικά, το μαγαζί έχει φοβερό ήχο και οι Altribe το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για να δημιουργήσουν ένταση, λυρικές στιγμές, ατελείωτη γκρούβα και συγκίνηση, καθόλη τη διάρκεια του Live. Έπαιξαν το καινούργιο άλμπουμ, έπαιξαν από τα παλιά τους, κάποια στιγμή ανέβασαν στη σκηνή τον εκπληκτικό πνευστό Παντελή Πασχαλίδη και η μουσική απογειώθηκε σε δυσθεώρητα ύψη… Η τσαχπινιά στα φωνητικά, το μάγκικο ύφος και το μπλουζιάρικο συναίσθημα κατέκλυσαν όλους εμάς που παρακολουθούσαμε από κάτω.

   Θεωρώ ότι οι Altribe είναι τρομερή μπάντα και θα το γράφω μέχρι να αλλάξει ο αιώνας! Το έχουν, είναι ερωτευμένοι με τη μουσική τους και οι γνώσεις τους πάνω στα όργανά τους, τους δίνουν την ευχέρεια να αποδίδουν βιρτουόζικα τον έρωτά τους. Ο κιθαρίστας έκανε τρομερή δουλειά, γέμιζε με αέρινο τρόπο τα κομμάτια και τα τύμπανα μας πήραν τα μυαλά! Πέρα του ότι είχε ηχάρα στα τύμπανά του, είχε και τον τρόπο να τα κάνει να ακούγονται καψούρικα, να ακούγονται όπως ονειρευόμαστε. Από κει και πέρα περιμένω πως και πώς να τους δω σε μεγάλη σκηνή, με πολύ λαό από κάτω, να σπέρνουν αυτό το καταδικό τους “Out Of The Blues” υβρίδιο…

   Την εμφάνιση των παιδιών προλόγισαν οι Πανταζής Τσάρας και Αλέξανδρος Γερασίμου, δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί αμφότεροι, οι οποίοι μίλησαν για το συγκρότημα και το άλμπουμ και έδειξαν ότι πραγματικά γουστάρουν αυτό που κάνουν οι Altribe. Να πω μονάχα αυτό. Σέβομαι απόλυτα και τις γνώσεις τους και το ύφος τους και την πείρα τους. Όμως θα μου επιτρέψει ο Αλέξανδρος – μια και αναφέρθηκε ο ίδιος σ’ αυτό και έτσι μου έδωσε πάτημα να πω τι βιώνω ακούγοντας καινούργιες ελληνικές κυκλοφορίες – να πω ότι η ελληνική σκηνή και το τυχόν πρόβλημά της, όσον αφορά την απόδοση με αγγλικό στίχο είναι εδώ και πολλά χρόνια παρελθόν. Δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τις Μέταλ κυκλοφορίες και θα καταλάβουν για τι πράγμα μιλάω. Και αν δεν ακούνε Μέταλ… Θα πρέπει να ακούσουν! Τα ελληνικά σχήματα, είτε παίζουν Τζαζ, είτε παίζουν μπλακοντεθίλες, είτε αναπαράγουν γνήσιο Μπλουζ συναίσθημα, όπως – καλή ώρα – οι Altribe, σπέρνουν!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες