Συναυλίες

Αγάπη Ρε Ματζόρε - Η συναυλία, 6 Ιουλίου @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

 
   Εννιάμισι το βράδυ και το Κατράκειο – ένας εξαιρετικός χώρος που παραχωρήθηκε από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη – έχει ήδη πλημμυρίσει από κόσμο που έχει έλθει για να συμμετάσχει σε μια μοναδική συναυλία που στηρίχθηκε αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την αγάπη!
 
agapire02
   «Αγάπη ρε ματζόρε» είναι το σύνθημα, όμως πολλές περισσότερες είναι οι έννοιες που ήθελαν οι καλλιτέχνες να μεταφέρουν επικοινωνώντας με τον κόσμο και νομίζω τα κατάφεραν.

   Οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Maraveyas, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης και RadioSol παρέδωσαν μαθήματα καλής και ποιοτικής μουσικής και κάλεσαν το πλήθος να ανοίξει μυαλό και καρδιά σε μια εποχή που ο κόσμος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα προσωπικά του προβλήματα.
 
agapire03
   «Τίποτα στημένο και ήρθαμε εδώ ως φίλοι» μας υποσχέθηκαν οι καλλιτέχνες και με μικρές στιγμές αμηχανίας μας ένταξαν ολοκληρωτικά μέσα στην παρέα τους χωρίς εκπτώσεις στα συναισθήματα. «Η μουσική ανυψώνει το φρόνημα» και «Η αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειάζεται στην εποχή μας» είναι λίγα από τα πιστεύω τους που μοιράστηκαν μαζί μας.

   Τρεις ώρες διήρκησε η συναυλία… Τρεις ώρες μετά με δυσκολία μπορέσαμε να δεχτούμε ότι έφτασε η ώρα του αποχωρισμού. Αντιρατσιστικό το πνεύμα της, με έσοδα σε σχολειά και νοσοκομεία προσφύγων για να μην φοβόμαστε το διαφορετικό, το άγνωστο, για να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε.
 
agapire04
   Όλοι οι συντελεστές που συμμετείχαν στην διοργάνωσή της ήταν εθελοντές και αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν άτομα παντού να σε εξυπηρετήσουν, να απαντήσουν στις όποιες απορίες για τον χώρο, ακόμα και να υποδείξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσεις για να βρεθείς ξανά στην Πέτρου Ράλλη. Μάθημα ζωής ότι ο εθελοντισμός προσφέρεται από καρδιάς όχι από ανάγκη και το αποτέλεσμα που παράγει πολλές φορές ξεπερνάει και τις μεγαλύτερες προσδοκίες.

   Συναυλία συναισθημάτων και ανθρωπιάς θα την χαρακτήριζα, συναυλία που με δυσκολία περιγράφεται με λόγια. Εικόνες αγάπης μας έμειναν στο τέλος, εικόνες που αξίζει να κρατάμε ζωντανές κάθε φορά που χανόμαστε στο δρόμο.

   Η κρίση γεννάει αρνητικά πολλά, θυμίζει όμως την ομαδικότητα, τη συναίσθηση και τη δύναμη του συνόλου. Καλύτερος τρόπος από τους καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν «προς τα κάτω» δεν υπάρχει. Οι τέχνες μπορούν να συγκεντρώσουν τα πλήθη και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι αυτό το φωτεινό παράδειγμα που έδωσαν οι Κολεκτίβα.

   Αναμένουμε με ενθουσιασμό και άλλες δράσεις τους και είμαστε σίγουροι ότι σπουδαία πράγματα θα γεννήσει η εποχή μας, τώρα που αρχίσαμε να θυμόμαστε πως είναι να αγαπάμε ξανά από την αρχή.
 
Χάρις Μολυβιάτη
 
agapire05
Joomla Social by OrdaSoft!