= Αιμιλιανός Σταματάκης LiVE @ El Convento Del Arte
Συναυλίες

loogoo

Αιμιλιανός Σταματάκης LiVE @ El Convento Del Arte

 
   Είναι ένας τρόπος να περάσεις πολύ ευχάριστα το βράδυ σου. Τον Αιμιλιανό τον είχα δει στο “Jesus Christ Superstar” και όχι απλά είχα εντυπωσιαστεί… Νομίζω πως η κάτω σιαγόνα μου είχε για τα καλά εφαπτωθεί (οποία ορολογία) του πατώματος και αυτό συνέβη όλες τις φορές που είδα την παράσταση. Τον ξαναείδα σε μια επική αναπαράσταση του “Concerto for group and orchestra” και όταν έμαθα για αυτή εδώ την εμφάνισή του, ήταν πρακτικά αδύνατο να μου γλυτώσει.
 
elconvento01

   Ο Πάνος Αμαραντίδης είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια για ένα show που περιείχε προσωπικές αγαπημένες στιγμές του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη. Εκτός από την απαραίτητη φωνή του Αιμιλιανού, μπορέσαμε να απολαύσουμε το Μάριο Καραμπότη στο πιάνο. Τα κομμάτια που παίχτηκαν επελέγησαν από μεγάλες μουσικές στιγμές στο West End, στο Εθνικό Μουσικό Θέατρο και βάλθηκαν να μας γεμίσουν νοσταλγία και συγκίνηση. Είναι από κείνες τις φορές που ακούς τα τραγούδια, κάποια τα ξέρεις κάποια πάλι όχι καλά, ενώ κάποια σου σερβίρονται για πρώτη φορά και στη συνέχεια… Θα ήθελες απλά να έχεις πολλά ζευγάρια αυτιά για να ακούς. Μόνο να ακούς.

   Από την άλλη πλευρά, παίζει σημαντικό ρόλο ότι πρόκειται για ένα μαγαζί καλαίσθητο, με εξαιρετική ακουστική και ένα καλλιτεχνικό χώρο που σέβεται περφόρμερ και ακροατή. Αυτό που με ξετρελαίνει σε τέτοια μαγαζιά είναι η ευκολία που μου δίδεται, προκειμένου να παρακολουθήσω αυτό για το οποίο έχω έλθει χωρίς να ταλαιπωρηθώ, χωρίς να κάνω διαφόρων ειδών μορφασμούς, χωρίς τίποτα απ’ όλα αυτά. Το αντίθετο μάλιστα, είναι τόσο ζεστό και φιλικό το περιβάλλον, ώστε – στην ουσία – η κάθε εκδήλωση να αποτελεί την αφορμή για να επισκεφθώ ξανά και ξανά το El Convento. Και αν νομίζετε πως λειτουργώ σαν πωλητής για το εν λόγω, σας προσκαλώ να έλθετε μαζί μου στην επόμενη εκδήλωση και να ζήσετε από κοντά αυτά που διαβάζετε σε τούτο το περιοδικό. Όχι μόνο να σταματήσετε να σκέφτεστε έτσι, θα πιάσετε μάλιστα τον εαυτό σας να σκέφτεται γιατί τόσο καιρό δεν είχε επισκεφθεί το θαυμάσιο αυτό χώρο.
 
elconvento02
   Ο Αιμιλιανός ήταν πραγματικά σούπερ, τραγούδησε μοναδικά και μας γέμισε νοσταλγία, ενθουσιασμό και συγκίνηση. Η απόδοσή του ώρες ώρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωγήινη, πρόκειται όμως για το τάλαντο και τη σκληρή δουλειά που το χαρακτηρίζουν χρόνια. Αυτό που θα ήθελα να κρατήσετε στη σκέψη σας είναι ότι γίνονται πολλές τέτοιες βραδιές κάθε μήνα και πως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μία – ή και περισσότερες από αυτές – και να πάτε μέχρι το Μεταξουργείο. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική υπόθεση… Καλή διασκέδαση!

Κώστας Κούλης
 
El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα 104 36
Τηλέφωνο: 21 0520 0602
 
stamatakis25
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες